Slik Namsen IKKE er i dag.
Gammelt bilde, men fikk lyst å legge det her i dag med tanke på hvordan Namsen er akkurat nå: Isgang, oversvømmelse, og muligheter for scoop hvis en er på rett tid til rett sted med kamera: I dag kom en elg flytende på et isflak nedover Namsen. Har ikke sett bilder i noen av de større avisene på nettet, så jeg regner med ingen fikk det med seg, selv om den surfende elgen hadde publikum som betraktet det hele fra ei bru. Der skulle vi ha vørri, Kal....

Ellers er bildet rimelig softet. Tatt med min gamle coolpix (885), og en del støy finnes.
Utstyr
  • nikon coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger909
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174707} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Per Harald O.

Jasså, du sitter oppe og trøkker?

Fin stemning her, kunne ønsket en referanse, prikken over ien.
Feks. en ulv i forgrunnen;)
Fred S.

Takk Per Harald: Jeg får si omtrent det jeg påsto under et annet bilde: Ulven har nettopp forsvunnet ut venstre bildekant.

vh fred
Inger-Lise S.

For et nydelig motiv! Lekre farger og. Lys, former og linjer, samt struktur: Meget bra. At det ikke er helt skarpt kommer vel av softingen.Men lekkert er det.

Inger-Lise
Tone A.

Elegante linjer og former som snor seg innover dette kalde landskapet. Fine blåtonar, og lyset gjer mykje for elva med ismønseret i forgrunnen. Gode kontrastar mellom den store urørte snøflata i midten, og alle dei andre opphøgde og mønstra snøhaugane. Fin dybde og softinga gjorde at bildet får eit mjukt uttrykk med dei kalde motiva. Forgrunnen med lyset gjer mykje for bildet. Vakker vinterstemning og underteksten var knallbra!
:) Tone
Jan Frode A.

Mykt og frostig, ja så absolutt. Det er disse buene og linjene, sammen med lyset, som gjør bildet. Gode overganger mellom is og snø i den store bildeflata som utgjør forgrunnen.
Litt usikker på landskapet der bak; kanskje en beskjæring like ovenfor frostrøyken hadde gjort seg?

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var fint! Liker isbuen som slynger seg innover bildet.
-og ender ved frostrøyken. Vakkert.
Fint lys som reflekteres, men jeg lurer på om himmelen kanskje blir litt lys?
Det gule fra sola tar litt oppmerksomhet.
Kjempefine blåtoner..

Jeg vil ha sol og ekte vinter igjen! Begynner å savne fjellet nå..
Men...det finnes jo ikke dårlig klær.....

vh ingebjørg
Jóhann Á.

Hei Fred!

Nei, ser ikke slik ut nå for alt det der ligger i havnebassenget i Namsos! ;o)
Liker fortsatt bildet, som vi har etter hvert sett i mange forskjellige utgaver. Så kanskje du har et lite privat scoop i dette bildet. Liker lyset, tåken, fargene og fasongen. Og softingen var ikke så steikanes dum den heller, egentlig!

Kveðja, Jóhann
Fred S.

Takk for kommentarer !..og takk for anbefaling, Inger Lise. Nå tviler jeg ikke på at du vet hva jeg synes om akkurat det ''systemet'', men skitt au, det er alltids hyggelig med en anbefaling. Om dette bildet fortjener det er en annen sak
Tone: Alltid en fin opplevelse å lese dine kommentarer; du beskriver bestandig bildene så lyrisk at jeg tror det bor en liten poet i deg. Bare navnet ditt er nok til at jeg automatisk tenker på en eller annet vestlands-lyriker.

Jan Frode: Ikke noe dårlig beskjæringsforslag det. Har hatt en versjon liggende med akkurat det du antyder.

Ingebjørg og Johann: Sats på Is som motiv framover ! Har nettopp lurt meg til en tur langs Namsen, på sørsida, så langt jeg kom før det var behov for båt, ikke bil ( og det var ikke langt). Men i alle fall, det ligger isskulpturer i haugevis langs veikanten, så nå vet i alle fall jeg hva jeg kommer til å satse på når sola dukker opp igjen ( hvis den noengang gjør det....)

vh fred
Mone S.

Kaldt og soft, blir ikke det softis..da.. Lekre S.. former som snirkler seg gjennom motivet ditt. (De er i seg selv et nyy..delig motiv. )
Vinter`n er vakker når den presenteres på denne måten...

Mvh Mone
Tone A.

Hei Fred: takk for din koselege kommentar til meg. Og eg er så forkjøla, at slik ei gild helsing lyste opp dagen min! Eg har nok skrive nokre få dikt dei siste åra. Men eg er kun ein amatør, som skriv litt av og til. Norsk var eit av yndlindgsfaga mine på gymnaset. Eg skreiv faktisk under min kommentar på bildet ditt, at eg trudde du underviste i norsk. Men eg sletta den setningen, pga at det kanskje blei vel drygt! Du har gode skildringar, har eit levande språk og du har lett for å uttrykka deg.
Nå vart jo ikkje dette ein kommentar til bildet ditt, som eg framleis synes oser av vinteridyll med alle blåtonane og elva som snor seg gjennom landskapet. Du har ein unik sans for motiv, og du er flink i PS.( Der er eg heller dårleg).
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte vinterlige blåtoner i et stemningsfullt bilde i beste Fred Strømme-stil;-)

Eg likte særlig disen i bakgrunnen der, sammen med lyset og blåtonane.

Er det en smule uskarpt på isen langs Namsen, eller er det eit synsbedrag?

Inger Anne
Kurt S.

Et storslagent bilde fra Namsen.
Håper forresten det går bra med dere der nede.
Så nettopp på nyhetene at der var mye vann i omløp.
Et av kriteriene for at jeg skriver at et bilde er bra er at jeg får en følelse av å kunne trå inn i bildet. D.v.s at du føler deg tilstede i bildet.
Et virkemiddel for å få dette til er at det er god dybde og godt ''sug'' i bildet.
Dette har du fått fint til her.
Linjene i isen, mønstret og nyanser i farge og lys trekker blikket fint innover mot landskapet i bakgrunnen.
Kunne kanskje tenkt meg et par cm ekstra i bunn.
Hadde du hatt det ville det sikkert kommet noen og foreslått et kutt på et par cm i bunn-:) Enkelt skal det ikke være og det blir sikkert smak og behag.
Liker det jeg ser.
Mvh Kurt

Inge S.

Heisan.
Må bare slenge meg på med positive ord som nevnt over.
Et vakkert og kaldt vintermotiv.

Mvh Inge
Kristel S.

Hei Fred.
Her er bildet ditt så godt beskrevet, at det skal jeg ikke prøve å overgå. Men også jeg er nølende til naturen helt der borte, det blir svært blasst bak tretoppene. Men uten dette mister du den gode dybden...
Jeg liker godt dette forslaget om å kutte over frostrøyken, men ville da klonet inn sne der rester av skogen kommer fram. Har du sett at det ikke bare er S-kurver her, men også formen av et liggende hjerte?
Ser du anbefaler å ta is-bilder. -Jo da, jeg fant en liten pytt på Jæren på søndag, hvor det var litt is øverst, men bildene ble ikke så spennende, så jeg håper jeg finner den igjen. Men tåka har du jo sendt hit, så hvis sola skinner i morgen tidlig skal jeg ta på meg oppgaven å vikariere for deg.
Ellers må jeg fortelle at jeg hadde en lenger samtale med kjære Manfred som jeg en gang har nevnt til deg; han var en ivrig fotograf tidligere (helst 80-tallet), og hele doen vår var fyllt med diplomer. Jeg måtte diskutere denne her høylys-problematikken med noen. Jeg geleidet han inn til deg, for å vise ham ''Vinterelv'', og det er nå poenget med alt dette kommer.
Han var ganske enkelt ikke til å prate noe særlig med lenger, jeg hørte bare rare lyder og rosende ord i andre enden. Jeg tror han må sitte der ennå, og det spørs om han gidder å se mer på mine ;)
God natt, hilsen Kristel.
Bjorn F.

Hei Fred.Det meste er sagt om bildet ditt så jeg har ikke noe annet å tilføye att jeg liker det meget godt. Elva ligger der som en sovende Bjørn, -som i disse dager har begynnt å røre på seg og det til gangs.Har all sympati med dere i disse dager, håper det verste snart er over.
Vennlig hilsen Bjørn
Fred S.

Takk for kommentarer:
Mone: Softis, tja, vi kan i det minste forsyne hele landet med om ikke whisky, så i alle fall ''on the rocks'' etter denne flommen.
Tone: Takk for det. Er nok ikke norsklærer, derimot engelsklærer, men har alltid vært glad i å skrive, og har en del år bak meg som freelancer, mest i lokalaviser.
Ingar Anne: Softet mer enn uskarpt, det for å skjule mest mulig støy.
Kurt og Bjørn: Vannet er heldigvis på vei tilbake. Ikke mye regn i dag, og Overhalla har slupper rimelig bra unna, sammenlignet med enkelte andre trønderske kommuner.
Inge: Takk for det.
Kristel: Husker såvidt Manfred, i nær familie, er han ikke ? Hils og si takk , håper han ikke sitter enda.

vh fred
Janne L.

Meget flott forgrunn. Fargen og linjene som vannet og snøen skaper var virkelig flotte. Bakgrunnen er er meget lys himmel uten info. Den trekker ned. Jeg skrollet den bort, og syntes bildet ble mye bedre.
Janne
Helge A.

Her er jeg enig med Janne. Det er flotte linjer og farger, men bakgrunnen trekker ned. Kutt til overkant av frostrøyken, og bildet blir bedre, selv om det da kanskje mister litt av dybdevirkningen

Helge
Nina S.

Lurer på hvordan det gikk med elgen.
Enig med foregående to. En kutt i øvre kant lager et helt annet bilde, lyset som isen reflekterer ble skarpere også.
Mvh Nina
Fred S.

Takk til Janne, Helge og Nina.
Janne/Helge: Er slett ikke uenige med dere mht kuttet øverst.

Nina: Elgen ? Den hoppet av like ved brua tilskuerne stod på, og kom seg velberget i land. Viste seg å være en årskalv, den ble senere sett springende i området rundt sykeheimen i Overhalla; den som fikk en del oppmerksomhet i media i forbindelse med at grunnen nedenfor bygget raste ut.
Det som fremdeles forbauser meg når det gjelder elgen er at ingen av tilskuerne hadde med seg kamera eller videokamera. For et scoop det ville ha vært...

vh fred
Inger-Lise S.

Hei! Har ikke vært og lest her, bare vært innom og nytt bildet. (Ville ikke kuttet!)
Nei Fred. jeg ante ikke hva du mente med ''systemet'' anbefalinger, men slikt henger jeg meg ikke opp i. Og når jeg syns det har fortjent anbefaling, holder det for meg. Til lags åt alle kan ingen gjera. God regel:-)

Inger-Lise
Avsluttet .

Dette var kjempe flott! Flotte former og fin stemmning. Eneste prik jeg har er muligens mindre blender, mere dybde og litt skarpere. Men ellers veldig bra!

Mvh Kyrre Lien
Maria Sørlie B.

Aner ikke hvilket bilde eller hva jeg skal kommentere, men vil bare si at jeg ble ledet til siden din fra en av sønnen din sine manipulasjoner, og nå har jeg vært totalt trollbundet av bildene dine i sikkert en time. De er helt fantastiske! Nå er jeg virkelig inspirert til å ta med meg kamera ut på tur!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu