Høstpalett
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-15 22:34:57
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTeknisk info - lagt inn etter fire kommentarer.
    Intet PS, intet filter, alt er gjort in-camera på stedet ved ett opptak, PS kun brukt på RAW-fila for å stille inn den fargetemperaturen som fikk frem de ønskede fargene + LITT klipping av sortpunktet i levels.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.
Paletten er det lite å utsette på, men for meg blir dette for uryddig, uten et feste for blikket.
Tore B.
Hei Ann. dette likte jeg godt! Frodig og stramt på samme tid, og en spennende uskarphet (om du har skrudd i PS eller ei er likegyldig...) Men: jeg ville kanskje prøvd en variant med opprettet/vatret horisontlinje/front nederst, den ''forstyrrer'' meg litt, samt kanskje muligens også beskåret bittelitt ned fra toppen slik at det blå innslaget av himmel fjernes. Ka du trur? Mvh Tore
leif b.
Kan vär enig i Steinulf sin kommentar. Men samtidlig så var det noe med dette som gjorde det spennende og tiltalende.
Ps eller ikke Ps reultatet er bra og får meg til og tenke på min koffert full av - Cokin - filter.
Coloured Varnish var en filtertype med farget opplösning. Fargen ble påfört(tynne strök) med pensel på det såkalte hovedfilter. Virkningen ble stort sett som denne, og da uten Ps.
Noen av fargene du har fått frem her,er utrolig vakkre.
Espen A. I.
Vakker pastellvirkning. Flott igjen fra din side!

mvh espen
Bente K.
Dette bildet måtte jeg ha på litt avstand, da kom speilingen i vannet vakkert frem og det som noen har oppfattet som uryddig forsvant. Et fasinerende bilde med god fargesammensetning. Hva du har gjort her ?
mvh Bente
Jørn Tore K.
Er du insperert av impresjonistene? Fine valører og farger...det lyse feltet bak trekker oppmerksomheten vår inn i bildet.
jørn t
Eli B.
Bildet har fine farger og er egentlig vakkert, men det blir for bråkete for meg. Jeg klarer ikke å hvile blikket, og blir sliten i øynene av å se for lenge på det. Skulle gjerne sett det opprinnelige bildet, som jeg tror er svært bra.
mvh Eli
Christian H.
Syntes dette var vellykket. Teknikken er brukt i passelig mengde. Umiddelbart syntes jeg bjørka burde fått en plass lenger inn mot midten, men nå syntes jeg det er greit at den står der den står. Er veldig begeistret for speilingen i front. Det lyseblå vannet bak gjør seg godt så fargene ikke blir alt for tunge. Dette var inspirerende.
Reidun G.
Flotte farger og bra motiv,
men jeg får rett og lett vondt i øya av å se på det Ann.
Savner et punkt å hvile øya på.

mvh
Reidun
Avsluttet .
Hei
Du har fått til et fantastisk bilde her.

Men, bildet fungerer ikke på en skjerm, her må ''maleriet'' på avstand for at betrakteren skal få med helhetsinntrykket.
Så her kan jeg godt tenke meg at i et stort format på en vegg vil det bli alldeles praktfullt.

mvh arild
Ann F.
Tusen takk for alle kommentarer.
Tore BL.: For en gangs skyld er jeg uenig i ditt bildesyn, jeg synes det blå glimtet oppe er nødvendig som en motbalanse mot glimtet av vannet, ellers blir det hele for tungt og dystert.
Leif B.: gledelig at du finner noe positivt, noen av dine abstrakte bilder er også utrolig bra (er ikke flink nok til å kommentere dem og fortelle deg det), riktignok bruker du en annen teknikk, men lek og alvor med linjer og farger kan gjøres på mange måter.
Bente K.: Kamera på solid stativ, nesten løst kulehode, ISO 100 og f/11 for å få lang nok eksponeringstid til å kunne bevege kamera litt nedover og svakt mot venstre i løpet av eksponeringen (som da ble 1/6 sekund). Øvrig behandling er beskrevet under teknisk, opptak i RAW-format, hvitbalansen stod på Cloudy, jeg dro den ned til ca. 3600 K for å få frem blåfargene i trestammene og deretter dro jeg til med venstre trekant i levels til litt innenfor svartpunktet. Downsampling, 2 piksler hvit stroke på innsiden og Save for WEB. Raskeste redigering jeg har gjort på lenge.
Jørn Tore: du kan i alle fall si at jeg av og til leker meg med et uttrykk som ikke alltid skal være så veldig realistisk.
Eli B.: V2 er originalen, hvitbalanse Cloudy som ved opptak (overskyet kjedelig høstdag) og intet gjort ved rawkonvertering, deretter downsampling til samme størrelse og stroke som ved V1.

Arild og dere andre som det kan bli slitsomt å se på på kort hold eller synes det er bråkete på PC'en: helt enig, det er et typisk avstandbilde, da faller det hele mer på plass enn 1/2 meter fra PC-skjermen og fargene balanserer bedre. Antagelig også et bilde som kan bli flott skrevet ut på lerrett.

Jeg må også få lov til å si at - nå når jeg for første gang ser det på min egen skjerm - det ble vesentlig mørkere og mer klart separerte farger enn planlagt og derfor kanske enda mer slitsomt på kort hold.
Det er nemlig redigert på en LCD-skjerm som ikke er min, den skjermen er helt annerledes innstilt enn min, så når jeg nå ser på det hjemme ble en del mørkere enn jeg tenkte fra starten av. Så uttrykket er sikkert helt avhengig av skjerminnstillingene der det sees, min CRT-skjerm gir noe mørkere og mer saturerte bilder enn den jeg brukte ved redigeringen.
Liker det selv, liker å leke med ikke helt realistiske uttrykk av og til. Og med dette motivet bare ''måtte'' jeg leke meg litt. Har også en variant med vannrett panorering, men denne ble best, den andre ble for utflytende.

Igjen - tusen takk til dere alle sammen for meninger, innspill og kommentarer. Enig eller uenig med meg, det er like verdifullt så lenge det er sagt hvorfor. Tankegods på veien ved neste lek.
:-)
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu