Blitz og kjøttmeis....
Siden tilgang på lys er noget begrenset for tiden.Så tenkte jeg at blitz skulle prøves.Har kun den som er påmontert kamera,teipet på en bit matpapir for å dempe refleksene.Synes at resultatet ikke ble så ille.
Bildet inngår i albumet Diverse småfugler - Diverse småfugler ved matbrettet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon Eos 30D
  • Canon eF 300mm F4l is
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger301
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225163} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Terje S.

Syntes bilde ble tøft jeg Tom. Kjøttmeisa er vanskelig å bruke blitz på pga av store kontraster. Prøv på Grønnfinken . Det blir bedre. Terje
Ketil K.

Bildet er meget bra, og anvendelsen av blits har ikke gitt reflekser eller skygger etter blitsen.

Når det gjelder bakgrunnen er den som det vanligvis blir med blits, vel mørk. Ren opplettingsblits ved EV kontroll - dvs. minus EV på blitsen, evt. innstilling av blitsen på slow, kan hjelpe for å få bedre bakgrunnsbelysning.

Et problem med blits er at det ofte vare lyset blir borte og dermed forsvinner mye av dybden og stemningen i bildet. Man skal derfor være forsiktig med bruk av blits ved fuglefotografering, bortsett fra ved rene artsportretter av fugler da.
Kjetil S.

Hei

Ser ut som kjøttmeisa er i studio. Ganske vellykket blitzbilde. Selv om kunstig lys ofte ikke er det mest spennende, så er jo dette et ypperlig artsportrett.


mvh Kjetil
Espen A. I.

Absolutt pent å se på, men ikke særlig spennende - ikke fordi det er et dårlig stykke fotografi, men fordi fuglebildene på dotten for tiden holder svært høy kvalitet, så mer må til for å imponere enn dette.

-Espen
Tom E.

Hei!
Takker for råd og kommentarer.Setter pris på det.
mvh tom
Avsluttet .

Syntes den ble veldig fin, fin skarphet og farger. Mvh Liselotte
Knut H.

Hei Tom.
De er vanskelig nok i dagslys,så her har du
lykkes godt.Spesielt hode med øyner og nebb
blei riktig bra,hadde gjort seg med røde blitzøyne.
Syns bakrunn blei ok har du prøvd med
arbeidslys/halogen de går også.
Hilsen Knut
Aleksander M.

Litt mørk bakgrunn, men ellers bra synes jeg.

Mvh Aleksander
Carsten A.

Bra artsbilde, men bruk av blitz på denne måten gir etter min mening en noe for kunstig lys-situasjon og dessuten såkalt ''svart blitzbakgrunn''. Det siste kan noen ganger unngås ved å synkronisere på annen lukkergardin og gi en eksponering som - med blitzen som i tilleggslys istedet for hovedlys - såvidt mulig får med eksisterende lys. Om da blitzen også holdes i en annen posisjon enn på kamerahuset (den minst heldige posisjon) kan det gi et lys som er mer heldig ut fra en billedmessig vurdering. Ja, det forutsetter bruk av noe annet enn den som sitter på kamerahuset.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu