Eksperimenterer med alternative utsnitt for tida. Veksler mellom Tredeling, Det gyldne snitt og Den gyldne spiral. I dette tilfellet har jeg beskjært bildet etter Den gyldne spiral. Spørsmålet er da: Når du åpner bildet, hvilket punkt på bildet blir blikket ditt dratt mot, umiddelbart?
Best mot mørk bakgrunn hvis du heller vil vurdere det fototekniske.
Utstyr
 • FUJIFILM X-H1
 • XF16-80mmF4 R OIS WR
 • Brennvidde80.0mm
 • Blenderf/4
 • Lukker1/210s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriPortrett
 • Lastet opp
 • Visninger49
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1147766} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Evelyn S.
Hei, dette kjenner jeg ikke til, den gyldne spiral, må lese meg opp på det. Nydelig farge på hesten. Opplever at blikket søker øverst på hesten, hvis jeg derimot kutter litt av bildet øverst, blir fokuset på hodet. Som sikkert burde være fokuset.
Evelyn S.
Det er ikke snakk om mye kutt. 1 cm eller mindre.
Åge M.
For meg gjelder øre/øye området.
Per L.
I følge prinsippet om den gylne spiral burde blikket søkt mot øyet, men teori og praksis stemmer ikke alltid! Mitt blikk gikk først til de flotte hovene! Uansett så er hesten fin med god skarphet og nydelige farger! Mbh Per
Arild T.
Takk for rask respons, Evelyn, Åge og Per!
Venter til jeg får flere innspill før jeg "røper" hvor blikk-punktet ligger, i følge teorien.

Arild
Avsluttet .
Fotoutsnitt er vel ikke noen eksakt vitenskap, men visse matematiske grunnprinsipper kan være til stor hjelp som på andre områder. Dette ble rent for vanskelig for en gammel fotoamatør i en sen nattetime, men vi får vel et fasitsvar i løpet av morgendagen hvis jeg ikke tar mye feil.
Det fototekniske er ikke spesielt imponerende - vi er jo godt vant her inne med gode hestebilder.
Mvh Gunnar
Keshav N.
Enig med Per.
mvh Keshav
Roar K.
Nå er det jo ikke direkte linje ut i øvre venstre hjørnet. Men det kan fort føles som hjørneutgang så jeg ville tatt et par mm eller så til til venstre og fått linja mer markant ut på venstre ramme da den forlengede linje av hestens mule går ut på nedre ramme.
God skarphet i fint lys henter gode detaljer.

Roar
Arild T.
Takk for kommentarer Evelyn, Åge, Per, Gunnar, Keshav og Roar!
"Fasit": Jeg har lagt øyet på hesten presist i punktet etter teorien i Den gyldne spiral.
Evelyn: Et kutt oppe ville skapt en linje fra langside til langside; og det skaper dårligere spenning i bildet, jamfør det Roar K. generelt mener om dette.
Gunnar: Nei, er enig at bildet ikke er fototeknisk godt. På det mangler det mye, men hensikten min var primært å finne ut hvilke parti av hesten som ble der øyet ble "dratt" i mot. Glad at noen responderer på spørsmålet, verre med makrobilder her inne som ingen respons får:)
Roar: Er nok uenig i din vurdering her. Det er langt fra noen hjørneutgang i bildet oppe til venstre. Men takk for ditt innspill!


Arild
Jostein S.
Hei
Kontrastene mellom hesten og bakgrunnen kom godt frem her
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu