noe..
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger570
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jarl L. B.
Vakkert. Jeg kan se det for meg i et lite format på en vegg, slik at en må gå ordentlig nært for å studere det.
Et fint abstrakt bilde synes jeg.
Pål Hilmar S.
Linjene og nyansene gjør bildet. Det kan se ut som en enkel komposisjon, men jeg tror neppe dette er tilfeldig. Synes det ser ut som du har jobbet frem uttrykket nøye. Og har du ikke er du pokker så god uannsett.

Slike nyanser i blått tiltaler meg, og dette er intet unntak.
Avsluttet .
Enkelheten i denna bild gör den genialisk.. Som ett stilla musiksycke där noterna blir de svepande ljusa stråken i bilden, mot en mjukt blå grundton.. Vilsamt och vackert att se på!
Mvh
Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.
Nydelig blåtoner i et spennende, interessant og vakkert abstrakt uttrykk.
Mvh-iav-
Ronnie S.
Tilfeldige fargenyanser.
Hva er spennende, genialt, -og interessant?
Kan strekke meg til abstraksjoner som får frem noe å utforske i bildet. Noe dette ikke gjør..... for mine øyne.
Vakkert, joda..... farger er vakkert :-)
Lars-Anders M.
Pent og blått. OK.
Steinulf L.

Dette blir for tilfeldig. De tverrgående stripene oppfatter jeg som støy og ikke lagt slik med hensikt. Denne fungerer ikke for meg.
Espen A. I.
Enig med Steinulf, dette blir bare et ordinært bilde som folk nå til dags kaller abstrakt. Blir i det enkleste laget for meg.
Fred S.
Hei Ingebjørg: Ja, har får du begge veier, og du blir vel ikke særlig overrasket over at jeg deler synet til Ronnie, Steinulf og Espen. Bildet ER pent og dekorativt, men desverre har det blitt slik her på dotten at bare en putter kameraet opp i noe tilfeldig blått og legger det ut som abstrakt, så roper folk over seg om ''kunst'' m.m. Unge Espen sier det i grunn helt i tråd med min oppfatning: ...'' bilde som folk nå til dags kaller abstrakt'' . ''Folk nå til dags'' er i mine øyne en litt for stor gruppe av foto.no-medlemmer som jeg desverre tror ikke har noen som helst forutsetninger for å uttale seg med særlig autoritet om ''abstrakt kunst'', men som likevel gjør det i ordelag som ofte blir direkte komiske.
Men som sagt; dekorativt nok, og mer harmonisk enn mange av de andre ''abstrakte kunstverkene'' som lovprises her. Slike bilder HAR unektelig en tilhengerskare, så hvis du er på jakt etter tomme floskelkommentarer som ikke bringer deg et steg videre som fotograf, må du gjerne legge ut flere slike. Jeg for min del synes du skal fortsette å utvikle deg på det du liker best, naturfotografi: Du er lovende der, men enda uferdig ( som alle oss andre her), og jeg synes det er spennende å følge med i utviklingen din.

Og for å gjenta noe jeg har sagt et par ganger før: Ingen av våre kjente abstrakte malere har begynt i den enden; først når de var ''ferdig utviklet'' som ''tradisjonalister'' begynte de å abstrahere. Regner med at du har hørt om Johannes Rian; fra Øysletta av alle ting: (Akkurat nå drøfter en planer om et Rian-galleri i Namsos, du har sikkert lest om det i NA). Han er et svært godt eksempel på en kunstner som gikk den veien jeg snakker om.

Vet du tåler denne kommentaren, tror du er ei tøff jente, og dessuten vet du at den ikke er ment negativt, tvert i mot.
....og takk for anbefaling, forresten, hyggelig at det ble jeg som var først i rekken etter at du ble sølvmedlem !

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for svært konstruktive kommentarer med forskjellige syn og meninger. At dere kommer med deres hjertes mening er det viktigste for meg, om ikke hadde jeg nok ikke kommet langt. Så det tåler jeg nok.
Fint at du tar deg tid til en så lang utgreining, Fred. At du fikk en anbefaling fra meg, er så absolutt fortjent!

Dette er mitt første abstrakte (eller ''abstrakte'') bilde, så jeg var nok spent. Og det gikk jo som sagt begge veier.

Havet er vakkert og spennende. Men jeg er enig, dette blir litt feil abstrakt.
ingebjørg.
Fred S.
Neida, Ingebjørg; dette er hverken mer eller mindre ''feil abstrakt'' enn alt det andre som legges ut, og jeg har heller ingen ting i mot at du eller andre legger ut disse bildene; noen av dem er jo severdige. Det som er problemet er at straks et slikt bilde dukker opp, virker det som om folk her skal vise fram sin egen ''kunstforståelse'' med høytflyvende kommentarer som i verste fall virker direkte komiske. Det finnes en del eksempler på det under et par såkalte ''impresjonistiske'' bilder som ligger i farvannet her; som ditt pene bilder, men med kommentarer som tar av på en måte som er nesten meningsløs. Skal kommentere et av disse nå, slik at du skjønner hva jeg mener. Dette ER tross alt Bildekritikken, ikke bildegalleriet, og jeg tror at alle er tjent med mer nøkterne kommentarer her.
( men ''feil abstrakt'', hva mener du med det...? )

vh fred
Karl Morten R.
Hvem skal bestemme i hvilken retning kreativiteten skal gå ... Kanskje bildet ikke er abstrakt, men det har absolutt nerve i seg ! Liker uttrykket du har skapt med dette bildet !

Mvh
Karl Morten
Fred S.
Ingen bestemmer noe som helst her, Karl M, men en står helt fritt til å legge fram sine egne synspunkter på et bilde, og også på den kommentar-''politikken'' som er gjeldende her. Vil du bestride det ?

vh fred
Karl Morten R.
Fred
Minner om at dette ikke må bli en chatteside ... Forøvrig, jeg bestrider ikke dine ord om subjektive vurderinger av bildene. Må forøvrig få tillate meg å si at du har en del bra bilder. Skal prøve å gi deg konstruktive kommentarer på dem senere :-)

Mvh
Karl Morten
ingebjørg fyrileiv g.
oi, her har det skjedd ting..nesten på tide å bryte inn!

Fred: ja, du har rett i det med hvilke kommentarer som lett slenges ut. Man får lese mye rart og upassende her inne. Men heldigvis mye passende også, slik som det du kommer med nå. Det er slike ord man lærer av.
Det jeg mente med ''feil abstrakt'' var at bildet ikke er så abstrakt som mange vil ha det til. Så da var vi der igjen da..
Karl M: kreativiteten er helt fri og har ingen grenser. Fint du liker bildet.

ingebjørg.
Arne S.
Diskusjoner og utdypinger under bilder er positivt innenfor normale rammer. Fred skal ha all honnør for å se saker og ting i perspektiv.

Jeg har sett igjennom bildene dine, Ingebjørg. Du har helt klart talent. Slik sett er dette bildet ingen tilfeldighet. Du søker mot det emosjonelle og abstrakte i bildene dine. Veldig bra! Det er ingen som lykkes hver gang. Men det er viktig å tørre og prøve og feile. Jeg vil slett ikke karakterisere dette bildet som noe feilgrep. Du er inne på noe, men ikke helt i mål. Jeg vil oppfordre deg til å fortsette å abstrahere, dvs legge ut bilder du ''føler'' for. Jeg er helt sikker på at du vil nå langt som fotograf, hvis du vil.

Inspirert av dette kommer jeg til å legge ut et abstrakt bilde selv i dag. Skal bli spennede å høre hva namdalingene mener om det :)

Jeg ønsker deg lykke til videre!

Eirik H.
Diskusjonar er bra. Biletekritikken blir ikkje ei chatteside sjølv om ein postar gjentatte innlegg. Dersom ein klarer å diskutere eit bilete innanfor seriøse rammer er biletekritikken ein suksess!

Biletet er behageleg å sjå på, men det manglar eit element som pirrar sansane. Ein blir lett ferdig med biletet slik det er no. Som Arne seier er det berre å prøve vidare. Om du går deg fast, så kan du sjå på bilete som du likar. Kva er det med desse bileta som appelerer til deg? Prøv å finne fellesnemnaren med desse bileta, så har du svaret på kva du må strebe etter i dine bilete.
Avsluttet .
Hei Ingebjørg

Her var så mye å lese at jeg hopper glatt over og her er risen og rosen:

Et abstrakt bilde og farvetoner i blå valører, og bilde er i grunnen bare en farveklatt som blir nokså monoton og intetsigende. Abstrakte bilder liker jeg hvis jeg kan finne et interessepunkt en plass i bildeflaten, enten et kjent element, eller et mer abstrakt element.
Med det som utgangspunkt kan en ''reise i bilde'' og hvem vet, kanskje oppdages nye elementer som en i første omgang ikke la merke til.

Ja, det var litt av min betraktning av et abstrakt bilde, joda bilde ditt er pent og jeg finner mange fine linjer og overganger og synes nå etter å ha skrevet dette her at bilde allerede hos meg har hevet seg noen hakk til det bedre.

God start og lykke til videre med det abstrakte som jeg nok kan vente mer fra deg i fremtiden antar jeg.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for nye kommentarer. Interessant å lese deres meninger og synspunkt. Jeg kommer nok til å fortsette å legge ut de bildene jeg føler er noe. Og jeg kommer også til å legge ut og prøve meg på flere abstrakte bilder.
-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu