Tubaloon
Festivalscenen på Kirketorget under Kongsbergjazzen. Bildet er tatt fra Kirkegården etter endt konsert...
Bildet inngår i albumet Konserter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-20 11:30:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-24 01:30:13
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-07-24 01:31:58
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-07-26 21:30:23
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt i sort-hvitt. Levels er forhøyet. Kamera håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger671
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Inger Anne Maritsdotter V.
Miljøet er bra gjengitt, hvis hensikten var å formidle konserten burde du kanskje gått nærmere, interessant å se det i sv/hv.
Enorm dimensjon på konserttaket.

Inger Anne
Odd Tore S.
Folk og fe her gir meg ikke så mye, det nærmeste jeg kommer til følelsen av konsert er ordet ''Jazz'' på scenen.
Det arkitektoniske er mye mer spennende, lampe i litt retrostil i kontrast til det glatt buete scenetaket, og tradisjonelle hvitmalte hus i bakgrunnen.
Uansett synes jeg det er uheldig at taket på scenen er kuttet i venstre side.
Dette kunne være verdt enda et forsøk.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Jeg liker kompet her. Lampen i forgrunnen og senen står fin mot hverandre. Strålende fin bilde. Ok
Avsluttet .
Likte ikke lyktestolpen, da jeg synes den ble for dominerende i forhold til hovedmotiv. Men for en utrolig stilig scene -bildet har stort potensiale!

--
Bjørnar Hauge
Anne-Lise S.
Takk til dere! Her er kontrastene viktige, og hva man leser i dem. Jeg skal ikke fortelle hva jeg tenkte om dette, for det er opp til hver enkelt, men det er et stikkord. Odd Tore, du er i samme gate...

A-L
Steinulf L.
Uvanlig men velfungerende utsnitt. En utfordring å fotografere denne, men dette fungerer bra.
Avsluttet .
Hei!

Så dette sceneoppsettet på tv, og tenkte at dette måtte være morro å fotografere...Syns dette er et meget spenstig bilde, med fine former, og mye liv. Dette passet bra i s/h. Mvh Jon Martin
Anne-Lise S.
Steinulf og Jon Martin: Det var svært mange muligheter når det gjaldt Tubaloon (scenens navn) som motiv, fra flere kanter. Jeg kommer til å legge inn bilder av scenen tatt fra baksiden ved neste mulighet, og derfra var scenen enda mer spennende.

Anne-Lise
Odd Tore S.
Holder på v1 med den forandringen jeg foreslo.
v2 mangler schwung og kontrastene i v1.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Odd Tore: Enig med deg i det! Jeg har ikke noe å gå på med v1 ser du... Kun bilder tatt fra andre vinkler...

A-L
Amund Blix A.
Her må jeg ærlig talt stille meg undrende til hvordan dette bildet kan få en anbefaling. Dette bildet finner jeg ingentig spennende ved. Artig form på scenen, men bildet synes jeg er heller svakt.
Kuttingen av taket på venstre side er ikke heldig og bryter for mye i formen. Den undereskponerte menneskemengden fremstår som en svart/grå masse uten substans. Bildet sier meg ingen verdens ting, virker heller tilfeldig knipset og etterbehandlet.

På bilder som dette vil jeg ha noe levende å hvile blikket på, en spennende person i forgrunnen som kan lage liv. Dette blir bare dødt.

Så sorry, men dette falt som du skjønner slett ikke i smak hos meg.

Mvh

Amund
Terje K.
Her syns jeg det var mye bra, Anne-Lise ;-)

Syns Lampa gir en fin dybde i bildet, samtidig som den gir kontrast (sammen med trehusene) til det futuristiske taket. Litt synd, at du ikke har fått med hele taket og at lampehodet ikke lå over buen.

Alt i alt et fint bilde, som viser at en kan få bra bilder med kompakt også ;)

Terje
Anne-Lise S.
Amund: Spennende med en kommentar som din, Amund. Menneskene her er stilister i et motiv uten at de er klar over det selv. På min skjerm (ny pc i vår) ser jeg menneskene godt, men ikke for godt. Det er ikke menneskene selv som er det viktige i motivet her. De er ''etterlatenskaper'' etter en konsert som er forbi, noe jeg dog prøver å formidle. Det viktige er scenen og kontrastene. Bygningene rundt er fra 1700-tallet, mens scenen er, som Terje sier, futuristisk og up to date! Bildet er tatt i sort/hvitt, og det er ikke croppet. Jeg har styrket levels og har fremhevet det lyse i lampa. That`s it! Jeg finner det spennende at du ikke ser disse kontrastene. Da vet jeg at dere også finnes der ute! :-) Det hadde vært interessant å høre hvordan du ville gjort dette levende? Tusen takk for kommentarene dine. Jeg visste ikke at bildet var blitt anbefalt!

Terje: Ja, jeg ser også dette med at taket er kutta. Dessverre ser jeg det NÅ som festivalen er over og det er et helt år til neste gang jeg evt. kan gjøre noe med det. Dessverre la jeg ikke merke til det da jeg tok bildene... Dette med lampehodet er en ny ting som jeg ser kunne skapt mer luft og enda større kontrast og dybde. Takker for den! :-)

Ja, med en kompakt et så søker jeg å få til det som er mulig med det, men har ennå mye å lære!

Anne-Lise
Anders H.
Jeg er delvis enig med Amund, synes dette bildet kunne vært mye bedre hvis du hadde enten gått lenger unna for å få med hele formen, eller gått nærmere slik at lyktestolpen ikke kom i veien. For meg ville det siste funket best. Jeg synes lyktestolpen forstyrrer ganske mye, og trekker fokusen bort fra både scenen og menneskene.

Derimot synes jeg du har klart å fange en fin stemning, og valget med å ta bildet i sort hvitt synes jeg var godt. Det hjelper til å formidle det du har beskrevet. Det blir for meg en kontrast i forhold til hvordan dette stedet er under konserten hvor det er mye liv, mens etter konserten er det ganske slapt. I farger ville scenen fungert som noe stort, praktfullt og velkommende, i sort hvitt virker den på en måte mer beskyttende for meg, mer lukkende.

Alt i alt må jeg nok si at jeg heller ikke forstår at det ble anbefalt, selv om jeg ser en del bra ved det.

Anders
Anne-Lise S.
Hei Anders!

Hvordan tror du bildet ville blitt om jeg gikk nærmere? Da ville enda mer av formen på scenen ha forsvunnet, og du ville fått en helt annen virkning/annet motiv. Lampa ville forsvunnet, ja, noe som ville gjort bildet ''flatere'', og dybden ville ikke vært der slik den er nå.

La oss snu litt på flisa, alle sammen! Dette bildet skaper en fruktbar diskusjon der jeg ser ulike meninger, ulike råd, ulike vinklinger fra øyet som ser. Kan det være en grunn til at bildet ble anbefalt? Det skaper i alle fall en meningsutveksling som vi alle lærer noe av. Er det bare slik at ''vakre, perfekte'' bilder, som kun roses er best å anbefale? Hva lærer vi av det? ;-)

Anne-Lise
Anders H.
Er klar over at bildet ville blitt noe flatere, og mer av formen ville forsvunnet. Men som sagt så synes jeg lampa forstyrret veldig mye, og ville heller fjernet den enn å ha den med. Dessuten er jeg av den oppfatning at det ville blitt bedre å kutte mer av formen enn bare en bitteliten bit. Kuttinga av den virker for meg litt tilfeldig slik som den er nå.

Støtter deg i din mening om at bildet skaper en meningsutveksling. Derimot er det sånn at hvis et bilde skal bli anbefalt så skal det være over middels bra på alle punkter, fra det tekniske, til fremstillingen av motivet. I det tilfellet her synes jeg det er elementer i fremstillingen som ikke er bra nok. Jeg har derimot full forståelse for at andre mener ulikt, og at noen synes det var bra nok til en anbefaling. Jeg er derimot ikke enig.

Anders
Anne-Lise S.
Det er flott, Anders! :-) Jeg tar med meg dine betraktninger på veien videre, og takker for din innsikt og dine meninger! Du har gitt meg noen råd, og det er derfor jeg er her! :-)

Anne-Lise
Hans Jacob H.
For meg blir dette mer av et arkitekturbilde enn stemningsskildring fra en konsert. Og da synes jeg ikke lampa foran passer særlig godt, heller ikke kutting av scenetaket. Men greit, det er tydeligvis forskjellige meninger om det. :)

Ang. anbefalinger av bilder. Min mening er at det ikke nødvendigvis må være ''perfekte'' bilder som får anbefaling. Noen ganger kan det være andre årsaker. Men det som er en uting er når anbefalingen får stå helt uten begrunnelse. Det tjener ingen, spesielt ikke fotografen.

Så, Bjørn-Arne Connolly som har lagt inn anbefaling her, kom gjerne med en begrunnelse. Det vil tjene både fotograf og kritikere her. ;-)
Anne-Lise S.
Pga. menneskene i bildet ser jeg ikke på det som et arkitekturbilde. Det gjør jeg imidlertid med bilder jeg har tatt fra baksiden av Tubaloon, og som jeg skal legge inn ved første anledning. Da vil du kunne se valget mitt av å legge dette innunder konsertbilder.

Ja, det kunne vært interessant å vite grunnen til anbefalingen. Når jeg selv har anbefalt et bilde har jeg gjerne skrevet det i min kommentar av bildet der jeg også gir uttrykk for årsaken til anbefalingen.

Anne-Lise
Fred S.
Hei Anne Lise: Ser tubalooen din har riktig jazzet opp stemningen rundt bildet ditt, her er det meningsutveksling. Bra det, er helt enig med deg at slikt kan være fruktbart, og ER det når hovedpersonen reagerer så voksent som du gjør. Du tar litt og gir litt her, fin balanse i det du skriver.
Dette med anbefalinger av bilder er et kapittel for seg selv. Jeg er i mot hele ordningen, rett og slett fordi den ikke har rammer og retningslinjer som dotterne kan holde seg innenfor. Det er fritt fram; en kan gjerne anbefale 3-4 bilder i slengen, en kan bytte anbefalinger med kompiser, og en behøver ikke å grunngi hvorfor en anbefaler, slik som tilfellet er her. Heldigvis er de fleste her inne så voksne at de ikke misbruker denne funksjonen, men ''overtramp'' er det nok av.
Ellers er jeg enig med Hans Jacob H ( og sikkert deg) i at et bilde ikke nødvendigvis må være teknisk perfekt for å anbefales. Det kan ha andre kvaliteter, som det at det appellerer til følelser, intellekt, etc. Om jeg ville ha anbefalt dette bildet eller ikke er uinteressant her, hovedsaken er at noen har gjort det, og at du sikkert er glad for det. Det han altså BURDE ha gjort var å skrive en kommentar med en begrunnelse under bildet.
Bildet: For meg er det også ''tubalooen'' som er interessant, både som byggverk alene, og i kontrast til de eldre trebygningene bak. Stolpen skjemmer, kvistene som stikker inn oppe i høyre bildekant må vekk, og publikum ser ikke særlig inspirerte ut; forsmalingen minner mer om en gjeng trøndere på countryfestival i Selbu. Men som sagt, tubben er fin , med fint lys, og den varme bruntonen fungerer.

vh fred
Anne-Lise S.
:-) He, he... Endelig en som så de kvistene... Jeg har også sett dem, etter at jeg la inn bildet her, og har lurt på hvor lang tid det går før noen kommenterer at jeg bør fjerne dem. Nå kom det! :-) Takk! Ler av deler av kommentaren din; dette med et uinspirert publikum. Jeg kan da si at stemningen var en helt annen 1/2 time før, når Buddy Guy var på scenen. Det kan du jo også se av det bildet jeg tok (som er lagt inn her) under selve konserten. Ikke rart folk er utlada på dette bildet!

Fikk et tips om å sjekke diskusjonssidene der bilder er diskutert og også dette med anbefalinger. Jeg er enig i at dette med å ''jeg anbefaler deg, så anbefaler du meg''-systemet ikke gagner det anbefalinger bør være til for! Dette med at det ikke er kriterier... Jeg vet ikke. Som du sier så kan det være et bilde som rører f.eks. ved følelser i en, eller intellektet, som gjør at det kan eller bør anbefales, i tillegg til/istedetfor at det tekniske nødvendigvis er på plass. Er helt enig i at den som anbefaler et bilde bør gi en kommentar, ellers kan det jo være et feiltrykk på en knapp da... ;-)

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.
Min grunn til anbefaling, er så enkelt som at jeg ble sittende å kikke på et bilde som ga meg en masse forskjellige gode inntrykk og det var en ro over bildet, som iogforseg var et paradoks i forhold til at det var tatt i forbindelse med en konsert...

Kort og greit så likte jeg bildet, snittet og settingen. Lampa i forgrunnen synes jeg også ga en fin dimensjon til bildet.

Skulle det være noe å utsette, så er jeg nok enig i at det var uheldig at taket var kuttet i venstre siden..men som sagt, et bilde skal gi noe og da har i mine øyne fotografen gjort det som skal til.

Jeg har selv bedt om tilbakemeldinger på det jeg har lagt ut, og kommer til å legge ut, og da regner jeg med at det både vil komme tekniske tilbakemeldinger som gjør at jeg kan lære og bli en teknisk sett bedre fotograf, men jeg håper jo også på generelle tilbakemeldinger på om bildet 'ga' noe til observatøren.

Jeg mener at bilder er en uttrykksform som også skal formidle følelser og da blir det i mine øyne feil å bare legge tekniske vurderinger til grunn.

Håper dette var en grei redegjørelse for min anbefaling.

mvh
Bjørn-Arne Connolly

Anne-Lise S.
Bjørn-Arne: Du har ''lest'' noe mer, noe dypere ved bildet mitt enn de andre. Du så også stemningen som lå over området etter at den 1/2 time før var intenst oppjaget gjennom rå blues der artisten også gikk mellom et publikum som var så gira at de fulgte etter ham rundt på området. Du så den avslappende, rolige og fornøyde stemningen som hvilte over området i etterkant. Så er da også dette tatt i etterkant av en stor artist (etter B.B.King, som nå skal gi seg, går Buddy Guy i dag for å være den største blueslegenden av dem alle), og dette ''leste'' du gjennom bildet. Du likte bildet, snittet, settingen og lampa i forgrunnen + det du leste av stemningen bildet ga. For en herlig greie å vite at jeg har klart å formidle et budskap på denne måten! :-) Tusen takk for at du så det jeg så, og som gjorde at jeg ble stående det kvarteret og ta bilder fra akkurat kirkegården på Torget i Kongsberg. Bildet er ikke et tilfeldig snapshot (har lagt inn 3 av de andre bildene er; 1 i sort/hvitt, og 2 i farger), men også jeg fant svart/hvitt som den beste måten å formidle denne ''etter-konserten-stemningen''. Noe jeg nå forsøker å vise gjennom å ha lagt inn 2 bilder i farger også. I mine øyne er det ingen tvil om at svart/hvitt er det beste for motivet i akkurat denne settingen. Kontrastene til bygningene er også stemningsskapende, og gir enda en dimensjon til bildet.

TUSEN TAKK FOR ANBEFALINGEN, Bjørn-Arne, og takk for at du ga en kommentar for grunnlaget til denne! Jeg kunne ha anbefalt et bilde av de samme grunner. Det er som du selv sier: Et bilde bør også formidle følelser! Jeg er helt enig. Et bilde som rører ved det følelsesmessige i meg behøver ikke være teknisk nærmest perfekt, men det treffer noe her inne, og får jeg en stemning/reaksjon inni meg som er god, så er det for meg et bilde verdt å anbefale sammen med at noe teknisk bør være på plass.

Noen kommentarer til dette, folkens?

Anne-Lise
Dag T.
Er anbefalingen begrunnet såpass som dette så er det jo flott. Problemet oppstår når folk bare anbefaler uten å si et ord. Da lærer ingen noe som helst, og anbefalingen virker tilfeldig.
Hans Jacob H.
Enig. Når man kommer tilbake og begrunner sin anbefaling slik, er det flott, og et eksempel til etterfølgelse!
Bjørn-Arne C.
Da har jeg oppnådd to ting i dag....

Både fått formidlet min grunn til at jeg ville anbefale bildet, og selv sett viktigheten av å begrunne en anbefaling med en kommentar under bildet... ('',)

ha en fortsatt god dag alle sammen...

Anne-Lise S.
La meg si det som en gammel lærer med sørlandsdialekt jeg hadde en gang sa: ''Og så må vi være snille med hverandre alle sammen...''! ;-)

Anne-Lise
Geir B.
Dette her var et spennende bilde, men synes forgrunnen er for mørk. Det er greit at scenen er hovedmotivet, men synes publikum forsvinner helt. For moro skyld simulerte jeg et grad-filter i photoshop og gjorde forgrunnen noe lysere. Jeg synes det ble bedre. Lyktestolpen vet jeg ikke helt hva jeg synes om :)
Merethe W.
Jeg synes dette bildet mangler noe å rette fokus mot. Mange elementer kjemper om oppmerksomheten, uten at jeg riktig klarer å finne noe interessepunkt. Blir for mye oversiktsbilde.
Amund Blix A.
Begrunnelsen for anbefalingen var mer enn godkjent, så det er jo mer en greit. Det endrer ikke min oppfattelse av bildet dog.. :-)

Mvh

Amund
Anne-Lise S.
Reaksjonene er varierte rundt dette motivet, og det er jeg glad for! Livet ville vært utrolig kjedelig dersom vi alle reagerte helt likt på alt, og at vi til alle tider var 100 % enige! Tenk dere verden da.... Fredelig og rolig ja, men dog så ufattelig kjedelig......

Tusen takk for deres ulike synspunkter! Jeg applauderer! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Geir Bjerke har gitt meg noen tips i PS til å lyse opp mørke områder i et bilde, og jeg har lagt ut hans versjon 5 av Tubaloon her. Hjertelig takk, Geir!

Dersom dere ikke er lei av å kommentere motivet nå, vil jeg gjerne ha tilbakemeldinger på denne versjonen av Tubaloon! :-)

Anne-Lise

Anders H.
Bilder med en slik heftig diskusjon er det ikke mulig å bli lei av for min del. Spesielt ikke når diskusjon går såpass saklig for seg, og med en fotograf som klarer å holde seg positiv til alt som blir sagt. Det er beundringsverdig, og definitivt et eksempel som alle burde følge. Selv om det også hadde blitt litt kjedelig hvis alle var sånn ;).

Over til den nye versjonen: Jeg synes definitivt Geir Bjerke sin versjon gjorde bildet meget mye bedre. Mye bedre balanse her, og i denne versjonen forstyrrer ikke lykestolpa i det hele tatt synes jeg. Nå er den mer med på å skape dybde som andre synes den gjorde i den første versjonen. Den er også med på å skape mer kontraster i bildet, som ble ganske likt belyst overalt nå. Jeg føler at det er lettere å studere detaljene i bildet uten å bli forstyrret av at det enten er for mørkt, eller at tidligere nevnte lykestolpe forstyrrer. Stemningen i bildet blir også beholdt, som er spesielt positiv ettersom du hadde en såpass konkret stemning du prøvde å formidle.

Anders
Anne-Lise S.
Hjertelig takk, Anders, for nye kommentarer til bildet og for kommentarer rundt diskusjonen som ble skapt pga. anbefalingen til Bjørn-Arne! Jeg lurer på om han er enig med deg i dette med at stemningen i bildet er beholdt nå som det er mulig å se det aller meste pga. denne nye, lysere versjonen, og om han ville gjort det samme igjen? Kanskje kommer han innpå og kommenterer nettopp dette?

Å være positiv til konstruktive kommentarer og råd, eller direkte slakt, er ikke noe problem! Det er ikke jeg personlig som blir omtalt her inne, men bildene mine. Hadde nok reagert annerledes hvis... ;-)

Jeg er åpen for å lytte til, og ta imot gode råd fra andre hvis samme hobby, interesse og/eller yrke er fotografering. Foruten å lese, se andres bilder og gå på utstillinger der man evt. er så heldig å få snakke med fotografen, er jo dette et utmerket sted å lære mer på. Jeg er jo en ren amatør, og her inne finnes utrolig mange dyktige mennesker som jeg er så heldig å dele interesse for foto med! :-) Kan ikke være annet enn interessant det! Men takk!

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.
Hei igjen..

Det har vært spennede å følge denne runden med kommentarer, og se folks forskjellige oppfatninger av bildet...

Må vel ærlig innrømme at jeg synes din #1 versjon 'ga' meg mest og kommentaren til Merethe Wessel-Berg passer bedre på siste versjon enn den første.

Jeg synes dermed at litt av stemningen som fanget meg er borte i siste versjon og jeg hadde nok bladd videre, men det igjen viser jo bare at vi har fått utdelt forskjellige syn på verden og godt er det.

For å kommentere det tekniske på siste versjon:

Så synes jeg at det var litt vel kraftig opplysning av bildedetaljer etter justeringen, så kanskje en mindre voldsom justering uansett hadde vært riktigere hvis man ønsket å få frem mer detaljer i bildet, det blir en for kraftig overgang i venstre felt av bildet, mot husene blandt annet.

mvh
Bjørn-Arne
Anne-Lise S.
Versjon 1 er slik lyset og dermed også stemningen var på gitte tidspunkt da bildet ble tatt. At jeg valgte svart/hvitt formidler også dette, kontra bildene jeg tok i farger! Jeg er enig med deg i at noe av stemningen forsvinner når bildet er lysere, men jeg er likevel utrolig glad for at Geir Bjerke ble såpass nysgjerrig på hva som kunne gå ann å gjøre med bildet at han valgte å leke seg med det i PS! Jeg lærte en teknikk av ham som jeg håper jeg kan klare å få til selv med andre bilder med mørke partier. Det er jo ikke alltid man ønsker mørke partier i et bilde, og ta kan det være flott å ''jukse'' litt for å få frem det man ønsker! :-)

Takker for ny kommentar! Jeg var spent på svaret ditt!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu