Hentesveis
Forsøk å holde kvalmen tilbake og se det vakre i denne kråkekarens siste hentesveis. Det eneste jeg har gjort er å flytte hodet til en annen bakgrunn. NB: Se heller versjon 3, den liker jeg mye bedre :-)
Jeg kunne ha lagt det på en renere bakgrunn og fjernet litt is, men hvor mye vil man egentlig fikle med slikt?
Bildet inngår i albumet Memento mori - En serie bilder av avsjelede dyr.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-07 23:39:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-17 21:34:56
    Versjon #3
Utstyr
  • Fuji FinePix 2800zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175025} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Per Harald O.

En grei dokumentasjon!

Vel utbrent bakgrunn! bør kansje mørkne og øke kontrasten litt?
Kurt Kristian L.

Takk for kommentar :) Jeg har lagt det ut helt ubehandlet, men kanskje jeg skulle legge ut en variant med mer kontrast. Selv om det ikke var planlagt slik, synes jeg overeksponeringen funger bra her.
Christian H.

På hvilken måte mener du at overeksponeringen fungerer bra?
Kurt Kristian L.

He he, her må jeg virkelig gjøre greie for hva jeg mener :-) Det er bra. Jeg trenger å bli mer bevisst. Det jeg tenkte var noe slikt: Overeksponering er tap av informasjon i bildet. Siden den her forekommer utenfor hovedmotivet synes jeg det blir noe av det samme som å ha uskarp bakgrunn på f.eks. et portrett. Da jeg tok bildet tenkte jeg nok mest på å få riktig eksponering av kråkehodet. Alternativet ville kanskje vært å undereksponere alt og så stille på det etterpå?
Egil S.

Godt bilde med god tittel.
Gode tittler kan gjøre mye for bildet.
Helt greit.
Christian H.

Lurt å ta hensyn til at kråkehodet krever mye mer lys enn hvit snø, men det er lurere å ta mer hensyn til de lyse områden for å så å etterbehandle de mørke. Les gjerne denne artikkelen: http://luminous-landscape.com/tutorials/expose-right.shtml

Jeg er ikke enig i at utbrente områder fungerer på samme måte som en uskarp bakgrunn. Utbrente områder er per definisjon helt hvite - og store, helt hvite områder har en tendens til å ta mye oppmerksomhet, dvs at blikket ledes bort fra hovedmotivet. Formålet med uskarp bakgrunn er gjerne at hovedmotivet skal komme tydeligere frem, og ofte er det slik at det fungerer best om bakgrunnen er en tanke mørkere enn hovedmotivet.

Jeg får legge til at godviljen din i forhold til å bevisstgjøre deg selv nesten veier opp litt for de tekniske svakhetene :) En annen ting er at bildet nok vinner noe på litt forsiktig oppskarping.
Kurt Kristian L.

Takk Christian Hylland :) Jeg har skarpet opp bildet, og det ble bedre. Artikkelen du linker til (og de andre der) var interessant lesning siden jeg nå har DSLR. Bruken av histogram er ganske nytt for meg, men nå som jeg kan se det med en gang etter at jeg har tatt et bilde vil jeg nok følge nøye med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu