Min vinterdrøm
Dette drømmer jeg om om vinteren.
Liker bildet, et av mine første slørbilder, vet det er utprøvd, men det er det meste.
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ og lang lukkertid. Plasserte bladet et stykke oppe i elva og løp tilbake, rakk å trykke av før det hadde passert.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181447} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Tja, et enkelt fototriks. Kan fort bli gråstein av sånne bilder.
ingeborg w.

Jeg vet det er et enkelt fototriks. Kan du være mer spesifikk med hva du ikke liker eller hva jeg burde gjort annerledes?
Fred S.

Ikke noe ''trick'' dette, egentlig, elver/bekker på lang lukkertid er velprøvd, som det meste andre her inne, og kan gi gode resultater. Småpent dette, men jeg synes nok at du har valgt et litt for ''tamt'' stryk til at du får full uttelling på den lange lukkertiden din. De gule lauvene er et fint blikkfang ( pussig du, som drømmer om høsten, de fleste drømmer vel om vår og sommer...), ellers blir det litt trangt oppe, med steinen i midten som tangerer øverste billedkant.

vh fred
ingeborg w.

Høsten er helt klart best, med klar luft, fine farger, kjølig og mangel på insekter. Jeg har mer luft over i originalen, men ville ikke ha med for mye av det stille vannet over steinene der.
Odd Tore S.

Et velprøvd motiv, bekk med litt strømning og gule blader har mye for seg.
Likevel er det gjerne litt mer arbeide som gjenstår her, bladene virker noe tilfeldig i kompen og er også noe kuttet i toppen.
Jeg tror at jeg ville brukt tid på å finne en ganske enkel kombinasjon av (få) blader og en passende stein i vannet. På bildet ser øvre venstre hjørne ut som en mulig kandidat. Og vannet må ikke renne så det blir sløret, selv om det er en spennende teknikk å utforske.
Odd Tore
Sverre H.

Hei Ingeborg,

Høst bilde ditt kunne ha fungert, men her ble det lite å feste blikket på. Det ble litt urolig. Som noen har nevt, en enklere komposisjon hadde kanskje gjort underverker.

Høst og vann er alltid en slager, og jeg er enig med deg i at høsten er vakker.

mvh Sverre.
Ann F.

Et stykke igjen før du er helt i mål, men som ved alle motivområder, øvelse gjør mester.
Her er det veldig mye som skjer i bildet, uten noe egentlig sentrum. Men hva med f.eks. et parti som de to bladene som er klemt helt oppe i venstre hjørne? De to alene kan utgjøre sentrum i et eget bilde, med vannet flytende langsomt forbi. Eller bare det lille ministryket som er i venstre bildekant, nesten på midten?

Tror også at du har for grunt/langsomtflytende vann til at det blir noe særlig smell i virkningen. Man kan se steinene i bunnen i forgrunnen, men her ville du vel ha en jevn flytende vannflate?

Du skriver ikke noe om lukkertid, men mellom 1/2 og 2 sek. avhengig av farten på vannet kan være et utgangspunkt. Flere eksponeringer anbefales, det kan fort bli for lang lukkertid og derved bare utbrente hvite flater, og som OTS sier, det er ikke alltid nødvendig med bommullsvann for å oppnå effekten av vann i bevegelse.

Polafilter anbefales ved vått løv, det fjerner refleksen som kommer fra vann på bladet og bare gir en skinnende tom flate, slik som det er blitt på de to som ligger helt øverst, bak steinene. Du får også rikere farger generelt. Ulempen er at hvis vannet er for grunt, vil du se gjennom det og ned på steinene i bunnen.
Mvh Ann
ingeborg w.

Takker så mye for utfyllende kommentarer, andre måter å tenke på, konkrete tips om polafilter osv, alt mottas med takk. Bare for å si det, min tanke med dette bildet var at jeg ville få fram hvordan vannet strømmet fra den stille pytten øverst i bildet, mellom steinen øverst til venstre og ''odden,'' så skiftet det retning og strømmet forbi odden igjen. Et fint mønster. Jeg har åpenbart bommet totalt. Kanskje hvis jeg hadde flyttet kameraet litt til venstre og med litt høyere standpunkt, så hadde dere sett det. Desverre kunne jeg ikke sette stativet hvor som helst, for dette er midt i elva, som ganske riktig er grunn og langsomtflytende, vanskelig med steinene overalt. Det er en fin elv, og jeg har andre bilder derfra, enklere slørbilder og oversiktsbilder med flott dybde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu