-Skal vi segla av stad? -
Eit av mine første bilde med det nye objektivet:Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM . Eg klatra på islagte rullesteinar, men kom ikkje nær nok skarvane, så med seglbåten vart det ei anna stemning. Fuglefotografane ser eg verkeleg opp til, pga at dei må ha god tid, stor tålsemnd og mange lag med varme klede!
Bildet inngår i albumet - Stemningsbilde med fuglar - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-04 02:55:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-04 16:36:07
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette fallt eg for umiddelbart Tone og er, etter så langt eg kan sjå, eit av dine beste bilder.

Her stemmer komp., dybeskarphet, lys og utsnitt på ein fortreffeleg måte.

Artig og stemningsfull både forgrunn og bakgrunn, likte at bakgrunnen var diffus.

Anbefales!

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Artig sak med en skarv som skuer og de to andre som ser på den, som om de hører på hva den skuende har å si. Det bygger bra opp under tittelen.
Båten er passe utskarp i forhold, og kan tjene bra som kulisse for en skarve drøm.
Bra teknisk, er litt interessert i hvordan dette objektivet funker i forhold til den første versjonen med IS som jeg har, og som har sine svakheter.
En sak i forhold til bildet:
Jeg synes ikke at nær midstilling av båten funker bra. Om den hadde vært plassert lenger til høyre, hadde det etter min mening blitt bedre balanse i bildet, og det ville være bedre sammenheng med den skuende skarven. På dette bildet burde det være en smal sak å flytte båten i PS, ikke moralsk tvilsomt heller, siden dette ikke er dokumentasjon og båten utvilsomt var der litt tidligere.
Odd Tore
Torbjørn K.

Gratulerer med nytt objektiv!

Jeg synes lys, silhuett og farger er helt supert her! Det gjør seg også at seilbåten er uskarp, noe som lager en rolig kveldsstemning i bildet. Komposisjonsmessig er det bra, men jeg heller liker ikke midtstillinga. Å plassere båten i det gyldne snitt oppe til høyre ville gjort dette bildet meget bra, altså kutt et par cm oppe og til høyre. Jeg mener at midtstilling skjelden fungerer i naturfoto, unntaket er bilder som ønsker å fremheve symetri og kanskje ekstrem dybde med linjeføring.

Torbjørn
Fred S.

Ser faktisk ut som skarvene sitter midt oppe i en samtale, uten at jeg er så overbevist om at de snakker om å seile. Hvis jeg hadde hatt vinger, ville jeg ha gitt blaffen i alt som heter båter.
Mulig jeg ville ha valgt å gi blaffen i denne båten også. På sett og vis synes jeg de tre fuglene utgjør nok til å bli et bilde i seg selv, uten bakgrunnen. Horisonten forresten en smule skeiv, og komposisjonsmessig synes jeg ikke det er heldig at skarven til høyre og båten er plassert ''vis-a-vis'' hverandre
Fin antydning til lys blant tangen i vannet. Lurer på om det hadde gått an å få fram mer glød der...

vh fred
Avsluttet .

...dette er poesi.....:-)
mbh Bjørn
Avsluttet .

Hei Tone!
Fin stemning. Istemmer det tidligere positive nevnt. Men båten synes jeg her er et forstyrrende element. Skarvenes utsikt utover et tomt hav, kanskje passer bedre. Og; horisonten bör rettes.
mvh Erik J
ingebjørg fyrileiv g.

Vkkert, vakkert....men jeg ville ikke tatt med båten.
kjempefine farger og fine silhuetter.
Et foto som fortjener sine anbefalinger.

vh ingebjørg
Kurt S.

Først:Gratulerer så mye med nytt objektiv. Det får du sikkert mye glede av.
Fugler, dyr og utsnitt i naturen er ting du kan glede deg til å få tatt bilde av.
Bildet (V2) blir bra både med og uten båten. Men, dersom båten skal være med synes jeg den skulle vært plassert litt lenger til høyre i bildet.
Ble litt midtstilt nå. Du kan beskjære 2-3 cm til høyre så blir det bedre.
Med det samme kan du også kutte litt øverst. Omtrent ned til de lyse skyene.
Tror nok skarvene sitter og skuer ut mot seilbåten og diskusjonen dreier seg nok om seiling, skulle jeg tro-:)
Stemningsfullt og vakkert.
Mvh Kurt
John B.

Hei Tone! Flott stemmning i fra kysten dette. Tror båten må være med...
Vet ikke hvor mye du har etterbehandlet bildet, men tror det kunne vært en ide å prøve å lysne littegrann i skyggepartiene, deretter lage det litt mørkere på himmelen. Sikkert nok å bruke shaddow/ hilight funksjonen i PS.
Uansett ett bra bilde...
John B.
Tone A.

Stor takk til Inger Anne som anbefalte bildet, det var gildt!
Dette bildet tok eg ein kald vinterkveld i januar. Dette er eit utsnitt pga at det var rullesteinar nederst. Det var så glatt at eg ikkje turde åla med over fleire islagte rullesteinar. Ergeleg var det også, pga at eg skulle jo prøva det nye objektivet på skarvane. Så oppdaga eg jo seglbåten der bak, som gjorde at turen ikkje vart fågjeves allikevel. Eg tok bilde både med og utan seglbåten, pga at det var berrre ei lita stund før den forsvann. Men skarvane hadde ikkje så fine positurar der seglbåten er meir til høgre og meir til venstre i bildet. Difor vart det dette bildet der positurane til skarvane er best. Eg er ikkje flink nok til å klona bort seglbåten, det må nok nokon andre prøva seg på. Andre skarvebilde med og utan seglbåt, det får eg heller legga inn seinare.
Tusen takk for alle kommentarar og gode råd!
:) Tone
Jan Frode A.

Ofte, når jeg er i nærheten av vann, det være seg ei elv eller en bekk, et skogstjern eller en innsjø, eller i fjæra eller ved havet, ramler et musikkstykke inn i hodet mitt. 'Vltava' fra orkesterverket 'Má Vlast' av Smetana. I skrivende øyeblikk tar jeg meg selv i å begynne å nynne på denne melodien. Vltava er det tsjekkiske navnet på elva Moldau som renner gjennom Praha. Musikken beskriver så veldig godt stemninger; det være seg fra den aller roligste, til det brusende en opplever ved vann.
Nok om det :-) Blir nesten litt lyrisk nå. Dette bildet er så vakkert, rett og slett. Fargevalørene i strandkanten med tangkvastene og steiner, fuglene i siluett, det varme lyset, roen i stemningen, ja det er veldig godt formidlet. Båten bryter på en fin måte, og jeg syntes absolutt at den hører hjemme i motivet. Fugler, hav og båt; en kan spinne på små historier rundt temaet. At den ikke ble helt optimalt plassert i versjonene #1 og #2 får så være. I versjon #3 syntes jeg kuttet til høyre ble litt for brutalt mot forgrunnen; du mister noe av balansen i selv strandpartiet etter mitt syn. Så jeg går nok for 2'ern, og ville kanskje prøve å flytte båten litt mot høyre med kloneverktøyet framfor å beskjære bildet.

mvh Jan Frode


Stein Oleiv B.

helt supert! kompen slo alt jo!
Hege J.

Du har fått mye velfortjent ros her, Tone. Gode og velmenende råd har du også fått. Jeg vil uttrykke min begeistring til bildet, virkelig stemningsfullt og vakkert. Er svak for slikt. :-)

Jeg likte båten godt og synes den absolutt bør være med. Litt uheldig plassering der den er nå, men prøv å flytte den litt lengre mot høyre. Da vil du se at motivet balanserer bedre.

Flott med fuglene og gløden som sola skaper inne ved stranda er jo helt nydelig.

Etter min oppfatning er dette et av dine aller beste bilder. Bra!

Mvh Hege
Stine J.

Hei Tone,

Vakre farger, toner og flott stemning i bildet. Artig med fuglene som ser ut til å sitte der å sladre litt. I v3 syns jeg båten er bra plassert. En liten kutt fra toppen hadde balansert bildet enda bedre. Vakkert bilde er det uansett!

Gratla med nytt objektiv forresten. :-)

mvh Stine

Espen A. I.

Wow! Stemning til tusen. Du ser fuglene sitter der å prate med hverandre i siluetter, bak seiler en ensom seilbåt i solnedgang og sjøen er rolig og god. Bedre stemningsrapport skal man lete lenge etter. Dette var knallbra.

mvh Espen
Geir F.

Hei Tone.
Ser at noen mener at båten kunne bliit kuttet ut.
Selv synes jeg at det er båten og fuglene som skaper bildet og gir bildet en historie. Uten båten blir bare dette et av mange fuglebilder som ikke formidler noe mer enn det du ser der og da.

Her forteller bildet noe om utreisetrang. Det er som om den ene fuglen sier til de andre: Skal vi reise av sted vi også?

Synes dette var et poetisk og vakkert bilde med fine farger. Synes du skal være meget fornøyd med dette.

-geir fløde-
Bente K.

Hei Tone og gratulerer med nytt objektiv til deg også.
Dette synes jeg var et stemningsbilde der tittelen din gir bildet et innhold. Her ser jeg disse fuglene i forgrunnen som ser lengselsfullt ut mot havet og seilbåten. Det er klart de drømmer om å få seile av sted, og vurderer: skal, skal ikke, med hverandre. At seilbåten i de fjerne er uskarp passer perfekt til denne historien. Det fine lyset birdro til det drømmende preget her. Dette ble bra.
mvh Bente
Sigrun F.

Wow, Tone! Its a wonderful mood with great colours.
It makes longing for holidays! :)
Mange hilsen, Sigi
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gode forslag. Det er gildt at nokre blir litt lyriske i sin kommentarar.
Jan Frode:Du er svært god til å beskiva musikalske stemningar som passar inn med naturmiljøet. Eg har ein son som er musikkanmeldar for Hissig.no og synes det er utruleg kva ein kan tolka og skriva utifrå eit musikkstykke. Eg klarer ikkje ta kva musikk av Smetana du skriv om, men der høyrdes litt kjent ut.
Seglbåten må eg ha med pga tittelen. '' Skal vi segla av stad'' har rom for tolkningar nettopp pga båten. Fuglane seglar jo med vingene slik som båten kjem seg fram med segla. Og det er vintar der skarvane nok kunne tenk seg å vera ein annan stad!
Eg er lite flink med kleoneverktøyet og legg inn ein annan versjon av dette bildet seinare.
Odd Tore: Eg har berre brukt dette objektivet nokre få gonger, så eg kan ikkje uttale meg om korleis det fungerer ennå. Men dette er eit av prøvebildea, så då kan eg vera fornøgd . Det er kutta i botnen pga islagte rullesteinar som eg ikkje ville ha med pga at dei var uskarpe. Eg kjøpte dette objektivet pga at ikkje er så tungt, og at det har IS.
:) Tone
Andreas S.

Hei.

Dette var nydelig, fikk umiddelbart asossiasjoner til sommerkvelder.. Herlig med tre skarver i forgrunnen som selve rosinen i pølsa:). Godt jobba!

Mvh. Andreas D.
Anne A.

Et nydelig bilde med duse, fine farger. Likte godt at skarvene er i silhuett. Selv om det er tatt en vinterkveld får det meg til å lengte til sommeren og alle turene med båten vår. Balsam for sjelen å sitte ved vannkanten å bare høre fugler og sjø-skvulp. Jeg synes forresten ikke det gjorde noe at båten ble litt midtstilt.
:o)
Nina S.

Liker godt tredelingen her og fargekombinasjonen er bare veldig vakker.
Synes i et såpass stilrent bilde at horisonten må være rett, det trekker mye ned at den ikke er det.
Komposisjonsmessig kommer båt og fugl for nær hverandre.
Synes de to skarvene til venstre og himmelen over er et vel så fint motiv.
Mvh Nina
Tim Ø.

Et vakkert og fredfyllt bilde Tone, som gir rom for mange refleksjoner og tolkinger.

Jeg ser at komposisjonen har blitt diskutert en del. Jeg har vansker med å si noe fornuftig i og med at jeg har 1024x768 oppløsning og derfor ikke kan se hele bildet uten å scrolle :-( Kan selvfølgelig åpne det i full screen, men det gir pixelering.
Det jeg kan si noe om er at jeg opplever at båten gir et naturlig stoppunkt for blikket når det følger horisonten. Blikket faller så rett ned på skarven. Det fungerer bra for meg. Formene har så mye til felles at øyet opplever det som en gjenntakelse. På thumben tror jeg faktisk det var denne gjenntakelsen som var det som slo meg først.

Mvh Tim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu