Blues i dammen
Det går mot helg, og Hell Blues Festival. Da måtte det jo bli et blått bilde (med innslag av grønt).

Motivet ble fanget da jeg vassa langs vannkanten i Estenstaddammen. Egentlig utprøving av nyinnkjøpt blitz, og hvordan denne fungerer som en ekstra lyskilde ute i naturen.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • ja
  • AnnetBlitz (Nikon SB-800)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var nydelig Jan Frode:-)

Blåfargen kan sikkert diskuteres om er naturlig eller ikke, men dine fargemettede bilder er ihvertfall typisk deg;-)

Likte godt både komp. og farger!

Grattis med ny blitz.

Mvh Inger Anne
Nina S.

Vakkert, vakkert, nydelig blått og grasiøst enkelt.
Mvh nina
Edvin S.

Jeg har sett, og sett på det her bildet, og Inger Anne rakk å kommentere det før meg, men jeg er også enig om at blåfarven var sterk, men likefullt severdig.
Det er en viss greie med gresstråene, som jeg ikke helt klarer å ordlegge meg på. Mulig de er bedre i full versjon. Hvordan har du forminsket TIFF filen, kan være det som er årsaken til det jeg ser/ikke ser.

Prøv å lag tiff i ønsket størrelse, før du lager en jpeg. Med bygninger blir linjene gale om en ikke gjør det slik, så det er kanskje noe slikt jeg aner av stråene dine.

Mvh ~ Arne
Avsluttet .

Hei Jan Frode

Nydelig linjeføring i bildeflaten og et ekstra pluss med bladene i vannet. Veldig god komposisjon, lekkert motiv men, det er et stort men:

Den blåfarven var ikke bra, skikkelig skrikende reflekterende farve. Noe av den skrikende farven er det også på gresset. Her hadde det vært meget interessant å fått greie på hva du har gjort med bilde, hvis det da ikke er en ny yrkeshemmelighet?!.

mvh arild
Steinulf L.

Komp og motiv er bra, men både det blå og grønne skjærer skikkelig i øynene denne gangen.l
Annie S.

Første inntrykket var: ''hjelp for ein sterk farge''. Men etter et par sekunder og litt tilvenning av blåfargen vart eg grådig fasinert. Syns det ser ut som om grasstråa kjem ut av dataskjermen. Blåfargen ser ikkje - som andre har kommentert før meg - helt naturlig ut, men det til tross må eg berre gjenta at eg vart grådig fasinert av dette blidet. Må nyte det et par minutt til. :)

Mvh Annie
Helge A.

Jeg er enig i at det er en flott komposisjon av et enkelt lekkert motiv. Men ..... blåfargen blir noe for dominerende for meg, og jeg føler ( som Arne H ) at det er noe som ikke stemmer helt med stråene , uten at jeg klarer å sette ord på hva det er :-)

Helge
Avsluttet .

Jeg trodde jeg ikke likte fargene. Men hvorfor ikke? Litt frihet får vi koste på oss. Provoserende sterke farger holder oss i det minste engasjerte og våkne foran skjermen. Kompet er knallbra.

Mvh
ARVE
Audhild E.

Meget bra komposisjon.
Lekkert med de bøyde stråene , og fint med de små bladene.
Blåfargen er jeg litt i tvil om...det skriker blått, men mulig det er meningen her.. ifølge tittelen.

Mvh-Audhild
Kurt S.

Egentlig et litt merkelig og fasinerende bilde.
Dersom man tar bildet i fullskjerm og stirrer en stund midt inn i stråklynga oppdager man en fantastisk tredimensjonal virkning. Det er som om de grønne stråene ligger utenpå skjermen og de andre forsvinner innover.
Det er nok overlappingen av stråene og de sterke og kontrastfyllte fargene som skaper denne flotte dybden i bildet.
Et fint motiv.
Mvh Kurt
leif b.

Hvorfor skal alt väre så normalt hele tiden. Her kjöres rettningslinjer som har värt oppstaket i en mannsalder. Posetivt og presantere bilder, med kansje litt andre uttrykk. Tenke og bruke, både kamera og Ps, hva er galt med det.
Men at vi alle har forskjellige smak, det er vel noe en må ta med seg.
Komposisjonen i bildet er helt topp. Fargen er også jeg usikker på, men jeg syns det er så herlig at noen pröver, istedenfor og kjöre safe.
Leik og lär, sa alltid min lärer til meg.
Trude H.

Må bare si at jeg synes dette var flott!
mvh Trude
Bjorn F.

Hei.Dette ble bra, likte den intense blåfargen, og stråene er rene kunstverket-, skapt av naturen. Godt sett og flott formidlet.
Hilsen Bjørn.
Elise K.

Jeg liker litt farger! Og derfor liker jeg også dette. Synes blåfargen gir bildet et litt transparent utseende og gjør for meg (sammen med bladene foran stråene) at bildet blir får mer dybde. Ha en god helg i hell! :)

Mvh Elise Klaveness
Judit W.

Hei Jan Frode!

Shortly: nice, elegant and tasteful!
With more words: nice blue colour, elegant composition and tasteful working out :)

Judit :)
Fred S.

Synes det er mye jazz over dette, Jan Frode, og jeg har såpass mange ''overdrevent'' blå vannflater på samvitigheten at det ville være en stor løgn å si at jeg ikke liker dette. Er det bare blitzen som gir den litt ''elektriske'' effekten på graset ? Ville ha tippet at du også har dratt litt i spakene i Curves, men hvis du får en slik effekt kun ved hjelp av blitzen tror jeg at jeg må til skogs igjen... (hvis det bare hadde sluttet å regne; går ut fra det regner ''like hell'' i Hell og omegn også.

vh fred
Tone A.

Eit vakkert bilde med ein nydeleg blåfarge og grasiøse strå med eit vakkert lys på seg! Flotte speglingar og dei små blada gir kontrast til stråa. Du har eit varemerke med dine fargar og det har du også vist her. Flott tittel og flott bilde!
:) Tone
Edvin S.

Pleier ikke å bli ''ferdig'', med vakre bildet, og dette er ikke noe unntak.

Prøv å sett visning på ''negativ''. Bildet blir da i en meget vakker gulfarge, og bildet er like severdig som ''negativ''.

Mvh ~ Arne
Karl Morten R.

Fantastisk vakker og enkel komposisjon ! Lekre farger ! Beste blitzbilde jeg har sett på en stund. Estetisk nytelse !

Mvh
Karl Morten
Jan Frode A.

God morgen og takk til dere alle sammen for kommentarene, synspunkter og innspill :-)

Jeg skal fordybe meg i kommentarene fra dere, og svare mere utfyllende i en ny egenkommentar senere. Jeg er litt på farten akkurat nå. men kommer sterkere tilbake.

mvh Jan Frode :-)
Torbjørn K.

Kanonfarger i klassisk JFA stil! Enkel og fin komposisjon, men jeg tror også bildet kunne klart seg med færre detaljer. Er det mye ps-arbeid her eller ligger mesteparten i opptaket. Har gått rundt og drømt om et lignende bilde selv, men aldri fått det til. Fint om du sier noe om lysforhold osv.

Torbjørn
Bård Lauris H.

Enkelt og supert!! Ikke annet å si..!!
Johan K.

Enkelt, men meget stilig synes jeg. Farger i kjent stil, og det funker meget bra. Kanskje akkurat på grenseland her :)
Uansett, dekorativt og flott bilde.

Johan
Avsluttet .

Hei

Har vært litt innaktiv i det siste , siden det har blitt mye bilder og liten tid framfor Pc skjermen..
Ser at du og tar mye bilder :-)
Likte dette godt , enkelt med få farger som gjør det til et behagelig skue , det er noe som ikke stemmer helt med stråene som de andre sier..
Tror og jeg ville ha klonet vekk de hvite flekkene på venstre siden ved den grønne enden av stråene.
Det er et par oppe i midten , eller litt til høyre for midten..
Synest dette fungerer helt fint og det var behagelig å se på ..
Mulig det er de veldig dominerende sorte flekkene på de grønne stråene som gjør at det er noe som ikke er helt rett .. men er ikke helt sikker ..

Vennlig Hilsen

Tord Andre
Hege J.

Synes dette ble enkelt og flott. :-)
For en lekker blåfarge, Jan Frode!
Stråene speiles fint og komposisjonen du har valgt sitter som et skudd. Et veldig godt bilde i mine øyne.

Mvh Hege
Janne L.

Til dette må jeg bare si wow. Helt utroligt nydeligt. Enkelt og lekkert.

Folk som kjenner meg vil reagere på at jeg sier dette om et bilde som har så pass overdrevne farger. Jeg liker ikke det som er unaturligt!

Men her der det overdrevne så overdrevet at det ikke blir naturligt, skjønte du den? Du prøver ikke å få oss til å tro at dette er de naturlige fargene. Og jeg liker det faktisk.

Virkelig bra.
Janne
Jan Frode A.

Hei igjen, og tusen takk til dere siste også, for kommentarene :-)

Først og fremst: dere skal i alle fall vite at jeg virkelig setter pris på det engasjementet dere viser. Jeg syntes det er helt topp at dere både jubler og buer og er saklige.
Selvfølgelig blir det fargene som får gjennomgå, i begge retninger. Diskusjon om fargene er naturlige? Selvfølgelig er det blå ikke naturlig med tanke på fargen på vannflata i Estenstaddammen. Motivet er hentet fra naturen, mens fargene er hentet fra.....ja si det? Nå fikk jeg bare så lyst til å lage et blått bilde, så blåfargen kom for det meste fram i Raw konverteringen, faktisk med en god del inspirasjon fra bakgrunnsmusikken mens jeg satt og jobba med bildet; John Coltrane. Så det var da artig at Fred nevner jazz, selv om tittelen ble Blues med tanke på helga og Hell Blues Festival.

Arne: Jeg er fremdeles ganske så 'sløv' når det gjelder digital bildebehandling. Jeg har fått gode råd tidligere om å konvertere fra RAW til TIFF, men konverterer direkte til JPEG. Skal prøve ut veien via TIFF, det er vel på tide nå ja :-)
Ellers artig med det negative formatet. Jeg har sett disse linkene under bilder, men i min Mozilla Firefox er det bare fullskjermvisning som fungerer. Jeg henta opp den gamle Internet Explorer, og så det du skriver. Ikke så dumt det nei :-)

Arild: Ingen yrkeshemmelighet her. Jeg er bare en eks. bankansatt som har konvertert til IT-bransjen, så yrkeshemmelighetene mine ligger nok i en helt annen gate. Hva jeg har gjort med bildet, kommer nok fram etterhvert i kommentaren her, men stikkordet er nok bruk av blitz under opptaket.
Og kanskje et godt råd å ta med seg videre: Av og til er det kanskje betryggende å ta på seg mørke solbriller før en åpner bilder fra meg. Denne var til Steinulf også ;-)

Kurt: Du beskriver det jeg også oppdaga etterhvert som bildet kom fram i etterbehandlingen.

Leif: Takk for dine synspunkter og betraktninger.

Judit: Thank you. The student wanted at blue photo for her new walls in Budapest, so here it is.

Fred: Blitzen har absolutt gjort sin del av jobben her. Jeg tok opptak av samme motivet både med og uten blitz. Ser klare forskjeller på RAW-filene, og da spesielt når jeg forsøkte å hente fram farger og lys/skygge i begge variantene.
Den elektriske effekten i gresset kommer garantert i fra lyssetting med blitz. Farger og lys kom stort sett fram i RAW konverteren, så etterbehandlingen i PS Elements 3.0 var å klone bort endel blad som lå i vannflata oppe i høyresida + å klone bort gress og strå som lå delvis under vannflata og fikk en gråaktig fargetone.

Torbjørn: Bildet er tatt i seint ettermiddagslys, lett skyet, lørdag 3. september klokka 18:18.
Denne siden av Estenstaddammen lå i skygge, området der stien går langs dammene Øvre og Nedre. Her er jeg i Nedre. Bildet er tatt med blitzen montert på kamera. Prøvde også noen forsøk med remote, men fant ut at det ble risikosport å balansere uti vannet med kamera i ene hånden og blitzen i den andre.

Tord Andre: Jeg syntes jeg har klonet bort såpass mye nå at det får holde :-) Egentlig et vanskelig klonearbeide for å få bort gress og strå som antes under vannflata enkelte steder.

Janne: Jeg skjønner godt hva du mener. Takk skal du ha :-)

Igjen til alle dere andre: Tusen takk! Ingen glemt, jeg setter virkelig pris på engasjementet.

mvh Jan Frode :-)
Avsluttet .

Hva skal man si som ikke er sagt her :-)
Jeg kan ikke noe annet enn å henge meg på rosen her. Dette må nesten bli bokmerke JFA.

MvhJRH
Espen A. I.

Enhver fotograf får tårer i øyekroken her

MVh Espen
Inger-Lise S.

Dekorativt bilde med fint motiv og lekre farger. Det ble noe mer enn ''strå i vannet med speiling''.For meg ble det delvis abstrakt. Og lekkert:)
Jeg var først usikker på om jeg ville ønsket færre strå, men forkastet den tanken.Dette ble flott!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu