Orrestranda
Sett mot sør.
Utstyr
  • Canonet QL-17
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Erik B.

Mektig! Flott med den lave horisonten mot de enorme skyene.

Dette likte jeg. Punktum.

Hilsen Erik.
charlotte s.

helt enig med erik!
god jul
charlotte
Avsluttet .

Enkelt,men mektig bilde med flotte skyer,det gjør seg godt i svart/hvitt.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Hærlig. Nå kan vi hvile øynene en stund på dette mektige landskapet før vi bretter opp armene og går i gang med siste innspurt til jul. Ha en riktig god jul!
Tor-Arne
Torild H.

Takk så mye for kjappe og fine kommentarer!
Dette er høysommer, godt og varmt, men selv da kan himmelen bli så olm, mørklegge landskapet og det gjelder å komme seg i hus før regnet kommer.
Julehilsen fra Torild
Avsluttet .

Fint landskap, fin flateinndeling, fin tekstur, fine sv/hv-toner...m.a.o. et bra bilde synes jeg.
Knut-Inge J.

Årstids-laust bilde. Akkurat så-å-å høg bør himmelen vera på Jær-bilde. Eit bilde som får ein til å kjenna at elementene - og livet - bruser. Meget bra.
Riktig god jul til deg, og tusen takk for dine hyggelege tilbakemeldingar!
Torild H.

Takker så mye, Tommy og Knut-inge også, for fine kommentarer, høyt verdsatt, vær sikker på det; forøvrig, gjelder dere alle.
I dag er siste innspurt, ...dagen før dagen, da en skal vise romslighet, gjerne breiere enn en jærsk horisont...
Med julehelsing fra Torild
Avsluttet .

Hei,
Er ikke lenger helt sikker på at Edvard Munch hadde rett da han sa at kamera aldri kunne brukes i himmel eller helvete.
Tror i det minste du har fanget Orrestranda på Den Førte Dag – dette bildet virker veldig sterkt. Mystisk og litt truende, men likevel befinner jeg, betrakteren, meg på en stripe av lys og myk trygghet. Midlertidig, kanskje – på stranden.
Fantastisk virkning av kontrasten mellom den mørke himmelen og det hvite skummet på bølgene.
Dette bildet likte jeg umiddelbart.
Mvh Rune
Torild H.

Takk til deg også, Rune, for fin tilbakemelding, gildt å høra hva du fikk utav bildet!
Mvjuleh Torild
Fred S.

Dottens mest fotograferte strand ? Litt befriende å se den i svart/hvitt, begynner mnesten å bli lei alle fargevariantene av dette vakre stedet. Regner kanskje med at støyen er en av årsakene til at du valgte svart/hvitt, uansett fungerer den (støyen( ypperlig her, den gir mye til dramatikken i bildet. Det samme gjør som nevnt av andre fleteinndelingen, god løsning der også.

vh fred
Avsluttet .

God jul Torild.
Enig med de andre positive kommentarene på dette motivet, godt å se at stranden også kan fotograferes i S/H. Selv heller jeg til farger, men dette motivet var bra...

Julehilsen fra
Arne
Torild H.

Så mange takk for fine kommentarer, Fred og Arne!

Støyen var ikke grunnen til å velge s/h, tenkte jeg faktisk ikke på, (har vært ''s/h-menneske'' helt fra jeg var liten) men kanskje det er fordelaktig i dette tilfelle: støy, (sand)korn, tekstur gir nok sitt til motivet/uttrykk her.

Fred: Tilgi oss Rogalendinger; vi har sju mil med sanstrand som vi er stolt av og som blir flittig brukt som turområde, hele året, og... av og til tar noen med kamera. For egen del har jeg, som kontorister pleier å gjøre, nå ved årsskiftet ryddet i (billed)arkivet mitt, og det er tre strandbilder igjen som jeg vil legge ut, først et s/h, så avslutte med 2 fargebilder. Neste år, imidlertid, vil jeg søke å finne andre motiv enn strand/blomster o.l. Gleder meg til det!

mvh Torild
Richard E.

Fine S/H-toner. :) Hvordan har du konvertert bildet?

Mvh. Richard
Torild H.

Mange takk, Richard, for fin kommentar!

Mht. konvertering er jeg slettes ikke sikker. Dette (arkiv)bildet ble ferdigbehandlet tidl. i høst, og er ikke sikker på nå hvilken metode jeg endte opp med på akkurat dette bildet. Prøver ut forskj. metoder, bilde for bilde, lager flere versjoner. Har også prøvd å ''lese meg til'' den beste løsningen, men forskj. metoder blir anbefalt. Er nybegynner innen photoshop, det blir mye ''learning by doing''; skulle noen der ute ha noen gode tips om akkurat dette, hadde jeg blitt glad for å høre om det!

mvh Torild
ingeborg w.

Et bilde etter min smak, med liten forgrunn og dramatiske, høye skyer. Svart/hvitt og korning passer godt til dramatikken synes jeg.
Torild H.

Takk skal du ha, Ingeborg, setter stor pris på din kommentar!

Det var himmelen som gjorde seg fortjent til fotografering denne sommerkvelden.

Mvh Torild
Avsluttet .

Hehe, her har vi altså det utenkelige! Det funker dette også forsåvidt, men det er jo klart noe helt annet (enn bilde nr. 325007). Her er det jo himmelen som gjør bildet, men mulig det ble litt for mye av det.

M
Torild H.

Takk for fin kommentar, Morten ! (....så den ikke før i dag)
Så ... litt vel svulstig, syns du?

Mvh Torild
Avsluttet .

Ja, fort gjort. Selv så jeg ikke din før nå.. Svulstig er vel å ta litt hardt i. Dominerende, kanskje, men som jeg sier selv så er jo himmelen selve bildet, på en måte.. Liker forresten kornene.

M
Torild H.

Takk, Morten, for kommentar igjen!

(hadde ein gjennomgang på gamle bilete igjen...og fant ein ny kommentar!) Gildt å høre at du liker korna, og det er nok det som gjer at eg og får eit inntrykk av at dette (og Orrestranda II) kan vera eit avisutklipp ... som har vorte liggande ei stund? Trur du det kunne vore noko å prøvd mild sepia på desse biletene?

Mvh Torild






Jacob V.

Hei

Jeg henger meg på all skyrten som du har fått her.


Mvh

Jacob
Torild H.

Takk, Jacob, for kommentar...forresten gildt å høyra fra deg igjen!

Mvh Torild

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu