Brusand
Utsnitt fra Norges lengste sandstrand som strekker seg nedover til Ogna (utenfor venstre bildekant).

Bildet er fotografert ifra omtrent samme stedet der hestene er i bilde nr. 187381
Bildet inngår i albumet Bilder fra Brusand på Jæren - Fotografert i løpet av etpar ettermiddagstimer fredag 29. juli 2005.
Her ligger Norges lengste og fineste sandstrand som starter ved utløpet av elva Rennå og strekker seg sørover til Ogna. Strandbeltet fra Rennå og nordover, veksler mellom rullestein- og sandstrender. Området er også definert som landskapsvernsområde med et allsidig plante- og fugleliv. Den lille øye Raunen rett utfor Brusand er fredet fuglekoloni . Brusand ligger i Hå kommune, rett der det flate, imponerende Jærlandskapet slutter og et spennende og kupert landskap begynner. Her er en flott kontrast mellom hav, strand, flatland og fjell.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger627
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149820} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Judit W.

Before I clicked on the thumbnail down below at the homepage I knew that was your photo ... I could figure out from the colours and the tones! :) They are so yours!

The picture is perfect in every respect! Beautiful! I am impressed! Very well done! :)

Judit :)
Steinulf L.

Du har fått e imponerende dybde i dette bildet også. Spesielle fargetoner,men det fungerer.
ingebjørg fyrileiv g.

vakre, lette, skyer. Og som nevnt, fin dybde. Utrolig fine farger. Må si meg enig med Judit, imponerende!

hilsen ingebjørg
Torbjørn K.

Enkelt og stilrent med god fargemetning. Har veldig sans for de fjærlette skyene kombinert med den mer kaktus-aktige vegetasjonen i forgrunnen. Bra skarphet også!
Audhild E.

Veldig flott bilde fra Brusand!

Fine linjer og spor i sanden som gir liv. Liker også den lave kameravinkelen.
Bra med gresstustene og blomstertuene. Herlig blåfarge på sjøen.
Fin tekst under bildet.

Dette bildet likte jeg kjempegodt.

Mvh-Audhild



Avsluttet .

Hei
Jeg er ganske så enig med hva Judit skriver, og henger meg bare på uten å kunne tilføre noen bedre ord en det som allerede er sagt.
Well done.

mvh arild
Avsluttet .

Det er den særdeles gode dybden som fenger meg med dette bildet. Komposisjonen synes jeg er innholdsrik og virker gjennomtenkt. Godt teknisk gjennomført også.

MvhJRH
Nikolai E.

Sier meg enig med Torbjørn og Audhild, henger meg gjerne på deres kommentarer. Men jeg er ikke helt enig med valg av utsnitt. En beskjæring i bunn hadde skapt mer dynamikk i bildet. Jeg ville kuttet opp til den nærmeste tua med strå. Gir en lavere horisont. Spenstig med så lavt kamerastandpunkt, det framhever tuene.
Karl Morten R.

Nydelig bilde ! Bra dybde (ser du har valgt f: 18) ! Gresstustene og fordypningene i sanden er med på å forsterke dybdeinntrykket. Fine farger. Fin himmel (har du brukt polafilter ?) Bra komposisjon (vanligvis ville jeg ha valgt en lav eller høy horisont - 1/3-del av bildeflaten - men her fungerer det veldig bra med horisonten nærmere midten. Godt valg !

Mvh
Karl Morten
Hege J.

Hei Jan Frode.

Brusand er idyllisk og du formidler det på en sommerfrisk og delikat måte. Liker godt den sterke fargemetningen som kjennetegner bildene dine, så også her.
Kamerastandpunktet du har valgt, gir god dybdeeffekt.
Utsnittsmessig ville jeg nok fulgt Nikolais råd om et kutt i bunn, horisonten kunne nok med fordel vært midre midtstilt.
Alt i alt et velfungerende og severdig bilde - igjen. :-)

Mvh Hege
Espen A. I.

Vakkert og sjeldent motiv egentlig.

Espen
Eivind A.

Dette var lekkert. Sanden har en herlig farge og er full av delikate detaljer. Vi ser at både vind og mennesker har satt sine spor. Du setter jærstrendene i et litt annet lys enn jeg er vant til å se dem - selv tenker jeg bare på åpenhet, himmel og luft når jeg er på Jæren - så dette vekte en ny interesse for Jæren i meg. Takk :)
Jonny E.

hei hei

Et behagelig bilde med friske farga som du så godt liker, eg og.

Ha en god kveld

. JonnyE
Johan K.

Enig i rosen her.
Bildet er bra komponert, og har god dybde.
Flotte friske farger.

Veldig bra

Johan
Tone B.

Et sommerlig bilde med friske gode fargetoner. Liker det lave kamerastandpunktet du har valgt noe som er med på å bidra til den flotte dybden du har fått frem her. Lekker himmel!

Meget bra jobba!

mvh Tone
Jan Frode A.

Tusen takk alle sammen for kommentarer og synspunkter.
Og takk for anbefalingen :-)

Judit: Thank you for your nice comment. I'm glad you enjoy the colours and tones.

Nikolai og Hege: Ang. forslaget om kutt nedenifra, så kommer ikke det på tale denne gangen :-)) Vel, utsnittet gir en midtstilt horisont, men ingen regler uten unntak. Grunnen til at jeg ikke kutter noe som helst, er at jeg føler at jeg mister noen vesentlige og spennende detaljer i sanda samt rundt den lille tusten med marehalm til venstre. Et alternativ kunne jo vært å ta litt av himmelen, men den er jo sååååå flott da! Jeg klarte simpelthen ikke å røre den.

Karl Morten: Jeg har ikke brukt polafilter. Men siden du nevner filter; jeg har et skylightfilter på objektivet, da mere som beskyttelse. Om det har noen særlig effekt med tanke på digital fotografering annet enn beskyttelse, det vet jeg sannelig ikke. Egentlig bare noe som henger igjen ifra 'gamle dager' med dias. Jeg hadde den gangen alltid med 2 kamerahus, ett med sort/hvitt film og et med farger (som oftest dias). Og som objektivbeskyttelse, UV vedr. sort/hvitt og Skylight vedr. farger.

Eivind: Værsågod!


mvh Jan Frode :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Et flott malerisk bilde med god fargemetting.

-IAV-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu