On the first day of Christmas....
...så det slik ut ved Eidsvatnet i Overhalla. Høy vannstand, og da jeg skulle ta bilde av disse trærne i vannet, oppdaget jeg også haugevis med svaner og ender foran. Om det var en bonus, eller det motsatte, er ikke godt å si: Hat hatt bildet på Photosig i dag, og en av kommentarene var følgende: ''This would have been a great photo if the ducks hadn`t been there''. På sett og vis er jeg litt enig...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-26 00:53:19
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger725
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Terje S.

Vakkert, fin komposisjon og lys som er med på og forsterke tåke og gråvær.
Tror bilde hadde blitt vel så bra uten alle endene og svanene som enkelte kan oppfatte som forstyrrende element. Kanskje jeg hadde foretrekt en tanke mer kontrast uten at det går utover gråværspreget.

Mvh Terje
Avsluttet .

Hei Fred
Først tenkte jeg at det var bra med fuglene, at de tilførte noe mer en bare et bildet av oversvømmelse og tåke rundt høye fjell.

Men så er det ofte sånn da at når vi fotografer entrer scenen så setter alle fugler stjerten rett imot oss fordi de har oppdaget deg.

Så da blir i grunnen bildet litt ja skal vi si feilkomponert? Som vi ser av ditt bildet så har alle satt kursen bort ifra deg. Så da tror jeg jeg har gjort meg opp en mening om bildet:

Tror det hadde blitt bedre uten fuglene som du også sier at du har fått kommentar på et annet sted.

Men for all del, et nydelig bildet med lyse toner, og så er det jo litt spennende å se trærne stå under vann.

Uten fuglene vil jeg si at dette bilde ville stått seg godt fordi komposisjon er fortreffelig med skogkledde fjellsider som er innhyllet i lett tåke og en bra dybdefølelese i bildet bakenfor de største trærne.

Bra fanget, men prøv å ta deg en klonetur på fuglene?

Fortsatt god jul

mvh arild
Reidun G.

Jeg liker at fuglene er der, det hender noe og jeg svømmer med :-)
Bildet ville helt sikkert vært fint uten også, da ville jeg tenkt stillhet.
Liker tonene i bildet.

God jul til deg Fred
Reidun
monica p.

Hallo Fred.
Joda på sett og vis kan jeg også være enig i det, men slik det fremstår nå er det også litt liv i bildet, uten fuglene ville det vært et rent landskapsbilde.
Kan godt se det for meg uten , endel renere, og helt sikkert like flott, men jeg liker det slik det er nå også jeg.
Farvetonene i bildet er veldig flotte, og at du har valgt dette smale formatet hever også bildet endel synes jeg.
Å sist men ikke minst, du verden som jeg misunner deg den tåka, du har en egen evne til å få frem en veldig fin stemning i disse tåkebildene dine, noe som alltid gjør dem veldig severdig.
Ha en fortsatt fin jul Fred.
Mvh Monica:o)
Fred S.

Takk til dere, hyggelig å høre fra dere i jula, ikke minst fra deg, Reidun, som jeg ikke har sett livstegn fra på evigheter. Må presisere en liten sak; når jeg siterer fyren fra Photosig ( som ikke må forveksles med Photosight...), og sier meg enig i at det ville ha vært ''a great photo'', så mener jeg selvsagt ikke det. Høres selvsagt selvmotsigenede ut, men jeg uttrykte meg litt feil. Det JEG mener er at det ville ha vært et annet bilde uten fuglene, bildet ville ha hatt et annet ''mood'' ( kommer ikke på noe norsk ord som dekker).
Jeg likte de ødslige, svarte trærne ute i vannet, og ødsligheten ble forsterket av skodda. Det bildet var det jeg altså skulle ha, men så var fuglene der, og jeg tenkte ''pytt, pytt''. Hvor ''great'' bildet er uten har jeg faktsik ingen formening om.
Flere av dere er forresten inne på hva forskjellen vil være med eller uten ''ducks'', så dere skjønte forhåpentligvis hva jeg mente, og at det ikke var meningen å skryte av for et ''great'' bilde dette kunne ha vært.
Og ja, Arild, jeg kunne alltids ha klonet vekk pippene, men de er nå engang der, og jeg lar dem være.

vh fred
Wilfred B.

Flott bilde, både med og uten Endene. Bildet får jo en annen betydning hvis ikke fuglene hadde vert der. Noe støy eller utbrent helt oppe ?

Wessel
Monika Frisvold V.

Hei Fred!

God jul!
Da jeg logget meg inn i foto.no var bildet ditt det første jeg la merke til... Flott komposisjon, fin stemning med fuglene og lekkert lys. Bildet er nydelig.....
Det at du har tatt det i svart og hvitt framhever hele bildet.
mvh monika
Geir B.

Hei Fred. Nesten noe japansk over dette. Nydelig stemning. Det hadde nok blitt enda mer rendyrket uten fuglene i forgrunnen. På den annen side, fuglene gir også liv til bildet, så jeg synes det er fint sånn det er, også. Utsnitt, komposisjon og det avlange formatet funker fint.

MVH

Geir
Anne-Lise S.

Et nydelig motiv med trærne som tomme silhuetter mot tåka bakenfor. Høy vannstand uten tvil. Fugler eller ikke... Tror jeg ville likt det enda bedre uten dem fordi stemningen i bildet er så utrolig behagelig rolig! Herlige farger.

Anne-Lise
Ann T.

Hei Fred - nice ducks! Også et veldig pent bilde ;-) Jeg liker særlig grå tonene i bildet som understreker at dette er en stor elv/innsjøen i flom. Passe kontrast på de stakkars trærene som er oversvømmet - mot lyse grått vannet og de myke grå tåkelagt trærene i bakgrunnen. Liker komposisjon og jeg må si at jeg også liker fuglene hvor de er!
Regards, Ann
Fred S.

Takk for nye kommentarer. Har likevel lagt ut en versjon der fuglene er fjernet; det var slik bildet egentlig var tenkt. Begge versjonene fungerer sikkert på hver sin måte.
WB: Støy ,ja, bildet er et utsnitt, dessuten oppskarpet, men som vanlig synes jeg selv at støyen fungerer til motiver i slikt vær, vel å merke i monokrom tilstand.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred.

Veldig fint bilde du tryller fram etter disse regnværsdagene. Blåtonene og tåka faller jo i smak med en gang og lagene med skog til høyre gir en god dybde. Når det gjelder svanene, kommer nok det veldig an på formen. Akkurat nå, liker jeg de veldig godt. De gjør bildet mer spesielt og blir på en måte det lille snedige. I morgen kan det hende at jeg liker uten/med én. Veldig gode blåtoner.

-ingebjørg
Tone A.

Hei Fred
Eit velkomponert dokumentasjonsbilde frå denne blaute jula, kor skodda dominerte 1.juledag. Her ville eg sagt at ''mood'' er at bildet får eit anna uttrykk utan alle endene som er på veg bakover i bildet.
Endene er så mange og vert ein forgrunn som dominerar i versjon 1. Dei gir også liv til bildet.
Versjon 2 utan ender har ei stille stemning der trea med sine positurar og speglingar, gir ein fin kontrast til skodda som hyllar inn fjella bak. Her er det også den høge vannstanden på trerekka som gjer bildet spesielt.
Venstresida med det skogskledde fjellet har ei flott dragning i dei lette skoddelaga som dreg bakover og det gir fin dybde. Høgresida er mykje meir innhyllla av tung skodde med ein skimtar dei bua formene på landskapet bakover. Og øverst den skoddetunge himmelen som lysnar det heile. Lyse blåtonar og eit lys som saman med skodda gir bildet eit uttrykk av ro med mjuke tonar.
Versjon 2 for meg, pirket er nokre ender som er igjen i venstrekanten og litt sving i skoddelaget i ventrekanten.
Elles fortsatt god og fredeleg jul til deg. Takk for alle kommentarar i 2006.
:) Tone
Fred S.

Takk til Ingebjørg og Tone også.
Ingebjørg: Hyggelig at jeg har to varianter av dette bildet som kan tilpasses humøret ditt ! Visste ikke at du hadde store humørsvingninger...( men hadde likevel en liten mistanke om det...)
Tone: Takk for detaljert vurdering av bildet, du er flink til slikt. Og ja, jeg slurvet med å klone vekk fuglene, så hvis en kikker etter er det lett å finne spor etter det som var.
Fortsatt god jul til dere begge.

vh fred
Odd E. k.

Hei Fred!

Et nydelig bilde. Flott stemning der svanene har holdt til. Trærne ute i vannet har en flott komposisjon, der det står noe åpen i klyngen. Åsene i bakgrunnen som bader i den flotte tåkedisen skaper en flott dybde innover i bildet.Det av svanene kommer frem og svømmer innover i bildet er med på å skape en fin harmono til det ellers så rolige motivet. Flott levert Fred!

Vil ønske deg en fortsatt God Jul og Godt Nyttår, der du har vist meg mange inspirerende bilder!

Mvh

Odd E.
Rune S.

Nydelig bilde og stemning! Et meget bra foto synes jeg. Versjon #1 og #2 blir på en måte to forskjellige bilder. Versjon #2 er mer rolig. Liker #1 best kun for den er ekte. Svanesjøn;-)

Mvh
Rune S
Fred S.

Takk til Odd E. og Rune, og fortsett god jul til begge.

vh fred
Stine J.

Hei Fred

Nydelig stemning som alltid i dine tåkebilder. :) Artig med trærne som ser ut til å gro ut av vannet.

V2 er mest rolig og tradisjonell (hvis jeg kan kalle det det), men v1 med alle svanene og endene har absolutt noe for seg den også.

Riktig god romjul til deg!

mvh Stine
Jan Frode A.

Jeg syntes ender og svaner bryter på en flott måte, så det blir versjon #1 som faller i smak hos meg. (Kanskje også fordi du har vært litt slurvete med kloningen i 2'ern).
Ellers fine blåtoner, myke former innover som et bakteppe til de kontrastrike trærne med de sirlige greinene. Antydninger til speiling som blir brudt av fugler og bevegelse i vannet, gir en fin nedredel i bildet.

mvh Jan Frode
Bergliot E.

Kjempeflott bilde. Fin ro og et flott lys. Jeg syns ikke du sku fjern fuglene. De er så små og utgjør så liten del av bildet, så for meg var de ikke forstyrrende. Det gav derimot en fin harmoni i bildet og de rolige svanene passet inn til det ellers så stille og fredelige i bildet. Veldi bra!!!!

Ha en fin kveld!

Bergliot:)
Venche J.

Sett med mine øyne er versjon en best. Der er det liv. :)

Nydelig bilde.

Wenche.
Torbjørn K.

Du har vært ute å lekt deg i tåka i romjula du også, Fred. Dette synes jeg ble veldig bra komponert. Fint at du har fått et landskap ut av det, og ikke et lite nærmiljø som er typisk for tåkebilder. Jeg synes det funger bra med trærne i vannet, og fuglene gjør seg også bra. Jeg synes fargene har litt mye rødt/magenta i seg, så jeg ville foretrukket et noe mer blåaktig og kaldt preg i bildet.

Torbjørn
Fred S.

..og takk til dere siste fem her også for kommentarer og mer til.
Torbjørn: Det du sier om rødstikk er litt interessant: Jeg ser det ikke på min skjerm, og faktisk heller ikke på skjermer på jobben, når jeg tenker meg om, MEN jeg har kjøpt ny skriver, og når jeg skriver ut bilder får de et plagsomt rødstikk. Så du kan være inne på noe, må vel forsøke å finne ut av dette. ( Flere som ser rødt ? )

vh fred
monica p.

Hallo Fred.
Jepp når du gjør meg oppmerksom på det så ser jeg det jeg også, men bare et svakt stikk.
Mvh Monica:o)
Elin Merethe S.

Hei, prøver meg på en liten kommentar her.. Først vil jeg bare si at jeg ikke ser noe rødt på min skjerm. Likte vel egentlig bildet med endene best, det gir litt liv i bildet også. Ellers liker jeg bildet godt, fin dybde og fin stemning. Nydelig..
Venche J.

Jada Fred, jeg ser bittelitt rødt jeg også (på nykalibrert skjerm).

Wenche.
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg ser blått, men det kan være at det er litt mye magenta i bildet!? (det var også blått på utskrift -> dobbeltsjekk). Du må nok kalibrere skjermen i forhold til skriver. Jeg sliter med dette på skolen, men har liksom ikke gjort noe med det enda. Når det gjelder humørsvigninger, vet jeg ikke hvilke mistanker du har der, men jeg får berolige deg med at de ikke er så altfor merkbare ;) -og jeg liker definitivt fortsatt v#1 best. ''Dæven, steikfint!'' kom det fra min søster (litt usikker på kloningen i v#2....).

-ingebjørg
Jacob V.

Hei, Fred

Et vakkert behagelig bilde. Flott utsnitt og bra komponert. V1 var den som falt mest i smak. V2 så ser man fremdeles spor etter ender og klonings forsøk.


Ha et godt nytt fotoår :)


Mvh

Jacob
Fred S.

...og samme her, takk for fem nye kommentarer til dere. Grunn til litt bekymring når noen av dere ''ser rødt''. Hyggelig at søster synes bildet er steikfint, Ingebjørg, hils henne å si at jeg er helt enig, liker dette bildet mye bedre enn det siste jag la ut.

vh fred
Camilla S.

Heisann

Helt fantastisk, så herlige blåtoner.
Ble rett og slett facinert over alle svanene som er samlet, synes i grunn dem må være der. Ble jo renere i v2, men jeg tror ærlig talt jeg hadde beholdt dem der jeg. Er ikke hverdagskost å se så mange samlet slik som dette.
Tåken gir meg stemning, ja.. rett og slett et drømmende bilde!

Ønsker deg et riktig godt nytt år:)

-Camilla
Nils G.

Slikt har jeg sansen for. Enkelt, entonig, store flater og flott dybdevirkning. Hos meg er det ingen tvil om at fuglene bør være der. De skaper liv og optimisme i bildet.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu