Bildet inngår i albumet Tåke i naturen - Tåkebilder fra Seriertuva.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger673
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162054} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Steinulf L.

Dystert,mørkt,mektig. De to trærne som stikker opp gjør bildet litt annerledes og skaper perspektiv. Severdig bilde.
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
Steinulf sier det meste her med få ord. Fine linjer i bildet, omhyllet av tåke og de høyeste trærne gjør bilde severdig.

Jeg lurer på om du har brukt Neat Image på bildet?. Jeg ser at bildet er bare på vel 27kb og det synes godt i de lyseste partiene at komprimeringen er hard.

De gangene jeg har brukt Neat Image, så har jeg merket at etter gjennomkjøringen så blir bildet mye mindre, har kanskje lagret det for web og opptil 250kb, men etter Neat Image så har plutselig bilde blitt opptil 100kb mindre.
Jeg tror jeg forstår litt av årsaken til at bilde blir mindre etter Neat Image behandling, har nok noe med pixelbehandlingen bildet gjennomgår.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde som minner meg om et av F.Strømmes tåkebilder; ta det som et kompliment:-)
vakker stemning, fine blåtoner, kunne kanskje ønske l i t t mer skarphet.
Mvh-iav-
Inge S.

Hei.
Syns dette er ett flott og dystert motiv.
Draculas hjemland? :-))

Mvh Inge
Bjorn F.

Hei Ingebjørg. Her har du fått til et spennende bilde, likte godt den tunge mørke forgrunnen mot den grå tåka som ligger over åsene.Flott dybde i bildet.
Meget bra dette.
Hilsen Bjørn.
Kurt S.

Tror nok at du har brukt Neat Image her ja.
Når man bruker det programmet taper bildet ofte data og kan fremstå litt uskarpt.
Selv bruker jeg programmet stort sett bare på himmelen. Det går som regel bra.
Da må du imidlertid ha pro-versjonen av Neat Image som en plug-in i P.S
Tror faktisk ikke dette bildet hadde tapt seg noe særlig med litt korning i tåka og himmelen. Slik det er nå ble det på en måte litt for glatt.
Sjenerer dog ikke veldig mye.
Når dette er sagt så synes jeg bildet ble flott.
Fin komposisjon med de overlappende åskammene og tåka som lager en mystisk og trolsk stemning.
Fint utsnitt og et drømmemotiv for en fotodotter-:)
Mvh Kurt
Avsluttet .

Det her likte jeg. Litt dyster/trolsk stemmning med fjell og tåke. Det er veldig fin balanse i bildet og det er godt komponert. Syns du har greid deg ganske bra her.

Mvh Kyrre Lien
Camilla S.

Hei på deg!

Tror dette må være et av dine aller beste motiver, i allefall i mine øyne. Du har fanget en flott og trolsk stemning. Fin dybde ved hjelp av fjellsider som kommer inn i bildet, samt tåke som viser avstand.
Liker det som det er, pent!
Fungerer også bra i gråskala..

-Camilla
Fred S.

Hei Ingebjørg: ''ligner på et av F. Strømmes bilder, sier Inger Anne, og det er vel meg det da. Jo, jeg har en del tåkalagte granskoger på samvittigheten, og detter er ikke ulikt enkelte av mine. Hyggelig at vi er to namdalinger med sans for tåke. Synes du har fått fram den samme stemningen som jeg forsøker å formidle i mine tåkebilder.
Ser du har tilgang på en del fjellområder. leste i NA-artikkelen at du bor på Salsnes, så jeg regner med at dette er fra områder i nærheten. Har vært på en eller annen topp der for 3-4 år siden; vi gikk opp fra veiens høyeste punkt, ved en rasteplass ved et lite tjern. Pent der.
Ellers er to av de særeste bildene mine her inne fra Salsnes, i nærheten av kroa. Sammen med to du muligens vet av fra fotoklubben i Namsos ( hvis du vanker der) hadde jeg fotoutstilling i Rørvik, og i samme slengen hadde vi alle tre fått tilbud om å delta på en utstilling i forbindelse med åpningen av ''Seilet''. Temaet var ''maritimt miljø'', jeg fant mitt ''maritime miljø'' på vei tilbake fra Rørvik, ved Kroa på Salsnes, og fikk den idiotiske ideen at nå skulle jeg lage noe ''kunstnerisk'' ut av motivene. Bildet fikk tittelen ''new waves'', en av disse tvetydige titlene jeg liker å strø om meg med.
I alle fall; jeg besinnet meg raskt, og fant ut at jeg ikke hadde noe på Norveg-utstillingen å gjøre med de to Salsnesbildene mine, men de havnet i det minste på dotten. Siden dengang har jeg gitt alle ''kunstneriske'' ambisjoner på båten.
''New Waves'' kan du se her: Kjenner du deg igjen ?bilde nr. 106057

vh fred
Stine J.

Hei Ingebjørg,

Et flott tåkelandskapsbilde. Komposisjonen er veldig bra og skaper dybde i bildet, fargene er flotte og lager en fin stemning. Veldig bra! :-)

mvh Stine
Odd Tore S.

Første tanke her var Fred Strømme-stil med mer dramatiske landskapsformer. Det holder jeg fast på, selv om den karakteristikken ser nokså velbrukt ut i denne sammenhengen.
De to-tre trærne som stikker seg ut som høye siluetter og de gjentatte diagonalene fra åsryggene gjør dette til mye mer enn et standard skudd i tåka.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommantarer!

Arild og Kurt: nei, ingen Neat Image her nei. Det eneste jeg har gjort er å komprimere og forsterke farge. Vet ikke hva som kan være forklaringen.

Inger Anne: Takk for kompliment! Hyggeling å bli sammenliknet med en så god fotograf som Fred. Det er nok han som er inspirasjonen til mine tåkebilder, men jeg ville ikke at de skulle bli for lik, noe det kanskje har blitt. Dette er et av mine første forsøk på tåka.

Fred: Ja, dette, som så å si alle mine bilder, er fra Salsnes. Fjellet her heter Seiertuva og er det nest høyeste på Salsnes. Du var på det høyeste, som er Galten. Seiertuva er det fjellet på andre siden av Lian (der du gikk opp). Jeg likte ditt ''New wave'' bilde. Noe annerledes.

Takker igjen.

-ingebjørg.
Bente K.

Dette var bra. Jeg liker den trolske stemningen og komposisjonen.
mvh Bente
Avsluttet .

Ulmende tåke i nattskog:) Dette liker jeg! Veldig uskarpt, men det skyldes vel kanskje vanskeligheter med å fokusere i natten og/eller bevegelse i kamera(?). Får god stemning av dette... får lyst til å komme meg på tur i skogen:)
Jan O Ø.

Hei. Det meste er vel skrevet. Men jeg ville bare si at dette var fint.
Mvh Jan O.
Atle Q.

Hei Ingebjørg :)
Nok et severdig bilde fra din hånd. Fint med de åskammene som repeteres bortover i tåkehavet.
ingebjørg fyrileiv g.

takker for kommentarer!
-ingebjørg
Daniel M.

Fantastisk fin og trolsk stemning som jeg synes du har foreviget på en tilnærmet perfekt måte, så dette var virkelig et flott bilde Ingebjørg.

-Daniel-
Jan Frode A.

Veldig flott dette syntes jeg. Har ikke så mye mere konstruktiv å skrive. Liker motivet ditt, med flotte valører og den spesielle stemningen.
Fin oppbygging med fine linjer og flater innover. Bra!

mvh Jan Frode

kai j.

Hei Ingebjørg, dette var et bilde jeg likte godt. Du har fått til en veldig god komposisjon hvor trærne i forgrunn balangserer veldig fint mot åsen bak.
Linjene som kommer frem i åsen bak topper det hele.

Mvh Kai Jensen
ingebjørg fyrileiv g.

Tusen takk for hyggelige kommentarer Daniel, Jan Frode og Kai.
Tarjei Ekenes K.

ah, meget heldig med lyset her

passe mystisk stemning

:-D ! tarjei ekenes krogh !
Mari W.

Vakkert og stemningsfullt.. Liker veldig godt linjene som skapes av fjellene, og trærne i forgrunnen er helt nydelige. Flott utsnitt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu