-Kvinand Hann med Fangst-
Dette var første gang jeg så Kvinand med byttedyr i nebbet. 3 krabber ble fortært med meg som tilskuer i løpet av en halvtimes tid.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-03 20:17:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S 300 2.8 IF ED II+TC20E II
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetSees best i Fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger475
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Carsten A.

Fint opptak av en litt uvanlig situasjon! Hvor finner man forresten kvinand på denne tiden av året?

Jeg syns bildet vinner mye på et løft av mellomtonene, selv om betraktning i fullskjerm hjelpetr noe. Gjerne også en øking av lokalkontrasten med USM på f.eks. 50/30/0

MVH CA
Bjørnar S.

Vakkert bilde, med fint utsnitt. Det som gjør at det skiller seg ut fra mange andre bilder er krabba i nebbet.
Jan Fredrik I.

Takker for raske tilbakemeldinger.
Har prøvd å lette bildet litt i mellomtonene i den nye versjonen og synes selv at det gjorde bildet litt bedre. Ang. ditt forslag om kontrastøkning må jeg nok prøve å feile litt før det kommer en versjon til Carsten.

Jan Fredrik
Svein B.

Ver #2 er riktig lekker!! Spesielt pga krabba, og ekstra pluss for at bildet er tatt i det den (sannsynligvis) slenger litt på krabba for å få lagt den til rette, og ikke holder den fast i nebbet. Fine detaljer som hever bildet mange hakk.

Mvh
Svein B
Carsten A.

JFI: V2 er en forbedring. Jeg snakker altså ikke om global kontrastøkning, men økning av lokalkontasten. Om du bruker den skisserte teknikken må du antakelig skjerme de lyse partiene i fjærdrakten, men det ser du eller fort.

MVH CA
Erik A.

Et originalt kvinandbilde, av en situasjon man ikke ser for ofte. Oftest er matemnene små, og svelges allerede i neddykket tilstand under matsøket. At krabba ligger midt i en salto ytterst i nebbet under opptaket, er et resultat av både god timing og noe flaks, noe også SB er inne på. Men resultatet blir jo et knallgodt andebilde med et særs autentisk preg fra dens naturlige habitat. Vanndråpene i svevet setter også ytterligere spenst og action i bildet. V2 ble bedre ja, der særlig metallglansen på fuglehodet kommer bedre fram - og det er en viktig detalj, idet metallglansen er et av de flotteste særpreg på kvinandhannen. Ender på vann gir oftest litt tamme bilder, men ikke så her. I sum et sjeldent godt andebilde altså!
CA: Kvinender finner du på vinterstid lettest langs iskanten i grunne næringsrike vann, og spesielt i rolige større elver. Fra Oslo er det jo kort vei til fx Nitelva eller Vorma. Vorma anbefales, der er det ofte kaldt, med fine iskanter og frostrøyk, og også fullt av andre andearter samt sangsvaner...
Jan Fredrik I.

Takker igjen for kommentarer!
CA: Jeg tror jeg skjønte hva du mente, men trenger å prøve og feile litt da PS kunnskapene ikke er helt på topp.
Bildet er forøvrig tatt ved kysten her i Fredrikstad, hvor jeg har en 3-4 plasser hvor det ofte er Kvinand, men det er sjelden jeg har kommet på såpass greit hold uten å forstyrre i det hele tatt.
EAA: en viss porsjon flaks må selvfølgelig til og jeg har en 20-30 eksponeringer med krabbe i nebbet(flere med lys fra riktig side) men det var dette bildet som ga mest actionfølelse.

Jan Fredrik
Stig B.

Dette likte jeg veldig godt. Flott med fangst!!!! Har fulgt med Kvinanda maaaaange ganger etter dykksituasjonen men har aldri sett den komme opp med føde. Dette var lekkert.

Likte best tonene i v2. Teknisk er dette bra, mht skarphet og toner. Fint utsnitt, bra med dråpene i lufta.

Bra.

Mvh Stig
Ronnie S.

Veldig bra fanget. Både for kvinanda og fotografen. :-) Versjon #2 selvfølgelig.
Kjartan T.

Versjon 2 er et misunnelsesverdig godt bilde. BRA!
Ivar B.

versjon 2 er veldig vakkert...
bra jobbet
Jan W.

Dette var bra fanget Jan Fredrik!

V2 er klart best og den vesle krabba hever et ellers ordinært and på vann bilde. Pluss for riktig eksponering av det hvite = bra jobbet.

Jan
kai j.

Mye bra er alt sagt, krabben hever bildet men rene farger fint lys er selvfølgelig med på å gjøre bildet veldig bra. Pluss vanndråpene som gir litt liv i bildet. et godt stykke arbeid.

MVH kai

Avsluttet .

Heisann

Tror ikke jeg hadde tenkt på heving av mellomtoner hvis ikke CA hadde nevnt dette. Det ble bedre ser jeg nå, og det er vel det som er forskjellen på erfaringsnivået. CA ser det helt innlysende, som jeg selv ikke ser her før han har belyst det. Fint å kunne lære av bildekommentarer !

Et flott bilde Jan Fredrik, og godt utført arbeid !!!

Svenn
Jan Fredrik I.

Takker igjen for hyggelige kommentarer.

SD: Tror nok som du sier at mye kommer med erfaring og da er jo foto.no det rette stedet så lenge folk er såpass rause og deler med seg av sin tid og erfaring.

Jan Fredrik
Lennart J.

Mycket bra serie,ovanlig första bild,bra skärpa,snyggt. mvh lennart
Jan-Eilert P.

Henger meg på skrytelista. Særdeles flott!
Bjørn H.

Bra utført og jobba ...

V2 er nok bedre ja... et riktig så flott motiv ..

Grattis .)

godt nyttår forresten ...

Bjørn ;¤

Odd Tore S.

Bra fanget av både and og fotograf. Godt tips fra CA.
Kvinendene her stikker nesten før de ser en fotograf, så var denne like sky, er bildet enda mer imponerende.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu