Tiur i morgenlys
Satt å lærte litt mer om curveverktøyet på noen bilder fra i vår. Kom over dette bildet som jeg syns ble ganske bra. Bildet er tatt en vårmorgen på tiurspell. Håper dere liker det også?

Ikke helt ulikt et tidligere bilde jeg har lagt ut: bilde nr. 113091
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-07 21:29:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • EF 70-200 f/2,8 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRaw iso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger682
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_113588} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Per Harald O.
Fott stemning i dette bildet!
Nils B.
Hærlig, og noe av det bedre. Men nå når du har sett nærmere på kurveverktøyet hadde jeg nok ønsket at du la toneleiet slik at bildet heller vippet mot litt gulere fremfor mot magenta. Uansett så misunner jeg deg opplevelsen.
mvh Nils
Øyvind A.
Fin stemning her Jan-Eilert, flott siluett.
Men enig med NBH angående fargene.
Ø-
Vegard L.
Dette var flott Jan-Eilert. Absolutt etter min smak.
Mvh Vegard
Rolf S.
Flott stemningsbilde fra vårens vakreste eventyr, gleder meg allerede.
Mvh Rolf
Steinulf L.
Klassisk tiurbilde! Lekkert.
Jan-Eilert P.
Takker for kommentarer alle sammen

NBH takk. Personlig liker jeg fargetemperaturen i bildet, men jeg setter pris på tilbakemeldingen og skal teste det ut.
Tommy B.
Fantastisk Pedersen! Ikke mye annet å si!
Helsing Båtstrand
Ole Birger S.
Et meget fint tiurbilde. Jeg vil kalle det spesielt i stedet for klassisk. Dette skiller seg positivt ut fra mange andre tiurbilder jeg har sett. -olebig-
Stig B.
Flott siluettbilde med ypperlig positur. Litt enig med NBH angående fargetemperatur.

Kom ikke avgårde i år, men har identifisert en plass til våren, håper jeg får det til. Det ser spennende ut.

Mvh Stig
Jan N.
Steike for en fin stemning!

Dette falt jeg for, liker fargene i bildet, skarpt og fint.
Bra!

JanJ
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger!

Har lagt ut et bilde med justeringer i grønn-kurven og resultatet kan dere se i v2. NBH, ØH og SB syns det var litt mye magenda.

Fargetemperaturen i opptaksøyeblikket husker jeg ikke. Selv om bildet ble tatt 16 mai i år, har jeg glemt om himmelen hadde stikk av lilla, men det spiller liten rolle. Etter min mening er begger versjonene troverdige hva farge angår. Jeg tror de fleste som har noen morgener på spellet kan bekrefte dette. Men selv om det er en smaksak syns jeg bildet ble fint i v2 også. Jeg ble faktisk litt i tvil om hvilket jeg likte best.
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde. Stilig positur på tiuren. Fint å se den som siluett. Fine fargetoner i bildet.Jeg liker best v#2 her,men v#1 er også fin.
Jeg liker også komposisjonen du har valgt.
Fint lys.

mvh Inger-Lise
Einar Y.
Hei J-E.
Flott stemningsrapport fra leiken,men litt pirk:
Ville rett og slett klonet vekk greina som kommer opp av ryggen,samt greiene som ligger inntil bak silouetten. I tillegg ville jeg kanskje justert meg litt mere i retning av gul himmel...
E.
Øyvind D.
Bruker ca 10 døgn på tiurleik hver april. Tatt mange bilder selv, men dette var virkelig flott. At det er siluett og noe mørkt synes jeg fremhever stemningen. Synes fargene ofte er finest før sollyset blir for sterkt. Bildet er vel tatt rett FØR soloppgang??
Randulf V.
Kan bare slutte meg til ovasjonene. Denne satt!
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger alle sammen.

Einar Ytrelid- Greina som kommer opp bak ryggen står ganske tydelig mye lenger bak tiuren utenfor fokus. Jeg syns derfor ikke det ser ut som den vokser opp av ryggen til tiuren. Den plager derfor ikke meg. Det gjør forsåvidt ikke greinene bak heller, men takk for tipset.

Øyvind Dus- Måtte inn å sjekke. bildet er tatt 16/5 23:21 det skulle vel være rett før solnedgang og altså ikke på morraspellet, men på kveldspellet. I finnmark er det imidlertid ikke noe klart skille mellom kveldspell og morraspell, så seint på våren. (Det blir ikke skikkelig mørkt på denne tida- kun 1-2 timer) Tiuren som begynner å spille på denne tida holder det gjerne gående til 4-5 tida på morran.



Aslak T.
Flott! Liker v1 best - fine farger.
A :-)
Lasse B.
Utrolig flott bilde! Suverent :-) Er som å sitte på plassen og beundre tiuren.... :-)
Øyvind A.
Hei igjen
Etter å ha bladd fram og tilbake noen ganger har jeg kommet til at begge versjoner er ok. Ingen av dem har kanskje akkurat den fargenyansen jeg ville ha valgt selv. Men det spiller ingen rolle, vi må alle gjøre ting på vår egen måte.
Ø.
Svein B.
Ver #1 for meg, og den er kjempefin. Stemningsfullt og flott. Jeg skulle ønsket at trestamma rett foran tiuren ikke var der, men det er den jo.......!
Flott bilde!

Mvh
Svein B
Jan-Eilert P.
Hei og takk for nye tilbakemeldinger. Jeg skjønner hva du mener SB. Siden stamma var der måtte jeg ta med såpass mye til venstre for komposisjonen sin del (Bildet er ubeskåret).
Kay R.
Knalltøft Jan-Eilert... Hærlig skarpt og praktbelysning.

MVH Kay:-)
Kristian S.
Artig.

KES
Anne-Britt L. M.
Dette var bare knalltøft og kun en med lang erfaring og tålmodighet får til dette. Sikkert ikke dumt med litt ''varmt'' i koppen etter denne økta.
Utrolig flott!!

Anne-Britt
Rune L.
Et meget sjeldent og bra motiv. V2 har varmere og finere glød. Fuglens positur viser tydelig hvilken fugl det er silhuett av. Alle stråene i forgrunn gir følselse av og være tett innpå, og bidrar mye til stemningen.

Komposisjonen er god. Stammen rett foran fuglen må være der. Fjernes den blir den lyse flaten for stor og gjør bildet kjedelig. Stammen gjør kveldsstemningen lunere.

Fjerning av en eller begge grenene som går ''gjennom'' rygg og stjert vil gi en renere silhuett. Hvis bare en av disse skal fjernes, gir det best resultat og fjerne den grenen som går ''gjennom'' ryggen. Da den som går ''gjennom'' stjerten inngår som en del av forgrunnen, i tillegg til at den ser ut til og bidra til balansen i komposisjonen. Men tror jeg ville fjernet begge, for og få en renere silhuett...

Mvh
Rune
Jan-Eilert P.
Takk for ærlige og hyggelige tilbakemeldinger

Rune Lilletun- Tror nok ikke at jeg kommer til å fjerne greinene som du nevner selv om jeg ser poenget. Jeg kommer nok til å velge å ha bildet som i v1.
Vegard L.
Du har jo en del bilder som egner seg i villmarksliv. Dette syns jeg er fint.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu