Handlemania
Tatt på Trondheimtorg i dag.
Utstyr
  • Fuji S3 PRO
  • Tokina 12-24 f.4D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Céline F.
Liker tittelen som passer bra, og lang lukketid! Fint med kontrasten mellom de som venter og de som beveger seg, det gir en god ''dynamic'' til bildet! Nice testimony of the everyday life!
Céline
Avsluttet .
Hei!

En fin skildring av menneskets hverdag (desverre...). Liker bruken av lukkertid her. Som og CF poengterer, god dynamic.

Mvh Jon M
Odd Eirik S.
Slående tittel. Bildet gir en absolutt assosiasjoner som du henspeiler i underteksten.

Synes det kan være på sin plass og opplyse for andre at dette ikke er kun et resultat av lang lukker. Lukkertid er ikk mer enn 1 sek. Bevegelses effekten er i stor grad et resulat av etterbehandlingen i PS. Hvis ikke er det en fliselegger som har utført en meget dårlig jobb på senteret der.

Synes det er kreativt utført, men liker ikke helt, at det med etterbehandling ikke nevnes under teknisk.

mvh
oes
Marcelo V.
Hei takk for kommentarene. Lukkeren er ca 1 sek. blender 16, støttet kamera godt unde eksponeringen. Det eneste som er gjort i etterkant er autolevels og USM. Effekten du ser i bildet er skapt i kameraet under eksponeringen.
MV
Marcelo V.
Odd: hva er det med flisene du reagerer på?
MV
ingebjørg fyrileiv g.
Ja, her kjenner man seg fort igjen...det er nesten så jeg allerede er sliten.. Når det gjelder flisene, synes jeg også at de trekker oppmerksomhet, men jeg vet jo at det er en bue/mønster der. Og det er slettes ingen dårlig jobb :) Ellers er det fine farger og selvsagt: gode bevegelser.

hilsen ingebjørg
Odd Eirik S.
Det med flisene er i stor grad i forkant av disken i partiet til høyre. Et par av disse hører vel til avsluttningen på buen. Men det er de som ligger innenfor og til venstre jeg reagerte på. Synes de så noe dradd ut og regnet med at det var et resultat av en eller annen effekt som var lagt på.

Du sier effekten er skapt i kamera under eksponering. Mener du da at dette er kun bevegelse eller har kamera forsterket bevegelsen med noen form for effekt?

Syntes det ble litt mye bevegelse i forhold til lukkertiden og da med de flisene jeg syntes så litt dradd ut så mente jeg det så ut som det var brukt en eller annen form for effekt. Men hvis så ikke er tilfelle, så skal jeg være den første til å beklage og trekke tilbake min påstand om at noe slikt er brukt.

Uansett så synes jeg fortsatt bildet er både kreativt og beskrivende for en situasjon de aller fleste av oss kjenner så altfor godt til.

mvh
OddES
Marcelo V.
Takk igjen for kommentarer. Dette bildet er et av flere eksponeringer. Jeg de etter å ha prøvd mindre blender og lengere lukker fant jeg ut at et sekund var passe lang tid for å skape denne effekten jeg var etter. Jeg prøvde først med bl 22 og lukker 2,5 sek det ble for lang eksp. folkene som var i bevegelse nesten forsvant. Samtidig var det vanskelig nok å holde kamera helt stille. Jeg brukte ikke stativ, støttet med meg til gelenderen.
Jeg fant ut at et sek. lukker er laaang tid når folk er i farten på en ''toilldag'' i Trondheimtorg. Toilldag er en dag hvor mange varer selges til halvpris.
MV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu