AndrikII
Jaja, jeg øver og jeg øver. Etter å ha gått gjennom gårsdagens utlagte fuglebilder er det så vidt jeg tør å legge ut mitt. :)

Skitt au, jeg får det nok til etter hvert.

Her oppe roter stokkanda veldig mye i fjærasteinene for tiden, og derfor var jeg der i dag (nei, i går).

Bildet er tatt i varmt ettermiddagslys.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon AF-S VR-Nikkor 70-200mm 1:2.8G
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetGruppedynamisk spot.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Wenche. Øvelse gjør mester! Jeg har nesten ikke tort å prøve meg en gang etter å ha sett mesterverk her inne.. Når det gjelder fargene på anda di, så er de veldig sterke og fine. Men jeg er nok litt usikker på utsnittet og skarpheten. Tror jeg ville prøvd å kommet meg nærmere. Et kutt ville nok ikke ha egnet seg for skarpheten.

God natt! Hilsen ingebjørg
John S.

En av reglene som gjelder ved fotografering av fugler på vannet eller på land, er at man må ha kamera så lavt som mulig. Selvsagt er det situasjoner hvor dette ikke kan brukes.

Du har fått fram farven på hode, nebbet og føttene veldig bra. Men ved denne kameravinkelen så blir kroppen noe rund og merkelig. Men med mindre du skulle ha veldig lyst til å bade, så er det vanskelig å få en lavereposisjon. Se opp for glatt tang.

Stå på videre.

John
ingeborg w.

Sier meg enig med de andre, naturlige farger, behagelig lys, mangler litt på skarphet og et bilde hvor den er nærmere kunne nok vært enda bedre. Ellers pluss for annet miljø enn jeg vanligvis ser bilder av slike ender i. For å være på den sikre siden i forhold til å holde kamera stille hadde jeg nok brukt et hakk kortere lukkertid og litt mindre dybdeskarphet. Har erfaring for at spesielt hvis jeg er sliten etter å ha gått trenger jeg kortere lukkertid enn tommelfingerregelen tilsier. Men det kan jo tenkes det ikke er lukkertiden som gjør det her.
Steinulf L.

Varme fine farger. Stativ eller monopod er en fordel,det er en tung sak du sleper rundt på. Ellers ville jeg kuttet dette bildet litt i toppen,ned til tangen som stikker inn i bildet oppe til venstre. Da får andrikken mer oppmerksomhet.
Lars-Anders M.

Ok bilde. Anden er fint belyst. Ok.
Kjell Sigurd S.

Andrik i sitt rette element. Den er jo så fin i fjærdrakten at den gjør seg godt alle veier (forfra/bakfra/siden). Bilder bærer nok litt preg av uskarphet, uten at det ser ut som om det er fokusen som er lagt feil. Årsaken er nok heller makerabevegelse. Raskere lukker eller stativ er løsningen som nevnt over.

Selv liker jeg å ha kontroll over fokuspunktet på fuglebilder og bruker derfor nesten alltid enkeltfelts fokusering. På kameraet ditt har du jo hele 11 punkter å velge mellom :-) Gruppedynamisk kan være en bra løsning der objektet er i bevegelse, f.eks. ved fluktbilder, da i kombinasjon med kontinuerlig AF.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu