Myra
Prøvd med tonemapping i Cs2
Oki
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-12 21:43:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 20 mm F.1,8 EX DG ASP RF
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger779
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233236} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Aleksander M.

Flott landskapsbilde av myra, men hadde kanskje gjort seg med noe litt mer spennende i bildet. F.eks. et dyr.

Mvh Aleksander
Terje S.

Takk for rask kommentar Alexander. Enig at det hadde blitt mer liv i bilde vist det f.eks stod en Elg til venstre for einen, men så var det det med
20 mm å Elgfoto da. Tror jeg heller hadde lagt på sprang da.

Mvh Terje
Knut H.

Den dystre himmelen ilustrerer vel
høsten over myra her,gode farger i bilde
tørfurrua liver godt i myra med frisk eine i forgrund.
Myra lever flott uten den store elgens tilstedeværelse.
Fin naturskildring.Terje.
Knut
Laurberg G.

Jeg må desværre bedrøve dig med at dit billede ikke er OK. Tror at du har brugt USM eller sharpnesfilter og givet for meget. I hvertfald er der hvide konturer lang alle grene på træet. Og det er mange hvide pixler i græsset i forgrunden.. mvh. lau
Bjorn F.

Hei. her viser du en fin stemning fra en myr, de fine fargene på gresset som er typisk for vegetasjon på myra, den gamle furu som har sett sine beste dager.Fin himmel med litt gråe tunge skyer. Flott bilde.
Hilsen Bjørn.
Terje S.

Takk for flotte og konstruktive kommentarer. Det kan vel hende Laurberg at jeg har kjørt for hardt Usm . Jeg ser også noe halo e.l rundt noen av tørrgreineine på treet, men tror dette kom etter at jeg kjørte det gjennom plugin Photomatix. I gresset på myra er det dugg på gress stråene samt litt snø.

Terje
Hans-Jørgen H.

Hallo Terje!
Dette virket mer beroligende på meg enn den traumatiske glasaugefasanen din!
Myrstemninger har alltid tiltrukket meg, gir meg en slags god, tidløs følelse. Reflekterer over mennesker og dyr som opp gjennom tidene har ferdes her i fred og sikkert og dramatikk. På matauksøk og til rekreasjon. Noen med bue og spyd, noen med børse, andre med fotoapparat og tursekk Ja, kanskje tilogmed en fredløs har lusket seg frem langs myrkanten. Har nok sittet mang en tiur på topp i disse gamle furuene.....

Likte bildet ditt veldig godt Terje! Like med uten elg eller hjort som med!
Hilsen Hans-Jørgen.
Anne-Lise S.

Et herlig høstbilde dette her, med vakre, varme farger i kontrast til døde trær. Slike trær synes jeg er fascinerende. Tenke seg til... Der står de år etter år selv etter sin barndoms vår, uten et løv eller ei barnål, og troner oppover i ''himmelen''. V2 er mykt. V1 er hardt. Liker begge.

Anne-Lise
Knut Børge S.

Et flott stemningsbilde av høstmyra dette her! Slike myrer som dette forbinder jeg med en gang med elg, tilholdstedet til skogens konge:)
God Helg!
mvh KBS
Monika Frisvold V.

Fin stemning fra myra.... Nydelige farger og likte det døde treet som samsvarer med den grå himmelen... bra! Likte v1 best!
mvh monika
Marit O.

Hei Terje
Pent bilde med fine varme fargetoner, flott landskapsbilde :)
Mvh Marit
Odd E. k.

Hei Terje!

Meger flott landskapsbilde. Flott skarphet og farger som gjør dette bildet delikat å se på. Komposisjonen er fremragende der du har fått en fin harmoni i bildet. Fotovinkelen er lav, der den frodige eienbuska i høyre hjørne og myrlandskap i venstre hjørne dekker bildeflaten meget bra.
Dette bilde likte jeg Terje!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

V1 tåler godt den oppskarpingen den har fått. v2 blir noe sløv både på det visne gresset og trærne.
Men det er et problem med den haloen, finnes det ingen verktøy i noen bildebehandlingsprogram som kan fjerne slik halo. Skulle ønsket meg det i tilfelle:)
Nydelig landskapsbilde med få elementer men tross det er det fullt av fine interessepunkter, og selvfølgelig stå den gamle døde furua i sentrum. Den er flott plassert i bildet.

mvh arild
Aleksander M.

Likte V1 bedre enn V2.

Mvh Aleksander
Terje S.

V2 ble lagt ut med minimal oppskarping for å vise at jeg ikke har skarpet for mye opp i V1. Også for å vise at Halo skyldes plugin og ikke oppskarpingen.

Mvh Terje
Frode H.

Syntes dette er et flott landskapsbilde. Gjør ingenting at det ikke er noen dyr i motivet. Mye detaljer, både i skyggeparti og i høylysene. Flotte farger.

Jeg for min del, syntes versjon 1 var desidert best. Dette fordi det er mye mer detaljer i bildet. Ser at du har brukt 500/0,2 USM i versjon 2, hva brukte du under versjon 1?

Mvh
Frode
Terje S.

Bruker normalt 0,2 på bilder på ca 1100x750 men på denne størrelsen tror jeg det er litt mer .Brukte vel 0.3 eller 0,4 . Husker ikke helt.

Takk for flotte kommentarer.


Terje
Espen A. I.

Helt nydelig og akkurat passe fin versjon i V2. Dette falt jeg for, likte det enkle og det rene, sjøl om det er myra vi prater om her. Tonemapping vet jeg nullniks om, men det ser og høres spennende ut.

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu