Uvær
P.s hvordan får jeg bildet større? Justerer med imagesize men det blir så lite når det skal under 300kb. Tips tas imot med glede!!
Jeg liker den fortettede stemningen og de små tegn til mennesker i det mektige landskapet.
Bildet inngår i albumet Lofoten - A year in Lofoten, Norway
Utstyr
  • Nikon d70s
  • nikkor 50mm f 1.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger313
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213839} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
ingeborg w.

For et mektig landskap du har fanget, bart, goldt, spisst og taggete. Det passer godt til den mørke uværshimmelen. Lyset i forgrunnen er ekstra heldig. Jeg setter den størrelsen jeg skal ha i ps, tar save for web og optimize file size 290 kb. Om det er den rette måten å gjøre det på skal jeg ikke si, men jeg ser ingen negative følger av det så da er det sikkert greit.
Helge R.

Hei!!
Jeg går på image size og bestemmer størrelsen på bildet; ex. 1050 på bredde og automatisk justering av høyden.
save, på spørsmålet om størrelse makerer jeg rundt 300k. Jeg har ennå ikke bommet, hilsen
:)helge
Anne Lene B.

Tusen takk til Ingeborg for positiv og rask respons, samt godt tips jeg skal prøve ut. Tusen takk til deg også Helge for godt tips!! :-)


Mvh
Anne Lene
Steinulf L.

Flott dybde i dette bildet.

Justering av størrelse på bildet er beskrevet over, husk max størrelse 1280*768 pixler. Bruk gjerne Save for Web funksjonen med max filstørrelse 300kb. Programmet passer på at du ikke kommer over denne grensen. En annen viktig ting er at bildet bør konverteres tilsRBG før du lagrer for web. Her er det viktig at du bruker funksjonen 'convert to' og ikke 'assign profile'.
ingeborg w.

Steinulf: Hvorfor er det viktig med ''convert to'' og ikke ''asign profile?'' Før gjorde jeg det siste. Siden alle sier en ikke skal gjøre det bruker jeg nå ''convert to.'' Jeg har aldri settt noen forskjell. Beklager at dette kommer under ditt bilde, Anne Lene, men det kan kanskje være greit for deg også å vite.
Steinulf L.

Jeg kan ikke gi noen fullgod forklaring annet enn at jeg tidligere brukte assign to og da kunne jeg se at fargene noen ganger endret seg fra det jeg ønsket. Fikk så det gode råd å bruke 'convert to' istedet, og da beholder jeg alltid det utseendet jeg ønsker. (På bildet altså:-))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu