Utstyr
  • Rolleiflex 2,8E2
  • Planar
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeKodak Tri-X TX
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger844
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Helge L.
I like! Liker veldig godt s/h-tonene og de harde kontrastene, i en stram og ren komposisjon. Bildet har et klart uttrykk. Slutter aldri å fascineres over analog korning jeg altså, synes det er drit lekkert, og har ennå til gode å se noe som kan måle seg som er tatt med digitalkamera...
Helge
Nina R.
dette var et kult bilde :) så gammelt ut og det likte jeg.. ser ut som det er tatt ut rett fra en gammel krimfilm :)
Arne S.
Kvinnens uttrykk bærer bildet. De mørke skyggene i ansiktet og bekledningen (mørk og tilknappet) understreker kvinnens høye spenningsnivå. Likeså plasseringen mellom to rom. Hva hun opplever kan vi bare fantasere om.
Knut-Inge J.
Mange takk, alle tre!
Erlend M.
Kjempetøft! Uttrykk og teknikk er stilig som bare det. Får som NR skikkelig krimfilm feeling her og. AS sier det også godt.
Avsluttet .
Dette likte jeg. Spesielt med de strame linjene som presser henne sammen fra hver sin side, men allikevel så skaper de diagonale linjene fra døren bak henne en romfølelse. Denne romfølelsen gir meg feelingen av et hav av tanker og følelser som strømmer ut av henne. Og grunn til det er uttrykket hennes....Du har fått alt til å klaffe i dette bildet. Kvinnen og omgivelsene.

God inspirasjon dette her. Jeg har fått noen ''creative'' portrett oppgaver på skolen nå. Så jeg trenger gode ideer til å imponere lærerene mine :)
Knut-Inge J.
Takk, Erlend og Rune, for refleksjonar og tilbakemeldingar eg set stor pris på!
Ligg veldig nær min eigen intensjon med fotografiet. Lykke til med dine ''creative'' oppgåver, Rune. Blir spennande å følgja med.....
Lars G.
Veldig bra. Tidligere kommentarer sier det meste. Finner ingenting å trekke. Flott komposisjon, innhold og teknikk.
Tror ikke oppløsningen på disse sidene rettferdiggjør sammenligning film/digital fra HL..
stian w.
jess!!!

herlig herlig

:)
Brit M.
Jeg stoppet ved dette bildet og måtte se mer, og flere ganger. På et eller annet vis var det noe gjenkjennende ved det. Jeg har tenkt og tenkt og ikke fått fred. Så klikket jeg meg inn igjen idag.
Da jeg studerte kunsthistorie, var det en skulptør som fascinerte meg mer enn noen. Bernini. Jeg var som barn oppdratt i den ''normale'' kristne tro, uten særlig religiøsitet. Kampen mellom David og Goliat likte jeg.
Flere har laget skulpturer av denne kampen, Michelangelo, Donatello, Verrocchio.
Og Bernini. I de tre første ser vi David før eller etter kampen, handlingen er ikke begynt, eller er over.
Men Berninis David ser vi i det øyeblikket han skal kaste, hele kroppen er spent, alle muskler og sener i kropp og ansikt er ferdig forberedt på kastet. Bernini klarer å la David trekke Goliat inn i bildet, selv om vi ikke ser ham. Bare med et blikk.
Kom litt ut på viddene her. Men bildet av din dame har noe av det samme. Selv om David er aktiv og damen din er passiv, har hun det samme blikket. Selv om hun kanskje står der og har falt i staver, eller om hun ser på noe utenfor bildet (her kan man finne mange tolkninger) så drar hun meg med seg utav bildet, bringer inn en videre virkelighet.
Jeg vet ikke helt om jeg klarer å formidle noe av min egen opplevelse, men legger ved en aldri så liten link så kan du tenke på det selv http://inillotempore.com/blog/pivot/entry.php?id=374
Som andre har sagt, som fra en film, nydelige toner i spennende kontrast. Og skyggespillet er bare fabelaktig. Anbefales.

Brit
Erik J.
Nydelig svart hvitt på sitt beste! Korn er bare lekkert, noise er noise. Her viser du klart at Tri-X må leve!
Per Tjäder G.
Ja, fy søren dette var stramt!! Sånn for å bruke det uttrykket.. Er selv stor fan av Tri-X, og her bruker du filmkvalitetene på en perfekt måte. Skikkelig David Lynch-stemning (kanskje fordi hun har likhetstrekk med den ene dama i ''Mulholland Drive''. De som har sett filmen skjønner kanskje hva jeg mener..).
Knut-Inge J.
Særdeles hyggeleg at eit så ''gammalt'' bilde blir henta fram igjen! Spesielt takk for så utførlege refleksjonar - og asossiasjonar/link - var veldig spennande å følgja dei. Og - takk for anbefaling, Brit.
Tom E.
Stilig og stemningsfullt. Godt lys. Veldig godt blikk på modellen.
Ser ut som et stillbilde fra ''6 fot under''.
Noen merkelige strukturer, særlig i øvre del av jakka - et resultat av oppskarping eller noe?

Mvh TomE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu