Reportage - Hemsjukvården (1)
Från ett längre reportage där jag har följt en sjuksköterska inom hemsjukvården
Bildet inngår i albumet Reportage - Hemsjukvården -
Utstyr
  • Nikon F90x
  • 35-70/2.8
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeTri-X
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ole Walter S.

Virker på meg som om du har fokusert mer på den toppløse damen på veggen...
I nedre billedkant ser man to personer man overhodet ikke får noen kontakt med. Det virker også som om bildet er skjevt eller er det bildene på veggen som er det? Jeg ville ha satt meg på huk for å få en annen kameravinkel. Man ser jo ikke hva de to personene driver med, arbeider de eller prater de bare sammen? Du får vise folket resten av billedserien også.

mvh/ows
Carsten A.

Særdeles talende og fin reportasje. Billig kitsch i overdådig ramme (med antikvert tapetmønster også) sier mye og sterkt om person og miljø. Bildet viser også situasjon og kommunikasjon mellom den gamle og sykepleieren på en overbevisende måte. Sjeldent bra bilde, og det gjør ingenting at sv/hv-teknikken er skikkelig bra den også (men slikt går ofte hånd i hånd). TK 6!

Mer slikt, takk!
MVH CA
Thorfinn B.

enig med CA. Særdeles bra bilde! Kameravinkel og utsnitt er utsøkt bra. Story'n er fremragende. TK6
Hans- Georg S.

Et av de beste repotasjebildene her på f.no!
Megabra!
Marcelo V.

Reportasjebilde eller miljøportrett, jeg likte bildet meget godt!

:?
Marcelo
Mats N.

OWS: Det är tavlorna som hänger skevt i första hand, bilden lutar bara en liten liten aning.

Bilden är Bra! Men - ett steg tillbaka hade gjort den väl, alternativt lite, lite mer vidvinkel.
Jag ser ''pointen'' i det valda utsnittet, men för mej är det bara så lite för trångt, eller lite för hög kameravinkel.
I stort, dock, en mkt bra situationsbild!

MVH/Mats N.
Carsten A.

Går stadig tilbake til dette bildet, det har fremragende kvaliteter. Toner og lys er også meget bra. Om Tom Bjørnland ser på dette, vil det være et bilde som hadde slått meget godt an i Oslo Kamera Klubb, jfr. TomB's kommentarer til ''Avblomstret løvetann 1'' bilde nr. 17915
MVH CA
Merethe W.

Likte det veldig godt! Hele stemningen i bildet - tapeten, lampen, motivet på maleriet i kontrast til den eldre kvinnen, kommunikasjonen. Utsnittet er perfekt i mine øyne.
Tom B.

Jeg er enig Carsten - dette er meget, meget bra.
Det er ikke noe forsøk på å terpe mine poenger, men det første som slo meg (bortsett fra bildet i seg selv) var at dette ligner på verkene til de store, klassiske fotografene på 50 tallet.
Altså et meget bra Fotografi (merk stor F) i klassisk stil. Ikke nyskapende, men sterkt likevel.

Nå er det min tur til å være spørrende: ''TK6''??

TomB
Carsten A.

TomB: Jeg tror det var Thorfinn Bekkelund som først introduserte ''TK6'' - altså ''Terningkast 6''. Andre varianter er ''Gullstjerne'' og ''12 av 10 poeng'', samtlige passer forøvrig på dette bildet.

Ellers enig i din vurdering at bildet har likhetspunkter med klassisk fotografi for ca. et halvt århundre siden. Sterkt talende fotoreportasje, ikke en kvadratmillimeter av bildeflaten er bortkastet, utmerket teknikk, alt i den klassiske tradisjon der objektivet med 35mm brennvidde er fotografens hovedverktøy.
MVH CA
Mikael L.

Tack för mycket fina kommentarer. Det känns extra bra då jag var väldigt engagerad i projektet under en lång period. Att besöka och dokumentera sjuka, ensamma och döende människor gav i sig ett enormt starkt intryck och inte minst insikt i deras vardag där besökare ofta enbart bestod i sjukvårdspersonal. Fler bilder kommer!
/Mvh Mikael
Ann F.

Ett eller flere bilder i en slik serie burde henge på veggen hos enkelte politikere som en påminnelse om ressursbruk og prioritering.
Mvh Ann
Thorfinn B.

Enig med AF i det....!

Meget suverent Fotografi med stor F som TomB skriver...
Ståle Arild G.

Hei
Det jeg synes er det beste med dette bildet er fotografens fravær. Han er ikke lett å spore i bildet. Det å gå inn i en så intim situasjon uten å forstyrre er i seg selv et talent.
MVH
Ståle.
Hans- Georg S.

SAG: Et meget viktig poeng. Å ikke forstyrre, men allikevel få utført det man er ute etter er i denne type situasjoner er nok det viktigste.
Rolf S.

Et gripende bilde. Har ikke mer å si!
Merethe W.

Innom dette bildet nok en gang - og det er fortsatt like bra....
Bjørn H.

Rotet meg frem til dette bildet som helt klart er i topplasse som en reportage...

Et bilde man kan studere og en historie som setter tankene i sving:)

Meget bra ..

Bjørn ;¤
Ann Louise I.

Nå har jeg sett alle bildene du har her, og det jeg kan si til deg er at du er en utrolig god fotograf!!!!!!! du har så enormt god kontakt med modellene dine, du får fram riktig lys,kontraster.. klarer å få til de beste utsnittene, og positurene er kjempe bra.og i tillegg til alt dette klarer du å ta bildene i rett tid,fange en følelse som underbevisst setter et tema til hvert av bildene dine.. og du har rett titler på de også... ingenting å klage på på noen av bildene jeg har sett.. supert! Mvh. Ann Louise.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu