Bråsvellbreen
Bildet er tatt midt på dagen og motivet er et av mine favorittmotiv; den mektige Bråsvellbreen på Nordaustlandet, Svalbard.
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 70-200/2,8L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169278} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Steinulf L.

Det er nok en mektig og flott bre, men det er ingenting her som gir inntrykk av dimensjonene. Fine fargetoner.
Kristoffer L.

Majestetiske, ugjestmilde omgivelser her - og jeg synes dette var en enkel, fin og velfungerende komposisjon. Du kunne kanskje øke konstrastene litt, f.eks. ved å skyve Shadows og Highlights litt nærmere hverandre i Levels/Nivåer.

Spesielt interessant her er det å se ''årringene'' nedover i breen. Ved hjelp av slike årringer fra isen på Grønland har forskere kunnet analysere gamle klimaforhold. Bl.a. har de kunnet dokumentere flere lange perioder hvor klimaet har vært tildels atskilling varmere enn i dag. Sammenholdt med tilsvarende analyser fra andre steder på kloden har de konkludert med at global oppvarming slett ikke er noe nytt fenomen, og at det er usannnsynlig at den er menneskeskapt. Dessuten er ikke dagens ''globale oppvarming'' særlig mye å snakke om, sammenlignet med lignende tidligere perioder.

Dette er tydeligvis helt uinteressant kunnskap for klimaforskerne, som sikkert kan skaffe seg betydelig større forskningsmidler - og sikkert også innflytelse - på den besnærende hypotesen om at mennesket er skyld i global oppvarming...

- Kristoffer
Tove R.

Flott med kommentarer! Det som imponerer med Bråsvellbreen er at den ser ut som om den er kuttet med kniv og den har en front som går over 230 km... Interessant det du skriver om ''årringer''. Dette er et fenomen som er veldig lett å se på Bråsvellbreen. Har en rekke bilder av dette hvor blånyansene beveger seg fra helt lys blå til turkis. Nydelig! Svalbard nådde toppen av siste istid ca 1850 og etter dette har breene trukket seg tilbake. Den opprinnelige tilbaketrekkingen av breene på Svalbard skyldes nok at vi er på vei ut av en istid. Det interessante er jo at breene på fastlandsnorge øker i omfang, så da blir det vanskelig å argumentere med global oppvarming. Men samtidig er det viktig å legge fokus på at Arktis i dag fungerer som ''søppelhaug'' for Europas forurensning. Varme vinder og golfstrømmen fra sør møter kalde vinder og strømmen fra Polhavet. Resultatet er forurensningen fra sør tvinges ned av den kalde vinden og havforurensning fra sør virvles opp pga den kalde strømmen fra Polhavet. Det er så absolutt bekymringsfullt når inuittkvinner på Grønland har 20 ganger mer forurenset brystmelk sett i forhold til kvinner i Europeiske storbyer... Jaja, dette var dog ikke forumet for slike betraktninger =)

Dette bildet ble forresten vist i Ut i Naturen på NRK 20. desember sammen med 5-6 andre bilder jeg har tatt på Svalbard. Det var også et intervju der med meg og Arne Nævra (jeg har en av ''hovedrollene'' i hans nye dokumentar kalt ''svalbardopplevelser).
Kristoffer L.

Ja, forurensningen du skriver om her, er nok langt mer bekymringsfull enn den påståtte globale oppvarmingen - og en høyst reell trusel mot sårbare urbefolkninger, kulturer og naturressurser.

Det er synd, men jeg gikk dessverre glipp av Ut i naturen-programmet du nevner. Dette skulle jeg meget gjerne ha sett. Kanskje kommer det i reprise en gang? Når vil dokumentaren fra Nævra komme, forresten?

- Kristoffer
Tove R.

Det var verdenspremiere på dokumentaren på NRK tirsdag denne uka rett etter intervjuet i Ut i Naturen. Intervjuet kan sees gratis på web-TV og dokumentaren vises i reprise på NRK1 onsdag 11 jan 19:55 =)

Tove!
Kristoffer L.

Skal ta en titt på web-tv. Reprisen 11/1 ligger i Outlooken. Takk!

- Kristoffer
David L.

Interesting documentary, the guy taking shots of bears from couple of meters from a tent looked like he does not like his life :-) Did you go there on a ''package tour'' or? What is approximate costs of such adventure?

David.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu