vinter
Enkelt, og kanskje kjedelig. Helt amatør, som gjerne tar kommentarer. Ute etter å lære.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-19 19:56:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-12-19 20:01:37
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-500
  • -
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger394
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ole E.

Hei!

Først vil jeg bare si at jeg er en nybegynner jeg også.

Det tekniske: Bildet er undereksponert. I dette tilfellet burde du ha brukt lengre lukketid, større blenderåpning, høyere ISO-verdi, eller en kombinasjon av disse. Du ser at snøen er grålig, og at de mørke partiene på skjæra er gjengrodd, dvs at de ikke inneholder noen detaljer. Du kan evt. prøve å lysne bildet i et bildebehandlings program ved å bruke f.eks. levels eller curves.

Det komposisjonsmessige: Dette er selvfølgelig subjektivt, men en generell retningslinje er at hovedmotivet ikke skal plasseres midt i bildet, da får bildet et statisk preg. Søk i google etter rule of thirds og du vil finne mye. Det går ut på at hvis du deler bildet inn i 9 like store rektangler, så bør hovedmotivet plasseres i et av krysningspunktene.

Krigsfotografen Robert Capa sa: If your pictures aren't good enough, you aren't close enough. Fuglebilder bør være ''up close and personal'', hvis ikke hensikten er å vise fuglen i sitt naturlige miljøet (da bør miljøet være interessant). Et godt nybegynner tips: Gå nærmere!

Lykke til!
Kristin V.

Takk for tips. Alt mottas positivt !
Kristin
John S.

Nå er det ganske vanskelig å ta bilde av en skjære.

a) det er vanskelig å komme så nært at det i det hele tatt lar seg gjøre - dette er en meget sky og forsiktig fugel.

b) det er vanskelig å se ''ansiktet'' sorte øyne mot sort fjærdrakt.

Jeg har prøvd mye og bare lykkes (delvis) to ganger. http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=173507 og http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=181615

Jeg driver fortsatt å prøver, men det er vanskelig. http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=210006 Skjæra er en så spesiell fugel at jeg gir ikke opp enda.

Min mening er at bilde ditt ikke er såå håpløst. Lykke til videre.
Kristin V.

Tusen takk John. Nå skal jeg gå ut og trene.
Kristin
Odd Tore S.

Hei, og velkommen på dotten!
Skjæra er gjerne ertelysten og var, også i forhold til fotografer.
Ingen enkel fugl å fotografere med sin sort-hvite drakt med en mengde metalliske fargeinnslag om lyset vil.
Her har vel kameraet ditt blitt lurt av snøen til å undereksponere, og da blir det ikke mye tegning igjen i de mørke partiene på fjærdrakten. Jeg tviler på at det er mye mer å få ut av det ved hjelp av Photoshop eller lignende her.
Jeg vet ikke om dette er hele bildet eller bare et utsnitt, men er det nok pixler å ta av, burde omgivelsene til skjæra kuttes kraftig, slik at den og maten dekket mesteparten av bildeflaten. Nettinggjerder er ikke så spennende, i alle fall ikke så lenge de er fri for rim eller slyngplanter.
Når du fotograferer digitalt er det lurt å sørge for at belysningshistogrammet vises etter at du har tatt bildet, slik at du kan korrigere lukker og blender. Histogrammet bør dekke så mye som mulig av skalaen, og strekke seg mot den lyse (høyre) kanten om deler av bildet skal være hvitt. Undereksponering kan lysnes opp i PS, men da blir det gjerne støy også.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu