Gulspurv
Har tilbragt noen timer i påsken med å ta bilder av småfugl. Lagde til et lite foringssted ved siden av hytta. Satt så og nøt sola med kameraet klart. Det var mange innom, særlig var Kjøttmeisen meget aktiv.
Bildet inngår i albumet Fugler i luft, vann og land -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-28 13:11:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-28 17:02:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-03-28 17:10:44
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 70-300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • AnnetJeg satt omtrent 5 meter unna foringsstedet.
    Dette bildet har jeg beskjært i etterkant for å få fuglen større. Legger ut det opprinnelige bildet også. Savner å komme enda nærmere. Og trenger tips på dette området.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger448
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132345} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
John-Tore G.
Hei Eli.
Det er kult å prøve seg på litt fuglefotografering. Slik som dette bildet er presentert føler jeg at du kunne jobba litt mere med det. Da tenker jeg på å kanskje nøytralisere bakgrunnen litt. Litt synd med den greina som deler bildet, for jeg synes kanskje at du har beskjært det litt mye og da går det fort litt ut over kvaliteten på bildet. Jeg mener altså da at bildet kunne vært like bra, og kanskje bedre, uten å beskjære det så mye som du her har gjort. Kanskje det går an å klone bort den forstyrrende greina og så beholde et litt større utsnitt. En del arbeid er det jo, men fuglen hadde et fint positur og da vil det jo være vært det. Du skriver at du savner å komme nærmere. Hva med konverter? Siden du lager foringsplass er du jo åpenbart så pass interessert i dette, at det kanskje kan forsvares med lommeboka hehe.....Jeg tenker i de baner selv ihvertfall.
Lykke til videre Eli!
mvh John-Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Gratulere med ditt første fuglebilde?

Syns JTG kommer med masse gode tips her, støtter meg til dem,
ville også vurdert en konverter om linsa du har er lyssterk nok.

Lykke til!

mvh Inger Anne
Eli B.
John-Tore takk for konstruktive kommentarer. Har nå gjort det slik jeg tror du mente, og jeg synes at v3 ble ganske fin.
mvh Eli
John-Tore G.
Hei igjen:-)
Helt enig med deg. v3 ble mye bedre. Jeg ser etpar skøyter i kloningen som du enkelt kan fikse hvis du vil. Dette utsnittet synes jeg passet mye bedre i forhold til størrelsen på orginalen. Bra!
mvh John-Tore
Stine J.
Et fint fuglebilde med fuglen bra plassert i bildeflaten. V3 ble best, men jeg syns de lyse feltene i bakgrunnen trekker litt for mye oppmerksomhet fra fuglen. Mulig du kan dempe dem litt. Mangler kanskje litt på skarphet, men til å være første fuglefoto syns jeg dette ble bra.

mvh Stine
Hege J.
Hei Eli!

Ser du får mange gode råd over som kan være nyttige å ta med seg. Har ikke prøvd meg på fuglefotografering selv, men synes du har lykkes bra her. Jeg liker bakgrunnen godt med duse, fine farger. Fuglen sitter velplassert på en gren som du plasserer diagonalt i bildeflaten. Fuglen kunne kanskje vært en smule skarpere, men alt i alt et bra bilde, Eli. :-)

Mvh Hege
Avsluttet .
Fuglefotografering er morro og utfordrene. Ikke lett å få dem på ''skuddhold''

Jeg likte V3 og V4 mhp. komposisjon og farger.................bra. Ok Skarphet også. I mange tilfeller blir 300mm for kort slik at cropping blir nødvendig. Ulempen med cropping er bl.a tap av detaljer og at evt. uskarpheter kommer bedre frem, noe som synes i V1. Det blir spennende å følge fuglebildene dine utover våren og sommeren.

MvhJRH

Odd Tore S.
Jeg synes at v1 ble OK, jeg, men jeg sitter ikke med nesa oppe i skjermen når jeg ser på bilder, om jeg da ikke ser noe som må undersøkes bedre.
Jeg er enig i at fuglefotografering er utordrende, og at 300 mm blir snaut nok for slike forhold.
Jeg prøvde meg på en variant i fjor med kameraet på stativ og rettet mot det stedet fuglene ville komme, i dette tilfellet redet, mens jeg selv satt gjemt et annet sted og styrte kameraet med trådløs fjernutløser. Dette hadde ikke hatt noe for seg med filmbasert kamera, antall treff ble svært lavt, men det var i alle fall spennende.
Odd Tore
Kurt S.
Selv er jeg slett ingen ekspert på fuglefoto. Har ikke utstyr til det heller.
Brukbart utstyr, tålmodighet og tålmodighet er vel noe av det som skal til for å lykkes skulle jeg tro -:)
Personlig likte jeg V1 best. Noen uskarpheter men likevel et fint bilde synes jeg.
Fin plassering av greina og fuglen. Fine farger og en spennende og tilstrekkelig rolig bakgrunn. Lykke til videre.
Mvh Kurt
Jan Frode A.
Fuglebilder virker spennende :-)

Upløyd mark for meg, men blir ofte fasinert av fuglebilder som presenteres her på 'dotten'.

Jeg får bruke 'min smak og behag', og velger også versjon #1. Grunnen er at det gir et roligere inntrykk, mere behagelig å se på. Syntes også at fuglen er godt plassert i bildet i denne versjonen. Den enkle greina skaper fine linjer mot venstresida.

mvh -jfa-
Eli B.
Takker og bukker og neier så mye for konstruktive og positive tilbakemeldinger! Jeg ble bitt av basillen i påsken, og kommer helt sikkert til å ta flere bilder. Løsningen tror jeg nok er å fore dem litt, slik at man i hvertfall har en sjangs til å se dem. Til de som tror at dette er første fuglebildet mitt, så er det ikke det. Jeg ble veldig fasinert i fjor vår, da jeg tilfeldigvis havnet mitt oppe i en svartspett familie. Mange fuglebilder har jeg ikke tatt, men noen. En gryende interesse.
mvh Eli
Afzal H.
hei,
jeg har ikke mye å tilføye kommentarene ovenfor. Jeg synes ver.1 var den beste kompen, selv om det er litt uskarpt. Stå på!

mvh
afzal
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu