Havsule
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-18 21:22:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-19 00:42:33
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger590
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune Edvin H.
Fin isolering mot en potensielt vanskllig bakgrunn- Hvor er forresten dette fra?
Ketil K.
Takker Rune - bildet er fra Runde.
Chr. G.
Fenomenal positur, at fuglen har bestemt eksponeringen og himmelen og noe av halefjæra ble utbrent synes jeg er bortimot helt greit i dette tilfellet. Ikke mye fartsfølelse, fuglen ser nesten død ut, men synes dette sitter veldig bra allikevel. Ser for meg at dette er en fugl som har rotet seg bort i de dystre mørke fjell og nå har funnet en utgang - på vei bort, ut og OPP!.
Inger-Lise S.
Dette var vakkert. Stilig positur på fuglen, fin komposisjon og jeg syns det gjorde seg godt med fjellet som bakgrunn til bare litt av stjerten. Her burde det ikke være grunn til å ønske at hele fuglen var fri fra bakgrunnen, da du har plassert den elegant mot bakgrunnen. Det tekniske kan du.

Inger-Lise
Avsluttet .
Dette er meget godt gjort, særlig med tanken på bakgrunnen - mørkt og lyst. Skarpheten og detaljeringen på fugelen er særdeles bra.

MvhJRH
Hans Jacob H.
Fint fluktbilde av havsule og den står seg jo ganske bra mot bakgrunnen selv om den var veldig kontrastrik. Men mye utbrenthet i skyene trekker nok noe ned hvis jeg skal være veldig kritisk. Fuglen virker også en smule for mye oppskarpet.
Tom A. T.
Herlig bilde utført på mesterlig vis.Skråstilling og plassering av fuglen står supert mot linjene i bakgrunnen, og eksponeringen sitter meget bra til tross for stor nivåforskjell mellom skygge og høylys.
mvh Tom T
Johan K.
Veldig flott bilde av denne fine fuglen. Posituren du har fanget den i er meget stilig.
Synes ikke de utbrente partiene var så voldsomt irriterende.
Muligens mye oppskarpet?

Johan
Eyvind R.
Teknisk svært bra sulebilde. flott plassert fugl i forhold til fjell og himmel. Imponerende etterarbeid, spesielt med hensyn til isoleringen av hode og nebb mot den lyse himmelen.

MVH Eyvind
Ketil K.
Takk for kommentarer. Detaljene i skyene finnes på originalen, og det kan sikkert være for mye oppskarpet her og der. Bildet er lysnet en del, og jeg glemte å ta hensyn til det ved utleggelsen. Får prøve meg på en versjon 2 når jeg får tid.
Odd Tore S.
Dette har jeg gått forbi mange ganger fordi thumbnailen antydet hvit fugl mot blek bakgrunn, nokså uventet fra din hånd. Men så fikk jeg litt kveldstid og måtte sjekke i full størrelse likevel, og det forandret saken.
Flott komposisjon, skarp, nesten overskarp fugl. Flott bilde av fuglen, v2 ble annerledes uten nødvendigvis å bli bedre.
Men hvilken farge er det egentlig på brystet til havsulen, her er det mange spesielle lyse fargenyanser å se??
Odd Tore
Ketil K.
Den er skittenhvit, men i speiling mot blå himmel kan vel mye skje? Kameraets hvitbalanse osv. Legger ut en V#3 som kanskje ble mer naturlig?
Gro K.
Hva kan jeg si som ikke allerede er sagt? Men på min skjerm er brystet lys blått på versjon 1,også en anelse på 2, så nr.3 er vel riktigst ifargen.Det var vel ikke tilfeldig at det ble denne komposisjonen vil jeg tro?Tror du jobba litt med åfå til akkurat dette?---eller tar jeg feil?Bra uansett.
Hilsen Gro.
Ketil K.
Hei Gro. Du har rett, komposisjonen er ikke helt tilfeldig, men litt flaks må med. Sliter som du ser med å etterbehandle dette bildet riktig , men har fått god hjelp fra kommentarene her. Går selv for versjon 3 tror jeg, selv om fuglen ble i mørkeste laget.
Hans Jacob H.
Går for v3 som jeg synes ser mest naturlig ut. At fuglen blir litt mørkere i buken er vel riktig når den vises mot en lys himmel, med mindre den blir opplyst underfra.
Eivind A.
Et fint bilde av en havsule. Nydelig vingespenn og positur, og livaktig uttrykk. Synes selv at versjon 1 er best.
Birger J.
Veldig veldig vakkert, liker versjon 1 aller best. Veldig pene linjer. Vet ikke helt om bruddet med vingen og fjellet i bakgrunnen til høyre er negativt eller ikke.
Bjørn T.
Blinkskudd deluxe
Eivind A.
Angående bruddet med vingen og fjellet i bakgrunnen: Slik det er nå bidrar bruddet til å understreke at fuglen er på vei ut, opp, bort fra noe; opp mot lyset, vekk fra fjellet. Tror du hadde mistet noe av uttrykket i bildet dersom bruddet ikke hadde vært der. Det var nok neppe bevisst fra din side(?), men jeg elsker uansett å fortolke slike tilfeldigheter :)
Ketil K.
Takk for nye kommentarer. Eivind: Du er inne på noe interessant. Det ikke-tilfeldige var bevisst å ta bilder av havsulene i overgangen mellom lyst og mørkt, og jeg fikk en god del slike bilder. Flaksen og tilfeldigheten her var at det ble en gjentagelse av linjene ikke bare i vingene/fjellkanten, men også i kropp/fjellkant. Men det hadde jeg neppe oppnådd uten forsøk på å ta bilder i kantovergangene i fjellet, uten at jeg skal skryte på meg noe som helst!

Etter min bedømmelse kan en linjeforsterkende bakgrunn enkelte ganger skape en større visuell opplevelse i en komposisjon i forhold til i et bilde med en jevn bakgrunn.
Carsten A.
Meget bra, og jeg foretrekker utvilsomt V1. Muligens hadde den vunnet på en anelse tegning i sky-partiene, men jeg er ikke sikker. Både V2 og V3 er uten den brilliansen som V1 har. Ser det er noen påstander om for mye oppskarping, skjønner ikke riktig hva det bygger på (muligens begrunnet med stripene i føttene, men de hører jo arten til), tvertimot syns jeg det ser ut som det er skjønnsomt gjort.

Ved siden av det rent avbildningstekniske (toner, skarphet) syns jeg også den sammenheng du har fått til her løfter bildet vesentlig, bakgrunnen er jo havsulens ekte miljø i hekketiden.

MVH CA
Tore Johan V.
Bakgrunnen og vinkelen du har valgt gjør dette bildet forskjellig fra andre fuglfoto. Meget bra. Jeg syns v.1 fungerer best.

-TV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu