Phalaenopsis Orkide
Bildet inngår i albumet Blomsterbilder - Blomsterbilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-11 11:50:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon PowerShot S2 IS
  • -
  • Brennvidde23.80mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med +6 diopter filter (close up filter) ved maks zoom (12x)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176478} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Stein Rune B.

Fint, med hell større dybdeskarphet(mindre Blender F22 eks) BRUK STATIV.
litt saftigere farger ( en smule undereksponering ) er bra her eller via pc.

Bilde er bra det , men med litt mere flid.....

Nær bilder er helt avhengig av bilde er SKARPT.
Joachim Haagen S.

Takk for kommentar Stein!

Dybdeskarpheten er nok maks her. Bildet er tatt med et digitalt kompakt kamera (PowerShot S2 IS), og F/8 er minste blender. Bildet er tatt på stativ og fokus er bakerst i blomsten. Videre er bildet tatt med blitz og -2/3 eksponering. Som nevnt har jeg benyttet et +6 diopter filter og 12x zoom, så dybdeskarpheten er veldig redusert.
Odd Eirik S.

Savner også litt mer saft i fargene. Dybdeskarpheten er nesten for mye etter min smak så der er jeg svært uenig med Stein Rune om å gå ned på blender til f22. Jeg vill gått opp til f2.8 eller noe der omkring. Fokuspunkt er som oftest svært avgjørende i slike bilder. Det ser ut til at det stemmer bra. I etterbehandlingen kunne du ha mettet fargene så det ble litt mer ''pang'' over bildet. Litt mer USM hadde heller ikke skadet. Du kan jo ta en titt på bilde nr. 120539 for å sammenligne. Der har jeg brukt blender 2.8 og mettet fargene godt. Litt artig at vi har nesten samme utsnitt. Blir jo litt dumt å utale seg om det nå - siden vi har så like bilder. Men jeg ville nok ha hatt det litt trangere. En annen ting jeg legger merke til er at du har litt problemer med kromatisk abberation. Det ser jeg nederst i bildet der kanten rundt blomsten er blitt blå. Ganske typisk om dette problemet er tilstede. Det blir et blålilla skjær rundt kontrastrike kanter. Ikke så mye å gjøre med det, men du kan jo være litt oppmerksom på det. OBS Det kan skyldes close up filteret du har brukt. Kromatisk abberation er som regel et resultat av ''billig'' optikk. Nå vet jeg at et close up filter er dyrt nok, men neppe av samme kvalitet som linseelementene i det innebygde objektivet.

mvh
OddES
Joachim Haagen S.

Hei, takk for kommentar Odd Eirik!

Bra bilde du linket til! Jeg synes kanskje den har ørlite for mye USM, som har ført til de sorte linjene rundt kantene. Men ellers er fargene og skarpheten der meget god!

Jeg er enig at fargene kunne blitt frisket noe opp. Problemet er at de blå-lilla kantene nederst blir veldig tydelige. Årsaken er nok close-up filterene ja. De er ganske så gamle og det er 3 filter som er kombinert (+1, +2, +3) for å få ønsket forstørring/nærfokus. Jeg har heldigvis bestilt et sett med nye close-up filtere som er korrigert mer for kromatisk abberation (hva nå en det heter på norsk :) ) Jeg tror kanskje noe av problemet er at jeg har håndholdt filterene forran linsa på kameraet, og jeg er redd linsen har sett gjennom nedre kant på filteret, som har gitt blå-lilla kanter ganske høyt opp i bildet...

Jeg skal prøve å leke litt med bildet i photoshop, se hvordan det går. Laster opp en ny versjon dersom jeg blir fornøyd med resultatet :)
Joachim Haagen S.

Jeg har lagt til en ny versjon. Har fjernet chromatic aberattion og frisket opp fargene noe i PS.
Jan v.

Hei Joachim.

Her har du tydelig fargefeilbryting, som ifølge Kai Thon en kan forvente på objektiver med stor lysstyrke og stort zoomområde. Tre forsatsnærlinser holdt foran, utenfor den optiske aksen, kan vel ikke bedre situasjonen.

Jeg vil sterkt anbefale deg å anskaffe objektivadapter-ringen LAH-DC20 som koster under kr.400,-. Jeg tror den tar 58mm filter, så du trenger antakelig også noen overgangsringer. Den er anvendelig på mange måter.

Jeg har ikke brukt S2, men hva med den innebygde ''Supermakro'' funkjsonen? Den burde også gi bra close-ups skulle jeg tro.

Mvh Jan
Joachim Haagen S.

Hei og takk for kommentar Jan!

S2 IS kameraet er nok ikke mitt desverre, men jeg har mulighet til å leke litt med min svigersøsters kamera :) Jeg har anbefalt of bestilt 58mm adapter ringen til henne, samt en 55-58 mm step down ring som passer til close-up filterene jeg har (og har bestilt), for å bli kvitt mye av fargefeilene ved kantene. Jeg endre opp med å betale ca. 120 kroner for adapter ringen, et UV filter og et linse lokk, så jeg er ganske fornøyd med det kjøpet :)

Jeg synes egentlig ikke at den innebygde supermakro funsjonen er noe bedre enn på mitt Powershot A95 kamera, selv om jeg har lest tester om en 0cm makro funksjon. Close-up filterene tillater derimot nærfokusering på ca 10cm ved 12x zoom, mens den innebygde makro funksjonen kun er makro ved minste fokal-lengde.

(OT: Jeg har store planer om å teste kameraet ved 12x zoom og et eller flere av close-up filterene i morgen for å ta bilde av øyenstikkere, og da spesielt ''Australian Tiger'' (den største i Australia). Jeg har forsøkt tidligere med en 28-200mm +2x telekonverter med blandet resultater ( bilde nr. 218642 ). Kan bli interesant å se om S2 IS er beder/lettere her :) )
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu