Min høst
Vann, våte og fargerike løvblad, avbrukne kvister.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennviddetilsv. 50mm
  • Blenderf/10
  • Lukker0,5s
  • FilmtypeDigital RAW 200 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111017} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Marina R.
Dette var herlig skarpt, uskarpt og lekre farger...
Flott høst bilde;o)

Marina
Svein Robert H.
Jepp. Fin høst.
Inger Lene H.
Sier meg enig med de andre; Fin den høsten din! ;)

-il
Odd Tore S.
Hei, Ann!
Høsten er fin, din høst har mye bra i seg, men ...
OK med skarpt og uskarpt, rennende vann gjør seg også bra og gir punch til fargene, men området med gråaktig refleks blir alt for dominerende etter min smak. Med den motivet du har valgt her, ville jeg uten tvil brukt polafilter til å fjerne slike reflekser, og forsterke effekten av både rennende vann og blader på bunnen.
Jeg leste forøvrig din lille dialog med Bjørn R., og merket meg årsakene dine til ingen kommentar. Illevarslende!!
Odd Tore
Steinulf L.
Fint bilde av regn og blåst. Dette synes jeg var meget bra.
Sidsel A.
Fine motsetninger mellom skarpt og uskarpt. Fin virkning med det rennende vannet. Vakkert høstbilde.
mvh Sidsel
Ann F.
Takk for kommentarer.
En god del blekere og mer kontrastfattig på denne skjermen enn jeg husker det fra hjemme i går kveld. Spesielt rødtonene lider sett på smådårlig skjerm. Virker skarpere hjemme, også.
Sukk. Noen ganger får jeg det til, andre ganger ikke.

Odd Tore: jeg brukte faktisk polafilter, men lyset var flatt og retningsløst og filteret ga minimal refleksdempende effekt, men forlenget lukkertiden tilstrekkelig til å få ønsket effekt på vannet.

Ang. kommentarer eller ikke - det har vært noen episoder som jeg har hørt om med reaksjoner mot kommentarer/kommentargivere. Personlige ekle mails, umiddelbar sletting av bilder etter en ''ikkerosende'' kommentar, skarpe tilsvar både fra autor og andre som har kommentert samme bilde, som nevnt i dialogen med Bjørn R. Selv har jeg ikke vært utsatt for det. I det store og hele er de fleste greie og positive, noen få holder jeg meg unna eller er meget forsiktig med ordvalg til. De(t) som negativt på denne siten får i alle fall ikke ødelegge min deltagelse her eller mitt engasjement i og glede ved foto. Og de venner og kontakter jeg har fått her, ikke minst.
Utvikler det seg igjen, er det illevarslende for tonen her!

På den annen side, er snillismen MINST like ødeleggende, så det gjelder å finne en balansegang der hvor man ikke kjenner autor godt.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Hei igjen, Ann!
Jeg er nok enig i det du sier her, også det om snillismen. Snillisme er ødeleggende, men av og til må man balansere akk og ve ved å aktivt påpeke det positive som ligger i bildet også.
Det mest ødeleggende er forresten kommentarer av arten ''Forfærdelig!'' (punktum). Selvopplevd på fysikkteori om optikk på gymnaset, har sett snurten av den her også.
Ellers konstaterer jeg at våre kommentarer til samme bilde til tider ganske klart viser at minst en av oss er passgjenger. Slikt liker jeg.
Forøvrig var nok min vinkling i dag tidlig i en mer fleipete og vridd/misforstått gate enn den seriøse: Ingen kommentar fra Ann, uff, nå vet jeg hva det betyr!
Ha en god weekend!
Odd Tore

Ann F.
Hehe.
God helg, hilsen passgjenger'n
Stine J.
Fine høstfarger og bra balanse mellom skarpt og uskarpt. Liker dette! Eneste jeg har å utsette er det grå feltet i midten, ser mer ut som røyk og passet ikke helt inn for mine øyne. Men alt i alt, et bra høstbilde dette. :-)
mvh Stine
Tone B.
Hei Ann,

Liker din utgave av høst. Liker kombinasjonen av skarpt og uskarpt. Bildet er skarpt der det skal være og fin bevegelse på vannet. Fint med fargespillet i vannet. Eneste jeg har å pirke på her er den lille kvisten ved de nederste bladene den ville ikke jeg hatt med. Ellers et meget pent høstbilde med fine høstfarger.

Ønsker deg en riktig god helg!

mvh Tone

PS! Dine ærlige og velbegrunnede kommentarer har alltid blitt satt pris på og jeg håper du fortsetter med det ;-)
Odd Eirik S.
Pent høstbilde. Kunne nok tenkt meg litt mer skarphet og detaljer på bladet i nerkant av bildet. Dette fikser du greit ved å bruke et high pass filter.

Det grå feltet midt i bildet synes jeg ikke var spesielt plagsomt. Er også usikker på om vannfølelsen vill være like sterkt tilstede hvis dette var fjernet.

Fine farger og pen komposisjon. God plassering av fokus og bruk av dybdeskarphet. Synes dette var et fint og severdig høstbilde.

mvh
OddES
Kjetil H.
Heisann Ann

Er egentlig imponert over at du i det hele tatt har klart å få så LITE reflekser jeg.
Syner bildet er bra, men skal jeg pirke litt ville jeg tonet ned det lyse bladet i midten nede. Jeg synnes det fanger blikket litt mye.


KH
Avsluttet .
Hej Ann

Super dejlige farver og god bevægelse i vandet - Høsten/efteråret er altså smukt...

;o)

Flemming
Ann F.
Tusen takk også til dere siste.
Tone B.: synes selv kvisten la til enda et høstelement, men smak og behag. Ang. kommentarer: gjør så godt jeg kan, da vett'u.
:-)
Kjetil H.: på min skjerm hjemme, er bildet noe dypere i fargene, også mer rødtoner, så da er ikke det lyse bladet så fremtredende. Vist på annen skjerm ser jeg at det kanskje kan virke noe for lyst. På den annen side så ser det ut som det fanger lyset.
Mvh Ann
Odd Arild E.
Flott høstbilde. Kommentarer fra meg blir vanligvis ut ifra min personlige smak - ikke ut ifra stor fototeknisk innsikt. Føler at her kunne kanskje nedre del av bildet (bladene) utgjort en enda mer markert del av bildet. Uansett - godt sett og godt komponert.
Odd A
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu