Skogstjernets Geometri
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger887
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159594} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Espen A. I.
Hei Fred! Du er igang igjen med å legge ut bilder, bra!

Dette bildet liker jeg, kanskje fordi det er naturets egne speil. Vakker geometri som du selv nevner. Savner kanskje litt mer farge, men det passer også godt slik som det er. Komposisjonen er selvskreven.

Espen AI
Ina V P.
Hei Fred!

Dette var nydelig! Alt stemmer her, geometrien, komposisjonen og enkelheten.
Lekre farger også.
Passer nok bra i storformat på en hvit vegg.

Mvh Ina.
Jan Frode A.
Veldig bra! Flotte linjer og gjentakende speilinger. Blir sittende å studere det ene strået som på en måte bryter. Tenker på det som ligger lengst mot høyre, og speilingen som har en annen form.
Fint med innslaget av de lysere tonene i vannflata. Joda, severdig og flott.

mvh Jan Frode
Odd Tore S.
Du har nå både øyne og kamera med deg!
Dette synes jeg var godt sett, bra fanget og skikkelig utført.
Ikke akkurat et motiv som roper etter sterke effekter, og de uteblir da også.
Enkelt, harmonisk og stilfullt.
Odd Tore
Torbjørn K.
Delikat og enkelt dette. Liker den nesten perfekte symmetrien i bildet og det spennende pilmønsteret sivet lager. Fine blåtoner som brytes opp mot litt hvitt. Jeg ville nok hatt litt mer kontrast og farge, men det er veldig fint slik det fremstår nå også.

Torbjørn
Avsluttet .
Enkelt men svært så elegant!
Dette er noe du behersker til det fulle. Meget godt både komposisjonsmessig og teknisk.

MvhJRH
John H.
Nå har du slått til igjen. Fotografiens svar på Odd Nerdrum. Enkelt, vakkert, rent og klassisk.
Marit E.
Hei Fred!

Enkelt og delikat med rene og pene farger.
Akkurat passe trøkk på fargene her, synes jeg.

Marit
Jarl L. B.
Vakkert og dekorativt. Fine farger og detaljer også. Veldig, veldig bra!
Avsluttet .
Hei Fred
Veldig, veldig delikat dette her, men savner noe mer luft på høyresiden, ville heller hatt luft der en på venstresiden. Stråene som ennå vises under vann der er brutt i bildekanten som var litt uheldig.
Jeg kunne også ønsket meg litt mer metning i blåfarven.

Men alt ialt, veldig godt bilde med denne spennende geometrien.

mvh arild
Stine J.
Hei Fred,

Vakkert bilde med spennende linjeføring. Nydelig speiling i vannet.

Mulig det er skjermen min, men noen av stråene ser ut til å ha en hakkete brytning. Kan kanskje også komme av for mye usm?

Var litt usikker på tonene ved første øyekast, men syns bildet kler de lyse, nesten isaktige blåtonene. Sart og delikat. :-)

mvh Stine
Fred S.
Takk for kommentarer: Dette bildet, og et par til, forhåpentligvis, ble utbyttet av dagens rypejakt. Sikkert godt å høre for jaktmotstandere, men for jegere er ikke årets rypehøst i Namdalen særlig gode nyheter.
Når det gjelder fargen valgte jeg en forholdsvis nøytral utgave til dette motivet, noe annet ville være å ødelegge et såpass ''skjørt'' motiv. Og ja, hakkene er muligens et resultat av oppskarping, men kan også komme av bevegelse i strået; det var litt vind ved tjernet.
Takk til John for anbefaling, og den med Nerdrum fikk jeg en god latter av ( igjen..)

vh fred
Kurt S.
Heisann.
Dette var flotte greier du-:) Kan det være at slike enkle og fine motiver som dette ligger rett foran nesen vår og så er det nesten bare du som får øye på dem-:) En del av kunsten med å få til gode bilder er å ha et godt øye for motivene. Det har du til gangs.
Ok. Litt skryt tåler du vel ? -:)
Slutter meg til de rosende ord ovenfor. Dette ble bare rett og slett enkelt og vakkert. Mener å se speilinger fra skyene i vannet og det gjorde seg godt.
I likhet med Stine ser jeg også antydning til USM-striper rundt stråene. Vesentlig på den øvre delen av det strået som går lengst opp mot venstre.
Det vil sikkert variere fra skjerm til skjerm og det er ikke sikkert at alle vil se det.
Sjenerer uansett ikke særlig.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Utrolig bra linjer, og meget vakkert i all sin enkelhet. Synes kanskje at den lille hvite prikken øverst i høyre hjørne kunne klones vekk, men det er jo selvsagt bare småpirk. USM sjenerer ikke for min del ihvertfall, men så sitter jeg på bærbar pc og da..

Mvh

PMN:-)
Eyvind R.
Et enkelt bilde med vakker linjeføring og vellykket symmetri. Bra.

MVH Eyvind
Lars-Anders M.
Enkelt og vakkert. Bra V-form. Stå på.
Judit W.
Hei Fred!

Elegant lines in an excellent presentation! I like the light-blue colour very much here too. I am impressed by these forms and by your photo ...

I will set these forms as an exercise to my students (Descriptive Geometry) if I have your permit :)

God natt!

Judit :)
Tormod I.
Meget godt ekempel på at det er mulig å få interessante bilder ut av 'ingenting'. Godt sett og gjort
Kjartan T.
Her er det lys, her er det tett på interessepunktet og her er det et bra bilde.
Tone A.
Vakkert bilde med få element, reine linjer og flott symmetri. Fine blåtonar på vatnet med kvite speglingar frå lette skyer. Toppane på grasstråa er det einaste som ikkje har form som linjer og det skaper litt liv. Flotte speglingar! Flott motiv, du har verkeleg sansen for å sjå det store i det små, Fred! Minimalistisk bilde med flott effekt.
:) Tone
Rolf S.
Enkelt, rent og pent. Det skal ikke mer til for å lage et bilde.
Avsluttet .
Ekstremt rolig vannspeil. Symmetrien danner en pil som peker mot høyre.
Pen blåfarge på bakgrunnen, som klarer seg godt uten effekter.
Som flere her sier, enkelt og rent bilde.
Meget bra

Christer
Marianne M.
Hei Fred.
Mykt bilde...,enkelt med behagelige farger. V for Victory.....
En må lete litt for å finne disse enkle motivene,for som regel sniker det seg inn litt kvist og strå her og der....som ødlegger det totale bildet.men nå er jo du en mester med spaker og kloneverktøy,så en vet jo aldri.... ;-}

Uansett,dette er et severdig bilde,et sånt som er godt for øynene..

Høstlig hilsen Marianne
ingebjørg fyrileiv g.
Det er umulig for meg å si noe negativt om dette bildet. Fine linjer og fargen er myk og behagelig. Flott, beundringsverdig om jeg får si det...

hisen ingebjørg
Ivar H.
Flotte linjer og alt det der som er nevnt ovanfor, men når ein er ferdig med linjene står ein (eg i alle fall) att med ikkje så mykje. Altså vert det litt kjedeleg i lengda. Kanskje det er eit slikt bilete som er så perfekt at det vert kjedeleg? Ta det som eit komplement ;-)
Kristoffer N M.
Dette er av typen biler man vil se STORE og på veggen. Vakkert! Stå på :)

kristoffer
Fred S.
Takk for mange, nye kommentarer !
Kurt: Joda, jeg tåler ros, men har egentlig ikke godt av det.
Judit: Sure ! Go head and exercise your students with my straws ! (...how do you do that, I wonder...)
Marianne: Faktisk ingen kloning her, tro det eller ei. Det var tett i tett med stråformasjoner i tjernet, og i de andre bildene jeg tok er det behov for så mye opprydning at jeg kommer til å droppe dem. Denne ''formasjonen'' stod imidlertid helt for seg selv, og til tross for litt vind, var faktisk tjernet som et speil. ( Men bildet er gitt en antydning av blått)
Kristoffer: Biler på veggen ? Tja, jeg har en gammel Ford Orion som hadde passet der.

vh fred
Anya K.
Utrolig flott.. jeg kommer ikke til å si noe mer enn det! Jeg likte det for godt :)hehe
Marius F.
Stille, rolig, behagelig, skjørt og litt trist, men ikke fryktelig spennende. Kanskje vel 'rett på' og statisk i komposisjonen.

Mvh MF
Avsluttet .
vakkert bilde:-) først hadde jeg litt vanskelig for å se hvordan du hadde fått det til, men etter litt så jeg jo at dette var strå i et vann! såklart..

mvh
ingunn
Avsluttet .
føler mye er sagt, så jeg henger vel meg litt på lasset, når jeg sier at jeg synes det var enkelt og stilfult! men som Marius sier, ikke fryktelig spennende...liker dog vannspeilingen, og at det er lik avstand fra topp til strå, og vannspeiling til bunn!

vh thomas :)
Fred S.
Takk for nye kommentarer. Ikke så fryktelig spennende, sier guttene, og det er en ærlig meningsytring, og en del av mangfoldet her inne: Vi kan ikke alle sammen ha sans for de samme motivene. For meg, som er såpass opptatt av natur,. ER det et spennende motiv, og dette er et bilde jeg kan si at jeg er fornøyd med. Vet ikke helt hva du mener med for ''rett på'' , Marius, har jeg muligheter til å oppnå den symmetrien jeg ville ha fra andre vinkler ?

vh fred
kai j.
Knallbra bilde, fine linjer og et skarpt interessepunkt som er fint inrammet. Likte bilde gost.

Mvh Kai Jensen
Marius F.
Jeg betviler overhodet ikke at tanken din med dette bildet er meget gjennomtenkt. Selvsagt ville ikke denne eksakte symmetrien åpenbart seg fra andre vinkler. Beklager at jeg oppfattes som uklar - det jeg mener med ''rett på'' i dette tilfellet er at strået ligger bortimot eksakt parallelt med bildebrikken. Min tanke var at du kanskje kunne fått litt andre, kanskje mer spennende, uttrykk gjennom andre innfallsvinkler. Men som nevnt forstår jeg at det er dette du ønsket å oppnå, jeg ønsket i allefall ikke å såre, eller å bli oppfattet som utelukkende negativ. Jeg liker bildet og synes det har fine kvaliteter.

Mvh MF
Fred S.
Takk for kommentarer til Kai og Marius !
To fra deg , Marius, og jeg må nesten gi et et lite svar på det du lurer på her: Selvsagt har du ikke ''såret'' meg, skjønner ikke helt hvordan du kan tro det. Den første kommentaren din er jo helt grei; du har forslag til en annen vinkel, jeg svarer at det ville være uaktuelt i forhold til hvordan jeg ville ha bildet, og that`s it.
Fikk imidlertid litt lyst å komme med noen tanker rundt dette med ''redselen for å såre'', tror nok mange er redde for nettopp dette å fornærme andre med kommentarene sine. I så fall har vi et problem her inne, for der ligger en av årsakene til den traurige kvaliteten på kommentarene her . Så følgende burde vel egentlig ha vært på diskusjonssiden, men der er det ærlig talt bare vrøvl for tiden:

Det finnes 3-4 opplagte grunner til at vi gir et bilde rosende kommentarer:
1: Den eneste ''legitime'' årsaken er selvsagt at bildet er så bra at det
fortjener slike kommentarer.

2: den mest negative varianten er ''kopimaskin''-versjonen: En spyr ut en haug med omtrent likelydende rose-kommentarer, ene og alene for å få tilsvarende tilbake. En som behersker denne strategien vil i stor grad bygge seg opp et nettverk ikke minst ved å gi nykommere overdrevent rosende kommentarer. Denne gruppen ( nykommerne) får stort sett lite eller ingen kommentarer når det debuterer her på dotten, de er takknemlige for å bli vist oppmerksomhet, og betaler gjerne prisen for å bli med i nettverket; de gjegjelder kosekommentarene, uansett kvalitet på bilde

3: Innenfor et slikt nettverk, enten en nå har havnet der på den ene eller andre måten, så blir man etterhvert ''kjent'' med de andre i nettverket, og for mange blir det også en grunn til å gi bedre kommentarer enn fortjent: En vil beholde et godt forhold til andre i ''gruppa'', og vil helst ikke fornærme dem med alt for kritiske kommentarer. Derfor kan en gjerne koste på seg en liten hvit løgn.

4: En er rett og slett for snill, og dermed redd for å såre andre rent generelt, enten en kommenterer bilder til kjente ellr ukjente.

Hvem finner vi så i en eller flere av disse gruppene ? Så og si samtlige av oss som bruker dette nettstedet, inkludert meg selv. Stort sett er vi alle snille, hyggelige, hensynsfulle...og sårbare.... personer, derfor tror jeg vi må forsøke etter beste evne å gjøre oss tøffere enn hva vi er, for at vi skal få opp nivået på kommentarene, ikke minst på Bildekritikken.

Så Marius, ikke vær redd for å ''såre'', bruk gjerne hardere skyts der du føler det er nødvendig, og for all del, ikke gå rundt etterpå og gruble over hvem du har såret denne gangen.

PS: Du heter Fiskum til etternavn; er du opprinnelig namdaling ?

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu