kongeørn med bytte
Bilde er tatt på Flatanger, 3. mars 2007.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-07 00:58:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D mkIIn
  • Canon 400mm f:4,0 L DO IS med 1,4 exten
  • Brennvidde560mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Filmtypeiso 400 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger657
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjartan T.
Alle de tre bildene du har lagt ut er selvfølgelig fine, men jeg synes dette er det klart beste. De øvrige er mer ordinære, mens dette er fantastisk bra!!!! Rypa henger så flott i klørne, mens ørna ser ut som den snart er på vei bort med byttet. Lyset er veldig bra, selv om det kanskje er i ferd med å tippe mot den tida da det kan bli vel hardt. Når var dette på dagen?

Du har sikkert en grunn for å beskjære på den måten du har gjort, men det beste hadde kanskje vært å få med hele fuglen?

Ser at turen til Flatanger ble vellykket. Med slike bilder har man virkelig fått betalt for reisen.
Thormod N.
Tenk hvor flott dette kunne ha vært med hele fuglen!

Du tar flotte fuglebilder:)
Aleksander M.
Hei
Dette ble veldig flott!
Dere var virkelig heldige dere som fikk bilder av den.

Mvh Aleksander
Avsluttet .
Veldig bra på alle måter, bortsett fra om man tar hensyn til eksistensen til rypa da...

Skarpt, flott komposisjon God belysning. Et verdi blinkskudd dette..
Rune
Avsluttet .
Veldig bra på alle måter, bortsett fra om man tar hensyn til eksistensen til rypa da...

Skarpt, flott komposisjon God belysning. Et verdi blinkskudd dette..
Rune
Kjell Ivar Ø.
Savner hele fuglen ellers flott der den sitter med rypa. Litt villmaskssus
over dette. Det harde lyset er vanskeleg det tror jeg at du har slitt med her.
Mvh Kjell Ivar
Ole Martin D.
Hallo Ole Birger. 3 flotte bilder du har lagt ut!! Herlig med den'' nyfanga'' fjellrypa da. Har du vært vel raus med fargene eller. Uansett, gratulerer.
Svein B.
Gode ørnebilder alle tre Ole Birger, men jeg synes det er endel å hente teknisk. Generelt virker alle tre bildene oversaturerte- spesielt i det røde, men med noe lav kontrast og skarphet. Ellers er dette min favoritt av disse tre bildene, flott positur, og vinterrypa gjør seg godt som ''bytte''. Litt uheldig at ikke hele fuglen ble med her, det hadde vært ett riktig solid blinkskudd da.

Mvh
Svein B
Ole Birger S.
Takk for kommentarene. Bildet ble konvertert og lagt ut med en skral laptopp, og jeg ser nå på hjemmeskjermen at webbpresentasjonen kan forbedres.
Kjartan: beskjæringen er gjort etter tips fra Brutus.
Ole M.: kveldssola på Flatanger er varm, vet du!
Jeg skal forsøke å legge ut en forbedret utgave.
mvh obs
Stig B.
Likte best dette av de tre, selv om jeg synes ørn med rådyr var noe bedre teknisk. Her har du nydelig positur, det ser ut som egen fangst og at den er på vei ''hjem'' for å spise. Kan være enig i at den virker litt kraftig farget, men uten å ha vært der synes jeg #2 ble litt for mye andre veien. Fin grein og bra bakgrunn. Litt usikker på utsnittet du har gjort her, men trenger ikke hele fuglen for å like bildet. Poden var der samtidig uten å få med seg premien, og måtte dra slukøret hjem.

Vi skal forsøje til høsten og håper å lykkes da.

Mvh Stig
Ole Birger S.
Takk for kommentaren Stig. Ja, jeg var heldig både med lys og antall besøk fra to forskjellige kongeørner. Jeg har allerede planer om en ny tur til Flatanger. Da skal jeg prøve meg på noen stupbilder, slike som du har lagt ut her på dott'n. mvh obs
Ketil K.
Gratulerer først med kveldens bilde i Biofoto Østlandet! På kongeørnbildet her ser jeg at du var adskillig heldigere med lyset enn oss, og i tillegg hadde riktigere optikk. Ørneposituren med fjellrypehann er helt knall! Litt slakking av fargene et par steder her så blir det tekniske i orden. Utsnittet ble litt trangt, skulle gjerne hatt mer stjert og luft over vingen.
Kjetil S.
Et topp kongeørnbilde. Blant det klart beste synes jeg. Selv om jeg ikke har noe spesielt forhold til ørner, så er jo dette et majestetisk syn!

Kjetil
Ole Birger S.
Takk for kommentarene til KK og KS også. Foto handler ofte om valg. I dette tilfelle stod valget for meg mellom å få med hele ørnen, eller å få med flere detaljer fra deler av fuglen. Jeg syes at øynene/blikket på ørnen er det mest spennende, og valgte derfor dette utsnittet for å få med mest mulig av det. mvh obs
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu