Storkenebb
Rotet rundt i en eng for 2 mndr. siden og fant dette artsbildet.
<br>
Korreksjon 12.11.01: Tittelen ''Rød Jonsokblom'' var feil, dette er Storkenebb.
Utstyr
  • NikonF90X
  • Sigma 105/2.8 Macro EX
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Lukker?s
  • FilmtypeFuji Provia100F
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser, diffust lys (lettskyet).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14777} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .
Nydelig, flotte farger. Klarer ikke bli enig med meg selv om jeg liker blomsten i bakgrunnen. Men for all del bare en bagatell.
Carsten A.
Beklager, jeg er blitt oppmerksom på en feil under tekniske data. Bildet er digitalisert med filmskanner (Minolta Dimâge Scan Multi), ikke et digitalt kamera.
MVH CA
Thorfinn B.
trudde du hadde fått en E-film...! he he.

De gule blomstene er helt greit plassert.

Ryddig og bra!
Rune E.
En ting har jeg fått med meg på foto.no er at noen er genuint interessert i blomster. Ikke noe galt i det, så lenge de blir presentert på en slik måte.

mvh Rune
Avsluttet .
Bakgrunnenmå absolutt være slik etter min mening. Skaper litt liv i bildet. Og bildet er bra det!
Lars Andreas D.
Bra bilde som jeg tror vil heve seg på en speilvending. Da blir det også lettere og godta de gule ''flekkene'' bak.
Tom A. T.
Jeg liker bildet slik det er og ville ikke speilvendt dette. De gule blomstene, og spesielt den til venstre må være der som motvekt til hovedmotivet. Kunne kansje vært foruten den røde i bakgrunnen.
mvh TT
Nina J.
Virkelig nydelig,Carsten

Mvh Nina
Rolf S.
Noe for mye tyngde på høyre side. Kunne derfor med hell vært skåret på venstre side, f.eks. mellom de to gule ''flekkene''? Formatet ville da blitt kvadratisk, men til gjengjeld ville bildet blitt noe roligere. Men, som vist her er det da stilrent og pent.

Mvh
Rolf
Vemund L.
Utsnittet er meget godt som det er. Kutting og fjerning av gule blomster ville gjort dette bildet langt kjedeligere. Kompet her, er jo meget pent som det er.
Altså; nok et glitrende blomsterbilde fra CA.

Har et spørsmål til deg, CA, og jeg håper du ikke tar dette ille opp, det er ment som et kompliment;

Begyner dette å bli rutine????

Du leverer det ene glitrende makro-bilde, etter det andre:)

Hvor mange bommerter har du egentlig mellom hver perle?
Mistenker at det er skremmende få:)

Uansett, du leverer virkelig bilder som er noe å strebe mot:)

Vemund
Hans- Georg S.
Bra artsbilde. Hvis jeg skal pirke litt, synes jeg den uskarpe jonsokblomsten ikke er helt riktig plassert i bakkant. Denne kunne med fordel vært trukket litt mot venstre. Ser også at RS sitt beskjæringsforslag kan funke.
Ellers rent og pent med flotte farger.
Carsten A.
Her ble det litt å svare på:

RE: Tro for all del ikke at jeg ''er genuint interessert i blomster''. Neida, jeg bare utnytter dem (som motiver, de har jo så fine former). Når bildet er tatt, er jeg tilfreds, og da daler interessen meget raskt.

LAD: Speilvending har jeg støtt på som et stadig tilbakevendende tema i lang tid. Er nok desverre helt ute av stand til å forstå om det gjør noe fra eller til. Ikke er jeg kjevhendt heller.

RS og HGS: Beskjæring kan være en tanke, jeg har ellers flere opptak fra samme sted med litt ulike utsnitt og vinkler, tror jeg. Får nok se litt nærmere på dem.

VL: Nei, jeg tror ikke det dreier seg om rutine, mye mer om ren og skjær interesse. En viktig faktor er å se på bilder, ikke for å etterape, men for inspirasjon, hva er det for elementer som gjør et bilde interessant, hva slags komposisjon er brukt, osv. Dessuten syns jeg det er rett og slett morsomt å gjøre meg flid med det rent fototekniske. Men akkurat dette har også en annen viktig side: Dersom jeg har kontroll over det tekniske, er det meg som bestemmer utfallet. I motsatt fall bestemmer tilfeldighetene. Jeg liker best å bestemme selv.
MVH CA
Bjarne R.
Bra bilde, men egentlig er vel dette en storkenebb? (Skogstorkenebb?)
Carsten A.
BR: Mulig det, jeg spurte en presumptivt kyndig person, og fikk til svar at det var ''Rød Jonsokblom''.
MVH CA
Rune E.
RE CA

En presumptivt kyndig person

For å gi en forklaring på dette ord, så kan jeg fortelle at det er synonymt med:


<ul><li>Sannsynlig
<li>Tenkelig
<li>Trolig
<li>Mulig
<li>Ventelig</ul>


he he he he

mvh Rune :-)
Avsluttet .
He,He, CA. Så du bare utnytter de stakkars små, du.
Det minner meg om at jeg er vegetarianer, ikke fordi jeg er så glad i dyr, men fordi jeg hater grønnsakene!

I alle fall; rent, ryddig og pent artsbilde. Nær det absolutt optimale mht. teknikk.
MVH OEH
Ann F.
Sorry, CA, beklager å måtte si det, men dette er en storkenebb (Geranium), så BR har rett.
Det bildet du i sin tid sendte meg og som den presumptivt kyndige person uttalte seg på basis av, er av Jonsokblom (praktstjerne, Melandrium).
Du ser klart forskjellen på at Storkenebb har 5 kronblader, mens jonsokblomen har flere, og heller ikke det samme midtpartiet.
Dette synes jeg er teknisk meget bra, men kanskje litt vel fargesterkt i det gule bak?
Mvh Ann
Carsten A.
Så er da navnespørsmålet avklart, takk til Bjarne Riesto og Ann (igjen!).

Og når det gjelder en eventuelt ''genuin'' interesse for blomster får jeg bare føye til at jeg altså ikke engang vet navnet på dem, og forveksler den ene med den annen.
MVH CA
Jan Rune B.
Hmm.

Når du ''rotet rundt i en eng'' og ''fant dette artsbildet'', var det da rett av deg å bare ta det, tenk hvis det er noen som eier dette bildet da.

PS: skjønner godt at du tok bildet, det er jo fint.

JRB ;;)
Rune E.
Jaha

Det jeg lurer på er hvem eier egentlig bilde, har fotograf spurt denne storkenebb'en om lov. Tenk deg blomsten... Den aner fred og ingen fare, plutselig fra intet kommer CA frem som en kjempe, retter en gedigen( i forhold til blomsten) linse midt i tryne på denne storknebben og knipser sikkert flere ganger. Storknebben prøver på blomsterspråken kanskje å si ''gi faan'' ''flytt deg'' men neida CA bare knipser, og når han har fått det han vil ha, så går han bare, uten engang å takke. Igjen står Storknebben.


RE
Avsluttet .
Utormordentligt snygg bild av ?-blomma..även jag har mer intresse av vacker form och färg än arts-namnet..dom tre gula fläckarna är fint placerade och ger en djupverkan i bilden..6 på tärningen för denna...
mvh/gunte..
Tor a.
Pent bilde ! MVH TA
Lars Andreas D.
CA: Ved å speilvende dette bildet vil diagonalen (som dannes av skogstorkenebben og de to gule flekkene til venstre) skifte fra å være negativ (nedover mot høyre) til positiv (oppover mot høyre). I tillegg vil skogstorkenebben ''se framover og innover'' i bildet, ikke ''tilbake'' som nå. Prøv, så skal du se at harmonien øker.
Avsluttet .
Har lekt litt med bildet. Roterte det først 90CW, deretter flippet jeg det horrisontalt og til slutt spritet jeg opp bildet med unsharpmask med verdiene

amount: 49
radius: 51
thresh: 11

Det ble bedre - forsøk.

8)
Carsten A.
LAD: Jeg kjenner disse argumentene. La meg, i all vennskapelighet, bare si at jeg har hørt dem i ca. 50 år, da jeg første gang kom i kontakt med fotoklubbmiljøet. For meg har det stort sett vært uforståelig at speilvending skulle spille noen rolle. Men jeg har registrert at mange bruker argumenter som f.eks. ''oppover mot høyre'' - og jeg ser heller ikke bort fra at et flertall tenker på denne måten (eller er opplært, eventuelt dressert, til å mene og/eller tenke slik). Ettersom jeg, i likhet med de fleste, gjerne vil ha best mulig aksept for mine bilder, og ettersom speilvending for meg personlig er hipp som happ, kan det være gode (taktiske) grunner til å følge rådet. Jeg er også en ivrig konkurransedeltaker, så om det blir aktuelt å benytte dette bildet i en konkurranse eller utstilling, ser jeg ikke bort fra at speilvending blir gjort. Kan en på en så enkel måte gjøre noe som øker bildets sjanser, om det så bare er marginalt, er det jo ingen grunn til standhaftighet mht. til egne prinsipper!

TSH: Du vil sette bildet på høykant (rotering 90CW). Med eller uten etterfølgende speilvending (horisontal flip) blir det helt feil, f. eks. vil knoppene (nå nederst til høyre) da sprike ut vannrett på en mildt sagt unaturlig måte. En annen sak er det du sier om USM. Med de parametre du oppgir, og på en fil av denne størrelse (600x400 piksler), innebærer dette en ganske kraftig økning av brillians og tildels kontrast (og i liten grad ha karakter av oppskarping). En kan forøvrig oppnå en noenlunde tilsvarende effekt med kurveverktøyet og en S-formet kurve. Normalt er jeg tilhenger av høy brillians, men her synes jeg ikke det passer. Med USM som angitt vil de tre gule uskarpe blomstene i bakgrunnen tre svært dominerende fram, og det ønsker jeg ikke. Jeg synes heller ikke at effekten på hovedmotivet er ønskelig eller positiv. Men slikt er et spørsmål om personlige preferanser og personlig smak. Min personlige mening er at her passet det klart best med et mykt toneforløp. Selvsagt har jeg, som vanlig og før bildet ble lagt ut, vurdert om om et annet toneforløp og/eller om en annen bruk av USM ville passe bedre, og besvart det - for meg selv - med nei.
MVH CA
Lars Andreas D.
CA: Ja, også jeg lærte om dette i kameraklubb-miljøet (for ca 15 år siden i Tronhjem KK). Er ikke ofte jeg syns det er nødvendig, men jeg bruker da magefølelsen min for å avgjøre det. Så kan jeg i etterkant forsvare det med teorien om positive kurver etc. Etterhvert har erfaring også gjort at jeg ser før jeg prøver om det har noen virkning. Det blir smak og behag.. Det er jo morsomt (og tankevekkende) at visuelle ''regler'' ikke har endret seg på så mange år.
Avsluttet .
Utrolig bra kopiarbeid, la dette bildet ved siden av en annen kjent naturfotograf sitt bilde, det var skremmende likt !

mvh
PS
Tor Einar H.
Jeg synes dette er et vakkert bilde som gir meg en skjønnhetsopplevelse. Det er noe jomfrulig, rent og opphøyd over denne blomsten. Jeg er ikke så opptatt av de minste detaljer, om bildet er rettvendt eller speilvendt. Det som betyr noe, er bildets umiddelbare tale til meg, hva det gir meg der og da.. Er det ikke det vi ønsker med våre bilder? --Er jeg helt på jordet,eller..?
Arve k.
Noe seint!!

Dette var et meget vakert bilde, nydelig komposisjon og en fantastisk fargemettining.

TK-6

AK.
Carsten A.
Så fikk da bildet nå også korrekt tittel, etter at det ble anledning til å rette slikt.
MVH CA
Stein Rune B.
Duse fine farger-Skarpt.
Mer er ikke mulig og tilføye.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu