Ingen båter i sjøen
Mildværet har kommet med skyer og noen regndrypp dann og vann. Båteierne har benyttet anledningen til å få også de siste båtene på land, tomt i brygger og langs strender.
-------------
Jeg driver for tiden med litt amatørtesting av 20D i forhold til 300D. Resultatene hittil har ikke bare vært som forventet, ingen klar knock out til 20D.
Pluss er mindre støy ved høyere ISO, raskere betjening med to ratt, og muligheter for stort sett raskere betjening ellers også.
Speillås er nyttig og nødvendig også skulle jeg tro, lukkeren er ikke stillferdig og speilslaget kan godt kjennes i stativet.
Menysystemet er ikke en opplagt forbedring, og speillås definert i meny er ikke praktisk før det blir definert inn som et standardprogram.
Lysstyrke i søker og autofokus i dårlig lys er bedre, men ikke så mye som jeg hadde ventet.
Om ikke IR fjernbetjening er definert som lav-status på samme måte som hopp-opp-blitz, er mangelen på IR sensor et unødvendig tilbakeskritt.
Hus i magnesiumlegering virker ikke som om det er lysår bedre enn plastic-fantastic, men jeg har ikke gjennomført noen dropp-test på glatta enda, heldigvis.
For ordens skyld: Bakgrunnen for at jeg driver med dette, er at jeg vurderer oppgradering til 20D, og testen var egentlig ment som et forsøk på å skaffe flere håndfaste positive argumenter i denne sammenheng.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-05 19:17:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-12-06 21:20:37
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Filmtype(ISO 200)
  • Nei
  • Annetv1 - PS behandlet på LCD-skjerm, stort sett rett frem
    v2 - PS behandlet på CRT-skjerm, Levels 1,4 + div andre krumspring
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Nils G.

Hei Odd.
Jeg synes det er et flott bilde. Liker spesielt linjeføringen. Jeg synes v#2 er klart best.

Nils
Marius J.

Deilig vinterbilde med gode kjente farger.
Avsluttet .

Heisann Odd Tore

Ikke tvil om at v1 sitter best på min LCD her hjemme. V2 synes jeg sremmer bra med at det generelt sett vil bli lysere på en CRT.

Herlig vidvinkelbilde fra deg Odd Tore. Litt trangt i venstre side, men eller fint.

Fin gjennomgang og oppsummering su ahr lagt ut ovenfor her. Stemmer godt med det jeg selv har erfart på de fleste punktene dine, men det generelle inntrykket mitt er at kameraet er ''mye'' bedre enn 300D på stort sett alle betjeningsområder. Bildegjengivelse er stor sett det samme på begge kameraer.

Foreløpig konklusjon fra meg er et kameraet yter bedre og man har en lettere og større frihet betjeningsmessig, som igjen fører til at jeg kan konsentrere meg mer om komposisjon og ikke betjening.

Marina R.

Hei!

Liker #1 best... flotte linjer og godt lys.

Marina
Nina S.

Veldig flotte linjer i dette bildet. En nesten varmende sol i kulda, en flott himmel.
Mvh Nina
Steinulf L.

V#1 er best på min LCD skjerm. Flotte fargetoner. Kanskje du bør vente på 30D eller gå over til et annet system?
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte også linjeføringen i denne bildekomposisjonen,
i tillegg et stemningsfullt lys,

visste ikke at det gikk an å teste kamera ( gratis ?).......;-)

mvh Inger Anne
Anniken S.

20D er virkelig et godt kamera. Jeg liker det veldig godt.
Liker det faktisk bedre og bedre ettersom jeg finner ut av finessene.
Så til bildet ditt. Det er stemningsfullt, selv uten båter i havna.
Fin måte du har fanget solnedgangen på. Liker det rødglødende.
Fred S.

Vakker kveldstemning av godt smørmerke, og solnedgangen er ikke mer påtrengende at jeg liker den greit nok. Nok om det: Det er vel egentlig forgrunnen som skal ''gjøre'' bildet bildet her, og det snakkes mye om flotte linjer her. Linjer, javisst, men muligens i litt for mange retninger. De utsikkende stokkene forstyrrer mer enn de skaper harmoni i mine øyne, i alle fall hvis en skal snakke om en gjennomført ''linjeføring'' i bildet. Ellers gjengir bildet en fin og stemningsfull kveldsstemning, men for meg ble det ingen ''højdare'' denne gangen.

vh fred
Tom A. T.

Fine gjentagelser i forgrunnen, men den blir etter min mening forstryrret av sola og himmelen som vinner kampen om betrakterens oppmerksomhet, dermed blir det som Fred antyder en solned/oppgang som forstyrres litt av forgrunnen. Tror kanskje et høyere standpunkt ( hvis mulig ) og mindre eller ingen himmel hadde vært et brukbart alternativ her og gjort det hele mer rendyrket. V1 må det bli på min skjerm.
mvh Tom T
Odd Tore S.

Hei, og takk for kommentarer i forskjellige retninger.
Test av kamera:
Arbeidsgiver bruker kamera bl.a. til dokumentasjon av skader. Etter å ha diskutert saken med meg, som hadde lest mange godord om 20D, kjøpte de 20D, hadde Nikon 950 (?) tidligere. Jeg er mer avventende, kunne godt tenkt meg større LCD også. Men jeg er interessert i alle erfaringer med 20D, absolutt en het kandidat, men ikke het nok enda.
Fred og Tom:
Skulle gjerne vært høyere, ikke fysisk mulig, dessuten ville fargespillet i vannet bli borte da. Med mer vidvinkel kunne jeg kommet over nærmeste stokk og utnyttet linjene bedre, tror jeg. Men det er ikke tilgjengelig for tiden.
Hensikten var linje i stokkene, også det at de spriker, mer enn solnedgangen her, så mindre himmel kunne vært aktuelt.
Odd Tore
Janne L.

Fin kvelds stemning du formidler her. Lav sol og fin komposisjon. Innteresant det du skriver om testene dine.
Janne
Avsluttet .

Fin test på teknikk. Selve motivet blir kanskje ikke det helt store innholdsmessig. Men det var vel heller ikke meningen din her. Synes fargene og lyset er supert. På CRT-skjermen jeg sitter på nå er versjon 2 fin og lys. Versjon 1 blir litt ''grå''. Men det kan skyldes min dårlig kalibrerte skjerm her på jobb.
Jonny E.

Hei igjen

Ei akkurat sånn brygge har eg faktisk aldri sett før,
eg interesserer meg for mange slags konstruksjona
og detalja så dette tok først min oppmersomhet.

For og fremheve linjan på brygga kunne det nok med fordel vært
kutta en god del oppe og litt nede, som ei miljøskildring liker eg det godt.

Interessant og følge med denne kamerasammenligningen.
Eg har tenkt på nytt kamera lenge, men har store problem med og bestemme meg, ender vel opp med en G6 selv om lysta på speilrefleks e stor.....dette mest pga av at eg e storfornøyd med min G3,
da både med tanke på fysisk størrelse og muligheter tett opp til speilrefleks.
At man kan bruke skjermen som søker e også en ting eg har stor sans for,
at man kan vri skjermen i alle retninga e også en fordel,
lett og bli ''avhengig'' av sånne muligheta.

Ha en fortsatt god dag

. JonnyE
Roger K.

Hei Odd Tore,
Har også sett på denne konstruksjonen av småbåthavna her. Litt usikker på hvordan dette fungerer ang fortøyning av båtene? For meg virker det som båtene blir liggende rett under uteliggerne om jeg skjønner det rett. Da kan det ikke være store forskjellen på tidevann her. Du nevner plastikkmaterialer i kamerahus som er lette materialer. Jeg har ikke klart å venne meg til dette og føler at litt vekt må til for at det skal ligge bedre og stødigere i handa.
Bildekvaliteten er det ikke så mye å si på her det jeg ser. Litt sånn forlatt stemning i vente på en ny sesong.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Odd Tore S.

Hei igjen!
Jeg har lagt ut en ny versjon som etter min mening er kuttet til benet.
Jeg vil ha med en komplett stokk, og det er så liten klaring under øyene at et kutt der kommer for nær stokkene i bakgrunnen.
Det at det er så mange stokker som har bøyd seg i forskjellig retninger synes jeg er litt av særpreget her.
Selve båthavna:
Det er lite tidevannsforskjell her. Litt flaut egentlig, jeg husker ikke helt hvordan denne fortøyningen virker, selv om det bare er 400 m fra der jeg jobber. Men i sommerhalvåret går ikke turen hit.
Tar det som en utfordring til sommeren, mulig tema: Båtfiske, fordi det ser ut som fiskestenger med fast båt.
Kamera:
Jeg tar tenkepause nå, bildekvaliteten på 20D synes jeg var fremragende, men jeg vil eventuelt koble den med EF-S 17-85 IS på grunn av IS, og det får jeg ikke testet enda. Men testen med EF 75-300 IS med ISO 1600 gikk bra, fikk akseptable resultater med f/5.6 og 1/4 sek håndholdt.
Odd Tore
Bjørn H.

Hallo Odd Tore ...

Flott lys, og bra nok stemning her... Fin gjenngivelse med snøen i forgrunnen, til den varme solen som er på vei til å takke for seg -

Er det på Høvik/Bommenholm i retning Nesøya forresten ... ??

komposisjonen er helt grei, men får ikke heeelt taket på den ... liker V3 best.

Det er det noe med symetrien som ikke stemmer helt ...det skjer liksom litt for mye på en måte ... ikke helt sikker ?

Men uansett, absolutt et bilde som holder i massevis ..

Bjørn ;¤

Stig B.

Enig med BH; Flott lys og fin stemning. Bra eksponert med snø i forgrunnen og sol i bakgrunnen. Hadde vært interessant å sett et bilde tatt 5 min senere, når sola hadde gått ned mens fargene fremdeles sitter igjen, for å se om fokus da blir mer på linjene skapt av bommene.

Ad kamera: sønnen min har brukt 300D en stund og gikk over til 20D nå i høst. Han har begge tilgjengelig, men tar kun bilder med 20D. Uten å gå i dybden så tolker jeg dette slik at han synes 20D da må være bedre enn forgjengeren, men uten at han er ekstatisk om dette.

Mvh Stig
Kay R.

Enkelt, pent og greit... E litt tom for kritikk og analyser akkurat nu.. Trøtt som pokker men får ikke sove...
Ser at du tester 20D. Håper du finner det du søker... Klart man skal være kresen til kjøp av kamera... Du e heldig som for muligheten å teste.
Tror forresten æ ville testa med et bedre og skarpere objektiv en 18-55 linsa. Tror ikke 20D kommer helt til sin rett hær... Mulig du gjør det bare for å teste VS 300D...? Har du mulighet så test en canon-L linse.. Da blir historien en annen... Ble det iallefall i mitt tilfelle...
En en flott natt...

MVH Kay:-)
Tone B.

Stemningsfullt og fint bilde. Fint med kontrasten mellom snøen i forgrunn og det varme sollyset. Fine og varme fargetoner. God linjeføring. Likte dette!

mvh Tone
Jonny E.

Hei igjen

Brygga kom mye bedre frem i V3,
det e ikke mye som skal til for og endre inntrykket.

Ha en god dag

. JonnyE
Odd Tore S.

Hei igjen!
Ikke bare dere som har problemer med komp og linjer her.
Innspillene deres ga inspirasjon til en tur på hålken før soloppgang i går for å sjekke alternativer.
Lyset var bedre da, men det ble ikke noe greie på opptakene fordi all snøen på stokkene hadde smeltet og forgrunn ble bare mørke.
Men det må gå an å gjøre noe ut av dette, det ser i alle fall bra ut for øyet.
Bjørn:
Snaue 400 m øst for Vertas I.
Kay:
Jeg sammenligner. Målet mitt er å finne en kombinasjon som holder mål på turer med fotografering, hvor det å klare seg med kamera og ett objektiv er kravet. Når turene blir over et par mil, blir fotoutstyr noe drass. Derfor er IS og ISO 400 støyfritt med muligheter til ISO 1600 en kombinasjon som jeg har ventet lenge på. Utstyr til fototurer blir en helt annen sak.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu