Ut Fjor'n (Mixed Media)
Dette er et av bildene på utstillingen som åpner i morgen. Fotoplott på lerret med akryl på.
Det er ikke lett å fotografere lerreter i kunstlys, så jeg håper flest mulig kommer en tur til Moss i stedet :)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger819
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Tarjei Ekenes K.
tøft

liker stilen din her

bra utnyttelse av enkelt motiv

:-D ! son tarjeiav !
Ronnie S.
Først et fotografi, så et bilde og så et fotografi igjen. Å kommentere dette er ikke enkelt. Sånn den fremstår her så ser det skittent og ''usympatisk'' ut. For å få et intrykk av dette MÅ man se det i virkeligheten og da spør jeg om hensikten med å legge det ut på en bildekritikk?
Irene B.
Dette så litt grisete ut. Hva har skjedd her da? Kreativ tanke. Den kan jobbes videre med. Men i dette bildet ble det ikke helt bra. Penselstrøkene midt i det gyldne snittet ble for eksempel svært forstyrrende å se på, og trekker all oppmerksomheten vekk i fra båten, som vel er hovedpoenget med bildet. Jeg føler også at bildet ble litt bredt. Skulle vært 'kuttet' litt på venstre side. Men, ikke gi opp dette her altså. Jobb bare videre...
Tom B.
Ronnie,
Det er faktisk en hensikt med skittenheten (ikke usympatiskeheten) - nemlig å gi en følelse av en scene fra gamle dager.
Hensikten med å legge det ut er først og fremst å få tilbakemeldinger av alle slag som jeg kan ta med meg videre (eller la være - alt etter som), samt å vise dotterne en teknikk som ikke er så veldig vanlig ennå.
Du som er soning kan vel ta deg en tur til Galleri Henrik Gerner i morgen kl. 14 ? Det skulle vært hyggelig å møte deg ''live''.

TomB.
Ronnie S.
Tom!
Som den kreative og kunstneriske sjelen du er så skjønte jeg poenget ditt. Både med bildet og kommentaren :-)
Avsluttet .
+ kreativ og bra teknikk, liker spesielt det du har gjort på kantene.

- jeg synes RS er inne på noe, det skurrer litt når båten og gutten er skarpe og klare mens det andre er maleri(tåke)aktig. dette blir ikke helt konstruktivt fra min side, for jeg klarer ikke helt se hvordan du skulle gjort det annerledes heller. synes også at de grønne flekkene - i hvert fall de som ble mest fremtredende - burde vært unngått.
Rune Edvin H.
Synes dette var stilig. Har litt å utsette på at de to linjene nede til venstre er noe for kraftige for min smak. De burde vært noe tynnere. Ellers har jeg ikke noe å klage på.
Rune
John G.
Fin idé, men synes det er litt i overkant med inntrykkene av gamledager. Førsteinntrykket var positivt, men etter å ha sett noe ganger på det, synes jeg også - i likhet med Irene og Rune - at noen av penselstrøkene(de som ikke ligger helt i deg gylne snitt) er vel kraftige. Også liiitt gærnt med såpass mye av plasseringen av ''skitten'' i ytterkant av bildet.
Siden dette skal være en scene fra gamle dager, synes jeg heller ikke det matcher helt med et motorisert fartøy, men det kommer jo helt an på hvilken tidskoloritt du tenker deg, og da er det jo tydelig at jeg går lenger tilbake i tid enn deg.
Assosiasjonen min var malte(hva ellers)motiver av distriktet vårt utført av utkommanderte malere fra f.eks. Tyskland, Holland og Frankrike på 1700-1800 tallet!
Dét var føsteinntrykket mitt, nemlig...
John :-)
Tom B.
John,

Takk for kommentaren.

Bildet som det vises her er nok litt voldsomt i forhold til det virkelige (du kommer vel og ser ?), så jeg forstår kommentarene. Jeg har et annet av det samme motivet (solgt :)) som er noe mildere.

Men - grunnen til at jeg svarer på kommentaren din: med gamle dager tenker jeg på da jeg var ung.

Det fantes motoriserte fartøy selv da ...

Og ganske spesielt på snekka som onkelen min hadde på Singløya. Skikkelig ''Gerhardsen snekke'', sånn som jeg har lyst på sjøl. Gammelt familiealbum eller bilde funnet på loftet altså...

TomB
Inger-Lise S.
Et godt bilde. Min første tanke var at jeg håper å få se det på utstillingen i morgen:) Da først vil det komme til sin rett. Dette gleder jeg meg til å se på veggen. Men det gjør seg absolutt på skjermen også.
Motivet er fint, fargetonene behagelige og båten klar i alt det uklare. Jeg liker effekten veldig godt her.
Du har fått fint fram inntrykket av gamledager. Men jeg ser ikke effekten kun som ''skittenhet'' som følge av elde...Jeg får en følelse av elde her...
Penselstrøkene nede i venstre hjørne syns jeg er viktig for balansen i bildet.
Likeså himmelen. Jeg syns det er et spennende bilde.

Hilsen Inger-Lise
Frank W. G.
Selv likte jeg bildet ved først øyekast, likeså ved andre, tredje og ......
Liker stemningen i bildet. For meg virker det å tilhøre en stemning som tar meg med østover, ja, langt østover. Det litt uferdige i penselstrøkene gjør seg veldig godt. For egen del tiltrekker det seg min oppmerksomhet som gjør sitt til at jeg kan studere det i ro og mak og over tid. Innholdet i bildet er også rolig og avballansert og harmonerer flott med fargene som preger bildet.
Jo da, dette sitter som et skudd for meg.

Frank
Otto V.
Liker det egentlig,mem synes det blir litt mye.
Synes også det blir litt rart at eldingen stopper opp rundt båten.
Er egentlig litt usikker på hva jeg mener.
Bildet fanget iallefall min oppmerksomhet.
Ov.
Carsten A.
Mye bra her, litt Joseph Turner kanskje, særlig på thumbnailen, men dessverre ble denne effekten mindre tydelig på dette større bildet. Kanskje er båten litt for realistisk gjengitt. Rotet til venstre ville jeg helst vært uten.

Tilløp til noe virkelig bra, dette må du arbeide videre med.

MVH CA
Birna R.
For mye fotografi i en kitsch-setting (eller omvendt), det virker heller malplasert i mine øyne. Den klart tilsiktet ''slurverte'' penselstrøkteknikken drar dessverre inntrykket i samme retning. Motivet er lovlig tynt for en slik effektmakerisk behandling.

Fremgangsmåten kan helt sikkert brukes til visuelt tiltalende/kraftige bilder, men da bør nok utgangspunktet og gjennomføringen være bedre. Fortsett eksperimenteringen.
Lars-Anders M.
Tror det vore bedre om du ikke hadde manipulert så mye. Er det fotografi eller malingsbilde? Jo ett fotografi som du vil vi skall tro er maling.
Tom B.
Det er begge delene Lars-Anders.
Jeg er takknemlig for kommentarene og er enig i mange av dem. Derfor er det ikke for å hovere at jeg forteller at to versjoner av dette allerede er solgt for 16000 pr. stk., men det er jo interessant da....
Det betyr vel kanskje bare at alt kan selges :)
TomB.
Erlend M.
Er nok enig med BR. Men gratulerer med salget :)
Birna R.
Hvis (bilde)salg og salgssum skulle være kriterier på ''det gode'' bildet ville vi komme opp i adskillige merkverdige situasjoner. Jeg solgte f.eks. et testbilde tatt med 300 mm for 30.000 (skulle sjekke om jeg klarte å få noenlunde skarpe bilder med min 300/2.8 håndholdt). Etter den økonomisk baserte modellen skulle dette være dobbelt så bra som ditt bilde her, TomB.

PÅ den annen side skjønner jeg at det er marked for kitsch, uten at jeg av den grunn synes bildet ditt er bedre enn det jeg antydet i min første kommentar.
Tom B.
BR: Helt enig i det. Det er mye rart som blir solgt. Det synes som om det er et marked for det meste.
TomB.
Jan R O.
Synes ikke all denne kladdingen tilførte bildet noe.
Jan
Inger-Lise S.
Men Tom da! ;) Er det mye rart som blir solgt? Jo, det er vel det...Men jeg har vært så heldig å få se dette bildet i galleriet og kan forsikre alle at selv om dette er fint, er originalen mye flottere. Dette er virkelig et eksempel på at bildet ikke kommer helt til sin rett før det kommer på veggen. Her var originalen meget god. MEGET GODT var også bildet jeg kjøpte,så lekkert at jeg bare måtte ha det! Jeg gleder meg til å hente det hjem når utstillingen er over:)Det får selvsagt hedersplassen i stua.

Inger-Lise:)
Rune H.
Bildet fungerer godt - spesielt tror jeg at det i stort format har mer å tilby enn på en liten skjerm!
Maleri kontra fotografi virker som en fin kombinasjon - og når en får solgt uttrykkene sine i tillegg, så er jo det positivt!
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu