Raunen
Den lille øya Raunen sett ifra steinstrendene ved Brusand. Øya er fredet fuglekoloni.
Bildet inngår i albumet Bilder fra Brusand på Jæren - Fotografert i løpet av etpar ettermiddagstimer fredag 29. juli 2005.
Her ligger Norges lengste og fineste sandstrand som starter ved utløpet av elva Rennå og strekker seg sørover til Ogna. Strandbeltet fra Rennå og nordover, veksler mellom rullestein- og sandstrender. Området er også definert som landskapsvernsområde med et allsidig plante- og fugleliv. Den lille øye Raunen rett utfor Brusand er fredet fuglekoloni . Brusand ligger i Hå kommune, rett der det flate, imponerende Jærlandskapet slutter og et spennende og kupert landskap begynner. Her er en flott kontrast mellom hav, strand, flatland og fjell.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger617
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Torbjørn K.

Synes dette er veldig bra. Det viser at det er fult mulig å få veldig brukbare landskapsbilder midt på dagen også. Har veldig sans for det grønn-blå vannet kombinert med blå himmel og grønntoner i steinene. Veldig bra dybde i bildet, men jeg synes kanskje de største steinene i ytterkantene av bildet dominerer litt vel mye. Bra skarphet og detaljering.

Magnar B.

Vakker sommardag her… Likar fargen som går igjen i himmel og sjø + rytmen som steinane lagar. Himmelen er også spennande. Fint dette!
Tone B.

Du leverer det ene flotte bildet etter det andre - de kommer på løpende bånd fra deg :-) Tegner til å bli en flott serie dette!

Igjenn liker jeg det lave kamerastandpunktet du har valgt og den flotte dybden i bildet. Skyene er med på å danne et drag innover i bildet. Liker fargetonene og ellers fine kontraster og fargemettning.

Meget bra!

mvh Tone
Hege J.

Her henger jeg meg bare på Tones velformulerte kommentar som sier det samme som jeg mener om bildet. :-)
Meget bra igjen, altså!!

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Meget vakkert motiv. Fin komposisjon, herlig himmel.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert med god dybde og bra kamerastandpunkt.
Fint lys og fine farger.
Mvh -iav-
Judit W.

Beautiful, peaceful landscape! The photo has your own style again – I can call it 'Jan Frode Aase-style' what means some kind of mixture of the special blue and green colours presenting in a landscape. The rocks and clouds supplement each other very well. The lighting is as nice and good as the crop. Very good composition! Nice work!

Judit :)
Avsluttet .

Meeeget flott og velkomponert bilde! Dybden i bildet er er særdeles flott.

MvhJRH
Andreas I.

Er selv ingen ekspert på naturfotografi, men dette er rett og slett NYDELIG !!

Tror dette var et riktig tidspunkt å ta dette bildet. Farger og lys er helt vidunderlig, og jeg liker spesielt at den større steinen i venstre billedkant bare er tatt halvveis med. Dette gir en nydelig dybde.

Bare en tanke: Kunne du kanskje tatt nøyaktig samme bildet med stativ og kjempelang lukkertid, og fått en «levende» effekt på sjøen?

Som sagt, jeg er ingen ekspert... bare en tanke..


Strålende bilde, som det meste du tar:-)

Andreas:-)
Aleksander L.

SMOTH SMOTH:)

Bra kevert natur foto:)
kort og godt:)

Alien
Avsluttet .

Behagelig å se på dette Jan Frode.
Vakkert og godt avbalansert.
En veldig bra kameraplassering gir en god forgrunn og dybde i bildet.
Fint at du tør ta med de store og dominerende steinene. Det gjør bildet annerledes og gir det karakter.
Fargene er allerede beskrevet som ,'' Jan Frode Aase style'', i grunnen en god beskrivelse.

Mvh
ARVE
ingebjørg fyrileiv g.

så vakkert. Harmonisk og virkelig godt å se på. Fine farger og skyene tar meg med inn i bildet.. Rett og slett kjempebra! Ble nesten fanget..

ingebjørg
Helge A.

Liker komposisjonen, som gir fin dybde i bildet. Flott himmel, fine farger, og jeg synes solrefleksene gir liv i bildet.

Helge
Anne-Grethe S.

Dette kan du, ser eg.
Ein blir nesten sugd inn i bildet vha steinane og skyene. Fargane var virkeleg flotte her.

Takk for komentaren på bildet mitt, det setter eg stor pris på

Mvh
Anne-Grethe
Audhild E.

Veldig bra komposisjon. Alle elementene er med på å dra blikket mot den lille øya. De store steinene i sidene,med de mindre utover. Skyene som strekker seg plogformet bakover.Den lave kameravinkelen passer også veldig bra.
Fine behagelige farger.

Godt bilde!

Mvh-Audhild
Johan K.

Bra landskapsbilde dette.
Det lave standpunktet bidrar til en god dybde, og det, sammen med skyene gir et godt sug innover i bildet.
Fine farger og kontraster i bildet.

Johan
Jonny E.

hei hei

Her har du funnet et perfekt ståsted for og ta bildet av den lille øya som ser ut som en ubåt, øya e lita, men komposisjonen med stor hjelp av steinan på sia og skyfromasjonen leder blikket dit det skal, dyktig utført.

Ha en god dag

. JonnyE
Avsluttet .

Hei igjen
Nå har du fått så mye ros så her kommer litt ris:
Hvorfor måtte du trå i sanden der, det avtrykket irriterer meg noe enormt. Og så ville jeg leid inn en gravemaskin for å fått vekk de steinene som stenger for fri utsikt bort til Raunen. He-he.

Ellers så slutter jeg meg bare til alle andre flotte kommentarer du har fått, og igjen så viser du oss hvor dyktig du er med komp'n og farver og det hele. Dette er et bilde som ikke er bygd opp på tilfeldigheter, og jeg er stolt av å få lov til å kommentere bildene dine.

mvh arild
Fred S.

Passasjen utover mellom de to dominerende steinene skaper ikke uventet god dybde og leder blikket mot den midtstilte lille øya. Pen, sommerlig stemning; likevel ikke helt sikker på at dette er de beste lysforholdene for motivet. (Men hvis en til en hver tid var på plass når lysforholdene er optimale, er en vel omtrent på høyde med supermann.
Fin sommerhimmel, men en anelse for turkis. Men du liker kraftige farger, og jeg skal ikke kicke på det.

vh fred
Tone A.

Nok eit vakkert bilde frå Brusand! Eit flott komponert bilde med fine fargar. Du har flotte fargar på bildene dine. Bunnen med steinane gjer at ein føler at det er trangt, før alt opnar seg opp og ein ser mot Raunen, og den flotte himmelen med dei lette skyene som også går utover. Dybden er stor. Og god plassering av kameraet lågt, med steinane som går utover. Fint lys og fine blåtonar.
-Tone-
Jan Frode A.

Tusen hjertelig takk for alle kommentarene :-) Jeg setter virkelig pris på alle tilbakemeldingene og synspunktene. Inspirerende og alltid nyttige tanker å ta med seg videre.

Torbjørn, joda, der dukker jo opp endel kvelds- og nattehimmel med flotte stemninger fra kystmiljø her på dotten, så litt dagslys er jo godt innimellom.

Tone B, nå må du ikke skru opp forhåpningene. Jeg lager denne serien fordi jeg har lyst til å vise fram et område som jeg nok føler en spesiell tilknytning til, og det gjorde så godt å få tid til noen timer her denne gangen. Et område som jeg den gangen jeg var ganske så aktiv innenfor foto for ca. 25 -26 år siden, brukte mye til både konkurranse- og utstillingsbilder. Så flere bilder fra akkurat denne dagen vil nok dukke opp her innimellom.

Judit, I smile every time I read your comment here, so thank you very much!

Andreas, jeg har tatt endel slike bilder du nevner i dette området. Akkurat denne dagen lå ikke forholdene til rette, men duverden her kan lages mye spennende når lyset er mere dempet, og sjøen mere i bevegelse enn den var i disse timene.

Arild, jeg har da ikke tråkka i sanda her. 'Sporet' er faktisk en stein som ligger nedgravd og delvis dekket av sand. Ellers har jeg en god forbindelse i et anleggsmaskinfirma på Jæren, men tror ikke det blir aktuelt å sende de til Brusand for å tukle med steinene i fjæra.

mvh Jan Frode :-)

Joachim F.

Ja her er sikkert det meste sagt, men tenkte jeg ville bare si at dette var nok en av de bildene dine som skilte seg ut. Halvering av de kraftige stenene i forgrunnen var et veldig bra valg! Interessant vindretning hadde du jo og..

J-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu