Elin juni 2001
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeNegativ
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger448
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19550} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
stian w.
fint portrett, veldig fint lys
John G.
Hallo!
Nydelig portrett!
Jenta grubler, og det får meg til å gruble også. Er hun lei seg, tro?
Fint motlys, og softingen sitter ''som et skudd''!
Lyspunktene, som er ute av fokus, i bakgrunnen, får blikket til å vandre litt, men fokus kommer aldri vekk fra ansiktet til jenta...
John
Kenneth M.
Meget bra lys, komp. og teknikk. Var litt uenig med meg selv om mangel på øyekontakt er bra og kom til at det er det. Gir inntrykk av å være beskjeden og sart, bra!
MVH
KM
Toini B.
Et flott portrett med fantastisk lys!! Er enig med JG i henhold til grublingen, man blir sittende å gruble selv! BRA!
mvh

[toini]
Ishi K.
Kalender jente? Uansett et vakkert og sensuelt bilde. NYDELIG!

MVH K.
Tom A. T.
Dette syntes jeg er et flott portrett. Både lyset, plasseringen av jentas ansikt til venstre i bildeflaten og det noe tankefulle uttrykket gjør dette bildet til noe langt mer enn et ordinært portrett.
mvh Tom T
Avsluttet .
Nydelig bilde.

Har du softet i photoshop eller brukt noe annet?

Mvh
Jan P
Bjørn H.
Flott Carsten,skikkelig flott!!!

Bjørn
Arne S.
Veldig bra! Det litt vindfulle streifet i håret gjør bildet ''levende''. I dette bildet er det fint at blikket vender nedover. Hun er tankefull og konsentrert, og overfører en sinnstemning til betrakteren. Det lille lysglimtet i øyet er en viktig detalj. De duse fargene i bakgrunnen virker beroligende og underbygger stemningen. Spesielt burgunderfargen som går igjen på jentas skulder. Plasseringen av ansiktet, litt til venstre i bildeflaten, føles riktig på grunn av vinddraget mot høyre. Bra! Arne
Erlend P.
Behagelig og flott portrett. Vinden som tar tak i håret skaper en fin stemning. Får ikke bestemt meg når det gjelder øyekontakt. Tror kanskje bildet hadde engasjert meg mer hvis hun hadde sett litt mer opp.
Kim J.
Meget smukt, blødt og perfekt. Flot billede Carsten. TK6 fra mig. Mvh Kim
Avsluttet .
Nydelig portrett. Stemningsfullt og som vanlig teknisk meget bra. I motsetning til EVP savner jeg ikke øyekontakt.
Carsten A.
He-he, ikke noe særlig sart og beskjeden denne her nei (heldigvis), ikke grubler hun så mye at det gjør noe heller. Dette er fra bursdagsselskap (hennes) i hagen, tror nok heller hun syns at venner og venninder somler litt vel mye med å finne fram presangene. Men hun kan være flink til å få det til å se ut som hun er beskjeden og tilbakeholden, det skal medgis. Favorittmodell, til tross for at hun fast og bestemt avviser alt som smaker av arrangerte eller oppstilte opptak. Andre bilder av henne på bilde nr. 18766, bilde nr. 17576 og bilde nr. 13598.

Softing i PS er tingen. Under opptak er det ganske plundrete, softing kan passe på ett opptak men ikke det neste, og effekten er meget vanskelig å bedømme, det er ingen ''undo'' osv. osv.. Dessuten, ulik grad av softing på ulike partier i bildet er i praksis bare mulig i PS. Der kan en gjøre softingen så innviklet en bare vil, mye her og lite der, etc.. Det som IKKE går så bra, er å kjøre ''Gaussian blur'' direkte på bildet. Derimot, med egne layers (gjerne flere) er det knapt grenser for hva en kan få til. Se på Ola-E. Hofshagens bilder, han har utviklet sin softingsteknikk til de helt store høyder.

Her er altså ikke softet noe ved opptak. Men en 180mm med relativt åpen blender (5.6, tror jeg, kanskje 4) gjør jo sitt, bl.a. for bakgrunnen.
MVH CA
Thorfinn B.
Fint og stemningsfullt portrett med fin bevegelse i håret. Kunne ønsket meg litt mer luft nede....! Synes det blir litt anstrengt flateutnyttelse, men alt i alt et bra resultat.
Nils L.
Fint
Carsten A.
IK: ''Kalender jente?'' - nei, barnebarn.
MVH CA
Ishi K.
Unnskyld, CA, det var ikke noe nedraking. Jeg lurte bare på tittelen. Det kom ut helt feil. Jeg beklager det inderligste, og det mener jeg. Unnskyld.

MVH K.
Carsten A.
IK: Ta det med ro, jeg skjønte bare rett og slett ikke hva som var meningen, ingenting å unnskylde! Ellers foretrekker jeg nøytrale titler - her ble det hennes navn og opptakstiden.
MVH CA
Ishi K.
Fint at du ikke tok det ille opp. :) K.
Torunn B.
Nydelig bilde. Alt jeg har lyst til å si av positivt er allerede sagt. Stiller meg bare i rekken.

Torunn :-)
Frank W. G.
Rett og slett flott.

Mvh. Frank
Siv D.
Hei!

Jeg lurer litt på hvordan man softer et bilde. Det er vel ikke det samme som bluring? Finnes det en spesiell funksjon i photoshop, eller er det noe man må gjøre mer ''for hånd''? Tenkte du var mannen å spørre, siden du tydeligvis bruker dette redskapet bevisst og ofte. Forøvrig et nydelig og skjørt portrett:

mvh Siv
Carsten A.
SD: Det må litt mer til enn bare å kjøre ''blur'' på filen ja, nærmere forklaring i mail direkte til deg.
MVH CA
Hans- Georg S.
Behagelig og meget bra utført barneportrett. Vinden som tar tak i håret til modellen gjør bildet levende. Bakgrunnen og utsnittet forøvrig er også passe avstemt.
Erik A.
Et mjukt og levende portrett, bent fram et vellykket portrett! Skal noe pirkes på, må jeg si meg enig med TB - litt mer luft i nedkant hadde perfeksjonert det hele. Softingen passer ypperlig, idet den forsterker det litt sarte og vevre ved slike flotte småjenter.
Lars-Anders M.
Bra lys og stemmning i dette bilde.
Øistein T.
Nydelig!
Line Kristin W.
Gjennomført stemningsfullt og vakkert!

En nydelig evighetens gave fra Elin til bestefar og bestefar til Elin.

Og jeg nynner videre på ''...blandt kløver og timotei...'' :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu