Byfergen i November
Byfergene i Fredrikstad er til fri benyttelse og transporterer over 1 million passasjerer per år. Dette er fortsettelsen fra http://foto.no/i/1098421
Når jeg er i beit for motiver, slik som nå i november (før snøen kommer), så vandrer jeg alltid Elvelangs. Hvor det er vann, finnes det motiver - er mitt motto. Den røde byfergen gir et fint kontrastpunkt til alt det gråe ellers. V2 med renere avslutning på venstre kant, rettet opp skjevhet på den sentrale bygningen og dempet blåfargen på varpemotoren på kaia.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-12-05 11:57:59
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetHar klonet bort en gul byggekran som forstyrret horisonten
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1098612} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ragnar S.
Fin atmosfære i bildet. God miljøskildring.

Mvh Ragnar S
Keshav N.
Flott bybilde som byfergen frisker opp.
mvh Keshav
Avsluttet .
Fin Miljøskildring er det absolutt, fergen, moderne boligblokker langs elvebredden, en større bygning helt til høyre - gammel industri? - og Fuji-en finner farver som er myke og fine for øvrig. Bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Robert L. S.
Flott miljøbilde hvor du har fått med gammel og ny bygningsmasse. Den røde byfergen gjør bildet absolutt levende. Er også enig med Kjell Øyvind om Fuji`ens farger er fine her.
Mvh.
Robert
susanne j.
Dejligt motiv her fin klarhed ser hyggeligt ud :-) Mvh Susanne
Per L.
Godt komponert bilde med den flotte,røde ferja på "rett" sted! Skarphet og farger ellers er som vanlig upåklagelig! Mvh Per
Roar K.
Antagelig greier nok ikke denne å slå de to i Bergen hva antall fotograferinger angår. Men jeg tror du kan ta æren for at denne kommer langt opp på lista mens den lyser opp i flata med sin røde farge som vel er den nest sterkeste fargen etter svart på skalaen.

Roar
Hans Rich. A.
Nok et flott foto. Byen i ditt hjerte Walter?
Godt klonet forresten.
Mvh Hans Richard
Jonny A.
Dette likte jeg, med den røde fergen som frisket opp her. Flott miljøskildring.
Walter S.
Takker til Ragnar, Keshav, Kjell Øyvind, Robert, Susanne, Per, Roar Kneppen, Hans og Jonny - for tanker om bildet og fergene!

@ Kjell Øyvind: Ja, den fasaden som tangerer høyre billedsiden er rester etter en av 4 store industrihaller (eller er det 5?) som er igjen etter den største bedriften i Fredrikstad, FMV som HADDE i overkant av 2.000 ansatte i skipsindustrien (båtbygging) og mekanisk bedrift. Bygget huser nå HIØ - Høgskolen i Østfold med like mange studenter! Dette minner meg om at jeg kan legge ut en serie nattbilder fra dette området som jeg tok i 2011 med min gode, gamle D300s.

@ Roar Kneppen: Det er i alt 7 slike ferger som seiler hit og dit, og til neste år kommer det en ny ferge i drift som skal gå bare på strøm, og den fergen er under bygging på et verft i Sverige. Foreløpig er El-drift på prøvebasis, men hvis dette fungerer, så skal alle fergen med Dieselmotor skiftes ut med El-motor på sikt.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu