Stærenes dans..
Er det noen i Foto.no som har opplevd dette? Titusener, kanskje hundretusener av stær som samles rett etter solnedgang for å legge seg til å sove. De kommer i store flokker fra forskjellige områder og samles til slutt i en eneste stor flokk. Et utrolig imponerende syn å bare se de samles. Men så skjer det som bildet viser; de lager i løpet av brøkdelen av ett sekund helt unike, fantastiske formasjoner på himmelen. Og det er ikke en dans slik overskriften sier, men pur overlevelsesinstinkt. For selvfølgelig vet rovfuglene at ett festmåltid venter ved solnedgang (og soloppgang), og formasjonene oppstår når fuglene blir angrepet. Akkurat som fiskestimer under vann. Som en ihuga landskapsfotograf regnet jeg ikke med at dette skulle tiltale meg mer enn at det kom til å bli interessant å se en gang. Men dette blir man virkelig hekta på! Man kommer ettermiddag etter ettermiddag for å se (og fotografere eller filme) dette showet, selv om det varer bare i noen svært få minutter. På lørdagskvelden samlet det seg cirka 50 personer for å se på dette. Stort sett spanske lokale fotografer. Men dette showet burde absolutt flere få med seg. Det skjer hvert eneste år til omtrent samme tid og samme sted. Bare helt fantastisk!
Bildet inngår i albumet Spania -
Utstyr
  • Fuji X-T3
  • Fuji 100-400
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1115695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jon S.
Fantastiskt bilde. Har sett noe tilsvarende, men ikke så vanvittig mange som her. Blir nesten paralysert av dette. Er det i Nord Spania? Takk for fin opplevelse i tekst og bilde. Mvh Jon
Agnar H.
Fabelaktig flott. Ikke bare som en spennende naturskildring, men fremstår også som flott grafisk uttrykk.
Fred Åge H.
Takk Jon og Agnar. Det er i Nord-Spania ja. Ikke langt fra grensa til Frankrike.
Avsluttet .
For en fantastisk opplevelse det må ha vært! Fint komponert, flott bilde!
Elisabeth B.
flott bilde
Harald N.
Imponerande og flott bilde.
Mvh Harald
SveinM M.
Skikkelig bra fanget! Heldig du som har opplevd dette! Ser nesten ut som en "engel" akkurat denne... :)
Hans Rich. A.
Begynte først å lure på om du hadde vært ute med en pensel i PS. Spesielt og flott bilde av denne stærflokken i sin egen dans på himmelen. 6 på terningen fra meg.
Mvh Hans Richard
Torstein H.
Veldig vakkert bilde du har laget. Trenger dog teksten før jeg forsto at det var fugler!
Tine Thidemann A.
wow! Dette var flott!
Anders S. H.
Verkeleg flott bilde av ei spesiell hending. Du har også fått til ein god komposisjon og ei svært bra eksponering, Godt fotoarbeid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu