Et blikk over fjord og fjell i Lofoten
Nå har det vel vært nok med uvær for en stund. Å komme seg ut å fange noe annet på brikken lar seg heller ikke gjøre og jeg må nok rusle litt rundt i arkivet mitt. En fjelltur like før påske i fjor ser jeg gjerne tilbake til da. Her har jeg vendt blikket på innersiden av Lofoten. Ut fra fjellrekken midt i bilde kan vi se Henningsvær. Henningsværstraumen kommer på innersiden og innover mot venstre. Utenfor der får vi Vestfjorden som strekker seg videre østover i Lofoten. Vestfjorden er stor og her foregår det kjente Lofotfisket fra januar til april. Først på yttersiden av Lofoten og avsluttes mer eller mindre her på innersiden. Alt avhenger hvor fort skreien forlater Vestfjorbassenget etter gyting på tur tilbake til Barentshavet. Fiskerne følger etter skeien ut av fjorden og fanger litt av den på vandring. Så mye skrei som er inne for å gyte i Vestfjordbassenget, drar den ut til havs igjen på 2-3 dager. Snipp snapp snute så var den sessongen over og litt kysttorsk er igjen.
Når det gjelder bilde kan det nok se ut som horisonten er skjev, men her er vi nok inne på et bedrag pga fjellrekken helt ute. Drar jeg opp dette blir det noe rart i fjorden på innersiden som tydelig renner ut til venstre og mot meg da. Bilde legger jeg derfor ut slik og skal være fysisk rett.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetTurlyst med kaffe og kamera i sekken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger612
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174406} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig bilde. Er så glad for den vakre naturen vi har!
Gleder meg til jeg en gang skal få oppleve Lofoten og de mektige fjell..

Blåtonene i bildet er veldig fine. Det samme gjelder snøen.
Skyene til høyre i horisonten er viktig for bildet.

Jeg synes forresten ikke at bildet virker skjevt.
Ville kanskje ha kuttet 1-2 cm i forkant.

Ha en fin søndag. Håper drittværet gir seg snart..
Fint med ekstra opplysninger i underteksten.

hilsen ingebjørg
emil w.

ville kutte en del i forkant og skapt en mere panorama effekt ellers meget fine blåtoner og dyktigt eksponert
mvh ewb
Ann T.

Dette var utrolig fint! The light, the colours, the feeling of SPACE! The Lofoton tourist board should be paying you for all the beautiful pictures of this area that you put out on foto.no. I have never been up to Lofoton - put having seen your pictures, I have put it on my list of ''things to do before I die'' :-)
Thanks for sharing these landscapes with us.
Regards, Ann
Sturla M.

Vakkert.

Fine blåtoner og litt dis/skyer helt bak er prikker over i'er (om man kan si noe sånt)
Bare lurer, er det dine spor vi ser opp til toppen på venstre side?
Om så, bra tur for et bra bilde.

Sturla
Kurt S.

Heisann Roger og god søndag i regnværet.
Et flott bilde du har her fra Lofotens storslåtte fjellverden.
En super utsikt som nok absolutt er verdt å slite litt for oppover fjellsidene.
Synes utsnittet bør være som det er for å få tilstrekkelig god dybde i bildet, noe du har lyktes med.
En fin blåtone i bildet og fine variasjoner mellom lys og skyggepartier slik at konturene i landskapet kommer godt frem.
Så vakkert, så vakkert-:)
Mvh Kurt
Avsluttet .

Fantastisk utsikt og bilde! Er enig med KS om at bildet ikke bør kuttes i forgrunnen. Den svake blåtonen kler bildet veldig godt. mvh Trond
Espen A. I.

Wow! Fantastisk landskap som gjentar seg bakover i bildet og avsluttes med hav, men der kommer det visst mer snødekte fjell som gjør det hele svært majestetisk.
Finner ikke noe annet å trekke på enn at det kanskje kunne vært litt skarpere noen steder, men er neimenn ikke sikker her heller.

mvh Espen
Roger V.

Hei
Skal si du har hatt deg en flott tur. Nydelig landskapsbilde. Det var slike opplevelser jeg fikk da jeg og min far gikk fra Straumen ( i Borge) til .... ja hva het det nå? Hagskaret?? Vel det er 10 årsiden. Herregud for en slitsom med flott tur.
Ser jeg feil eller har du gått på føttene? Du vet at det fins ski og det må jo ha vært drømmeforhold å kjøre ned.

Roger
Venche J.

Jeg kjente det igjen Roger. :)

Flott oversiktsbilde der du viser oss deler av de majestetiske Lofotfjellene. Det er så jeg kjenner den flotte fjellufta - jeg tar et godt magadrag - og nyter det.

Får håpe du får kameraet tilbake snart, før du stryker med av abstinens. ;)

Wenche.

Roger K.

Hei og takker for fine tilbakemeldinger på bilde. Forgrunnen vil jeg beholde og noe jeg liker ved bilde og som samtidig skaper en god dybde i bilde.

Ann Thomstad: I’m happy that you liked my pictures! Maybe you should come to Lofoten sometime and see the landscape here with your own eyes! You’re welcome to visit Lofoten as much during the summer as during the winter.
Sturla: Det er nok mine spor du ser der. Ikke mye sne under der og litt skare så det var ganske lett å gå på beina.
Roger: Hadde det vært for noen år tilbake så hadde jeg vurdert ditt forslag, men står nok over nå. En arbeidsulykke har satt sitt preg på et kne så mine turer må gå i mitt tempo nå. Nå skal det sies at det står et par ski helt der nede da.
Wenche: Ja du kjente igjen dette. En litt annen vinkel en det jeg la ut i fjor. Abstinenskan en jo få av mindre, men kameraet fikk jeg tilbake på fredag. Det har mest sansynlig vært en programvarefeil og skal nå testes ut litt. De slettet alt for så å legge det inn på nytt. D200 er også snart rundt hjørnet og går bare og gler meg.

..Roger..
Avsluttet .

En bild med fantastisk exponering! Väl hanterat med skärpedjup och skuggor! Platsen i sig är vidunderlig och storslagen. Kompositionen tillåter mig se ut över hela området och spåren i vä bildkant ger ett perspektiv på hur högt och vitt detta landskap är. Vackert och helt enkelt underbar natur!

En bild som skänker syre för lungor och alla andra sinnen!
Mvh
Elisabeth
Helge A.

Hei Roger
Her har du fanget et flott lys med fine vinterlige blåtoner. Jeg vurderte en kutting i bunn for å gi bildet mer panoramaeffekt. Bildet ble bra da også, men jeg syntes det mister for mye av den fine dybden da, og foretrekker det slik du har lagt det ut.
Dette er en flott beskrivelse av Lofotens fjellverden

Helge
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Det var en formidabel flott utsikt, det må da være flott å nå toppen når ''gevinsten'' er en sånn utsikt:-)

Fint at du graver i arkivet, fortsett med det, bildet er flott!

Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Roger! Nok et vakkert bilde fra deg av utrolige Lofoten! For en utsikt!
Komposisjonen syns jeg bør være som den er.Her syns jeg du har gjort en dyktig jobb. Nydelige blåtoner her.De mørkere tonene mot de lysere gir en nydelig effekt og stemning. Her får jeg inntrykk av at blåtonene spiller sammen.
Bildet er teknisk godt, som vanlig fra deg. En fantastisk dybde i bildet.
Toppers dette:)

Inger-Lise
Tone B.

Hei Roger,

Hva kan man si? Fantastisk natur som du formidler på en ypperlig måte! Fin komposisjon med linjer som leder blikket innover i bildet. Liker forgrunnen som er med på å gi dybden. Det teknsike sitter, og resultatet er superb!

Nydelig Roger!!

mvh Tone
Odd Tore S.

Storslgen natur, godt og tradisjonelt formidlet av deg som vanlig.
Et menneskekomma på vei opp eller ned hadde øket følelsen av storslagen natur enda et hakk, men disse kommaene har en tendens til å mangle når man trenger dem.
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker mye for fine tilbakemeldinger på bilde til dere siste også. Det nærmeste jeg kommer vinter for tiden er å rote i arkivet. Da var det lett å trekke frem denne turen fra i fjor vinter med gode turminner fra.

..Roger..
Jonny E.

hei igjen

Joda, eg kjenner meg også igjen fra denne turen din.
Fint med detaljan nede fra bygda og sporan i sneen,
det hever bildet en god del.
Ellers nyter eg synet og kjenner på følelsen.

Ha en god dag

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu