Self Defense
Selvforsvar kan anta mange former. Brenneslens sviende hår ser ut som det de er, presisjonsslipte ''glassprøyter'' med etsende syre under høyt trykk. Klar til å møte enhver inntrenger.
Utstyr
  • Nikon D1
  • Zeiss Luminar 25 mm f/3.5
  • Blender-
  • Lukker1/500s
  • ja
  • Annet16 gangers forstørrelse direkte på ''film'' (unnskyld, CCD-brikke)ved hjelp av en PB-4 belg pluss fokuserende mellomring for dette (ekte) makroobjektivet. Innstillingslys og mikroblitz via halogen kaldlys og fiberoptikk (Gossen).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ann F.
Så det er slik fa..skapet ser ut. Interessant, nå skjønner jeg hvorfor det klør så inni h.....
Mvh Ann
Erik A.
Grøss! Det man ikke vet har man ikke vondt av, heter det. Godt vi ikke ser alle slike makro-tilstander vi omgir oss med. Da tror jeg vi hadde trådd med varsomhet... Sjeldent og spennende bilde som er fototeknisk utfordrende å ta. Passer vel BR godt det, skulle jeg tro! Såpass forstørret at man virkelig trenger varefakta - eksemplarisk beskrevet her.
Birna R.
Høytrykksinjeksjon av maursyre svir, ja. Det har vi smertelig i vente i månedene fremover. I frodige fjellbjørkelier skal det visstnok finnes en ekstra langhåret variant, som for anledning IKKE brenner. Jeg anbefaler bruk av flora og ikke fingrene for å ''finne'' denne typen.
Birna R.
Den årvåkne betrakter vil, i tillegg til å se det øynene våre knapt klarer å oppfatte (men andre sanser, som huden, kjenner) legge merke til fasongen på høylyspunktene som er ut av fokus. De består av en lys midte omgitt av konsentriske og alternerende mørke og lyse sirkler. Dette er den berømmelige ''Airy disk'' eller det optiske fingeravtrykket av diffraksjon, en såkalt PSF (point-spread-function), som egentlig er fouriertransformasjonen av det optiske systemets punktoppløsningsevne. PSF danner forøvrig grunnlaget for den berømmelige (og ofte misbrukte) MTF-kurven, brukt og misbrukt som kvantifisering av objektivers optiske ytelse. Nok om det. Poenget er at den effektive blenderen her er bitteliten, og derfor MÅ det bli masser av diffraksjon. Bruk av digitalt opptaksmedium fjerner i det minste skarphetstapet som skyldes filmkornene, og alt hjelper.
Hans- Georg S.
Interessant innhold. Teknisk sett er det godt gjort å få gjennomført.
Fredrik T.
Skikkelig spydspiss. Har en PB-5. Er dette et bilde jeg kunne tatt. Med en PB-5 og et 50mm 1,8?? Jeg må selfølgelig skaffe meg et stativ da, og de berømmelige mellomringene, for å få F5'en til å passe.

Fredrik
Fredrik T.
Nå tenker jeg bare på det tekninske da.
Ikke resten.
Birna R.
Brenne seg på brennesle er noe alle gjør. Kikke etter brennhårene er enkelt nok. Deretter blir det besværligere, om enn ikke vanskeligere. Oppsettet du nevnte har ikke nok forstørrelse, du trenger en adskillig kortere brennvidde å montere på belgen din for å få tilsvarende utsnitt. Jeg brukte en 25 mm og skulle nok egentlig ha anvendt en 19-20 mm.

Uansett utstyr som brukes kan ikke denne typen bilder tas utendørs. Hvorfor skjønner man fort om forsøket forsøkes.
Erik A.
Vedr. optiske fenomener, kan du kikke på bilde nr. 17162? Kanhende du har en plausibel forklaring?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu