Andersbakken med Åsvær fyr
Etter mange år med å betrakte fyret fra hytta, fikk jeg nå endelig mulighet til å få tatt fyret i nærmere øyesyn.

Åsvær fyr ligger i Dønna kommune i Nordland. Fyret ligger på holmen Andersbakken nordøst i øygruppa Åsværet. Fyret ble opprettet i 1876 og har et 18,5 meter høyt støpejernstårn.
Den første fyrbygningen ble skadet av orkan både i 1880 og 1883. En storm i 1889 knuste uthus og naust ved fyret. Et uvær nyttårsnatta 1917 gjorde så store skader på fyrbygningen at den ble kondemnert, og et nytt fyrtårn ble bygd 100 meter lenger bort på holmen. Ruinen av den gamle fyrbygningen står fremdeles.

Fyret ble automatisert og avfolket i 1980.

Fjellet i bakgrunn er Lovund
Bildet inngår i albumet Helgeland -- - Prøver å få til en samling av bilder fra det som har blitt min favorittlandsdel.
Utstyr
  • FUJIFILM X-E3
  • Samyang 12.0 mm
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger29
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1122736} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Oddvar S.
Artig å se på nært hold fyret som vi så lengt til havs fra min barndoms hjembygd, Selnes. Her har du fått en fin komposisjon med Lovund på den ene side og Hestmannen lengst til høyre.
Cato H.
Absolutt severdig. Visuelt enkelt og med få elementer, redigeringen ser ut til å være på den lette siden (positivt ment). Men det er litt grain/støy/korn - er det fra bildeprofilen på din fuji eller er det tilført? Kanskje prøve uten? Og så lurer jeg på om en beskjæring i toppen ville gjort dette et hakk bedre? Ikke sikkert, men kanskje du kan prøve.
Arild H.
Oddvar: Takk for fin tilbakemelding. Hyggelig at du satte pris på bildet.

Cato: Takk for konstruktiv kommentar på bildet.
Setter pris på å få litt pirk på mine bilder, det gir inspirasjon til å bli bedre.
Grain/støy og korn skyldes nok redigeringa. Bildet er croppet noe da jeg var på litt for lang avstand i forhold til 12mm objektivet. Samyang 12mm har en tendens til å lage en vignetering påslike motiv og det ble kanskje redigert litt for hardt for å dempe dette.
Skal ta en runde til på bildet og se om jeg ikke får et bedre resultat. Tar også med et kutt i toppen. Legger ut en v2 så snart jeg får anledning
Tom F.
Fungerer bra som dokumentasjon og står støtt på egne ben. Cato nevnte støyen. Får du den ned litt, er det bare å henge opp!
Mvh: Tom.
Hans Rich. A.
Flott motiv i behagelige lys og farger. Fine strukturer i hav og himmel.
Mvh Hans Richard
Roar K.
Hadde du hatt enda litt mer luft til høyre hadde dette gitt enda mer inntrykk av å være et hvav vesen med en markant ryggfinne bak som var på vei inn i bildet.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu