Klip efter foto
Man kan gøre så meget. Hovedsagen er, at man har det dejligt med det man gør.
Jeg har haft det dejligt mens jeg klippede (silhuetterede,) disse blomster.
Svirefluens vinger reflekterer det samme lys der får blomsternes farve til at gløde. Så jeg accepterer og viser billedet frem. Nogen vil sige: polarisationsfilter - Men jeg havde ikke et sådant tilgængelig. Nogen vil så måske mene, at jeg så skulle udlade at fotografere. Så havde jeg jo ingenting at klippe. Og så havde jeg ikke muligheden for at vise det frem, som jeg havde det dejligt med at gøre.

Husk at leve mens du tør det.
Husk at leve mens du gør det.

Jeg kan da godt li det. Det lyser så dejligt op midt i al det mørke. Synes I ikke?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-08 10:30:00
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-08 10:33:24
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger747
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Avsluttet .

Jeg syns det er et alldeles deilig bilde som får det til å lyse opp i mitt indre.
Det gjør meg glad,deilige friske farger og et nydelig lys mot alt det mørke,og til slutt den lille fluen som koser seg midt i det gule:-)
Jeg nyter det Lau.
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

Hei Laurberg

Et meget delikat og nydelig bilde...
Flott komp.. Å dem delikate fargene med den sorte bakgrunnen gir varme og lengsel mot sommer og sol.... flott lys som gir skygger...
mvh monika
Odd Haakon A.

Jeg likte det også, rent og pent, med friske farger. Underteksten sier også mye jeg er veldig enig i! :)

Hilsen Haakon
Venche J.

Flotte frekke farger på blomstene dine. Jeg skjønner godt at du koste deg med ''klippejobben''.

Litt hardt lys, men det er jo oftest slik det er i virkeligheten.

Jeg ble glad av fargene dine.

Wenche.
Vidar S.

Sjeldent vakkert! Tøft, dekorativt og frekt utført! Saftige farger og kledelig kraftig kontrast. Den harde belysningen gjør seg denne gangen og motivet er skarpt! Frileggingen av blomstene mot det sorte... komposisjonen, meget bra! Bien er prikken over i'en. Er det et bilde som fortjener en anbefaling i dag, så er det dette! :o) Vidar
Laurberg G.

Tak alle sammen. Tak Tone, tak Monica, tak Odd Haaken, tak Wenche og en stor tak til dig Vidar for din positive kritik og for anbefaling. mvh. lau
Bodil Kristine F.

Hei Laurberg!

Så flott dette bildet er med de knallfargene mot hverandre! Og like bra er teksten under. Av og til må man gi blaffen i ens indre kritiker. Det viktigste er at man har det gøy og koser seg med det man gjør. Så blir resultatet deretter. Og den lille flua inni fargene har det helt topp :-)

Mvh Bo
Egil S.

Et bilde hvor det ligger mye arbeid bak, og med et sluttresultat som overgår alt jeg har sett i dag.
Fargene i bildet er rene, og bildet er godt samensatt.
Insektet med de blanke glinsende vingene gir bildet en god mening, og bidrar til at også jeg gir min anbefaling til dette flotte kunstverk.

Mvh.
-Egil
Anne Ø.

Lyset gjør mye med dette bildet der du får frem så
fine valører og en formidling av glede, forventning om
en ny sommer Laurberg med summing og synet
av disse vakre fargene blandet med sollyset.
Et svært godt arbeid du har gjort her.

Anne:)
Avsluttet .

Hei

Enig i alt som er sagt her. Et blomster bilde med nydelige farger og et godt lys:)
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Laurberg!
Får en sprudlende sanseopplevelse av å betrakte bien og de friske sommerlige blomster.
Vakkert Laurberg!
Ha en fortsatt koselig og morsom aften!
Hilsen Hans-Jørgen
Rune S.

Nydelige blomster i flotte fargetoner i fin komposisjon. De lyser opp meget vakkert mot den mørke bakgrunnen. Den aktive blomsterflua er med og løfter bildet. Flott undertekst også. Et bilde som utstråler noe positivt. Meget bra jobba!

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Du er så utrolig flink:)
Farvene er nydelige, mot det sorte er de magiske. Prikken over i`en er de rosa blomsterbladene du har helt til venstre. De gjør bildet utrolig stilig. Veldig bra komposisjon. Den lille vepsen/bien gir liv til bildet ditt og skaper en perfekt harmoni.
Takk for synet:)
-epl
Laurberg G.

Det er allerede over en halv time siden jeg fortalte Tone at nu var det godnat for mig. Men - jeg sidder her endnu - fuldstændg overvældet af al den positive velvilje jeg har her foran mig. Mange, mange tak allesammen. Tak til Bodil Kristine, Til Egil og en ekstra tak for anbefaling. Tak til Anne, til Torgeir, til Hans-Jørgen og til Rune og Eva. Tak allesammen. med kærlig fotohilsen til Jer alle, lau

PS. Lau mellem venner. Og det er den oplevelse I giver mig her. Venner som giver udtryk for deres ægte følelser. Så for Jer vil jeg gerne være lau. Laurberg er sådan lidt højtidelig :-))
Frode F.

Lau,

du slutter ikke å overbevise.

Jeg kan bare føye meg inn i rekken av gratulanter: dette var en fryd for øyet og manna for sjelen. Dette kan du!

Ser fram til flere blinkskudd fra deg :)

FF
Ronny A.

Fantastiske farger med tanke om sommer,
de ligger der under snøen og vet at den kommer.
Tankene flykter til de som snart skal blomstre av glede,
og gi oss alle den energi som rundt dem er til stede.
-noen vakre ord til et vakkert bilde
mvh Ronny:-)
Terje S.

Pent blomsterfoto med fin komposisjon og vakre farger men noe hardt lys.
Teknisk er dette meget bra. Ikke har du for mye Usm heller. (Fleip)

Mvh terje
Tone A.

Hei Laurberg
Gratulera med dette vakre blomsterbildet som osar av sommar og sol. Friske fargar på kronblada som mest dansar i den lette sommarbrisen, og kor sola lyser opp og gir fine skuggeparti. Sola er ganske sterk her, men det fungerar fint og vingene på hvepsen glinsar. Den er så opptatt med å samla blomsterstøv i alt det gule, som er ein flott kontrast i bildet, mest som ei lita sol blant friske rosa-og blåtonar.
Fin komposisjon med blomstene diagonalt repeterande bakover. Den svarte bakgrunnen gir ein flott kontrast mot desse frodige sommarblomstene i sola.
Einaste pirket eg har er at den gråe rammen vart litt nitrist til fargeprakten. Og at den minste rosakronladet bak er litt dekka av det svarte øverst. Kjempebra jobba, dette bildet blir eg glad av å sjå på og sommarminnene strøymer på.
:) Tone
Tone A.

PS. Ein smalare ramme hadde gjort alt det gråe mindre dominerande.
:) Tone
Ann T.

Hei Lau - dette er et bilde man blir glad av! Henge meg på de andre gode kommentarene du har fått over. Bra jobbet!
Mvh. Ann
Avsluttet .

Dette er bare helt fantastisk, dybde, farger, komposisjon der bien setter prikken over i`en.

Nydelig et bilde som varmer om hjertet.

Rune
Marit O.

Hei Lau.
Herlige farger på blomstene og fin dybde, bien er sefølgelig prikken over i`en her. Det kraftige lyse kler bilde veldig godt, et flott bilde som for oss til og lenkte etter sommeren nå :)
Mvh Marit
Laurberg G.

Tak til Frode Fjellstad, til Ronny Arntsen, til Terje Sylte, til Tone Aarsland Øgreid, til Ann Thomstad, til Rune Håvak og til Marit Olsen.

Til Terje Sylte: Der er flere af kommentatorerne der har bemærket det meget håde lys. Billedet er eksponeret midt eftermiddag i august måned. Solen brændte fra en knaldblå himmel. Og genskær fra den nærliggende Limfjord hjælper også svært meget med. Blledet her var således forudbestemt til silhuettering. Endvidere har jeg nok en forkærlighed for hvad vi kan kalde ''minimalistisk kolorisme''. Så foruden den naturlige ophedning af farver har billedet i efterbehandlingen fået et endnu kraftigere lys gennem colorstyring og tonekontrol og et godt tryk på saturation. Jeg tror at jeg slap nogenlunde fra denne accentuering.

Til Tone Aarsland Øgreid: En stor tak for din konstuktive gennemgang af klippet. Jeg har især hæftet mig ved den rest af den tredie blomst længst oppe i venstre hvor det mørke får lov at gennembryde kronbladets spids. Jeg har forsøgt at fjerne denne ved bortcloning, og også modsat at lade hele kronbladet stå ubrudt. I første tilfælde forekommer det mig at det går ud over kompositionen. Her mangler pludselig en afslutning der leder op mod venstre hjørne øverst. I andet tilfælde forkommer det mig at denn kronbladsspids bliver for dominant og for tund.

Den grå bort er som du nævner et problem Billedet skal nødvendigvis have en afslutning da det helst skal opleves på en mørk/sort baggrund. Hvid er for markant, og en tynd bort hævet med buttonize forekommer mig ulogisk. Her er gode råd velkomne. I real life er der ikke noget problen da den her er anbragt bag et sort passepartout og igen i en eloxeret aluramme.

Jeg sætter to korrektioner op. En med en lysere grå bort i min sædvanlige standardbredde og en med en smal grå bort fremhævet med buttonize. Verion 2 (lys grå remme viser desuden billedet med borcloning af omtalte kronbladsspids i venstre.

mvh. lau
Avsluttet .

Et fantastisk flott bilde.
Kjempeflotte farger.
Dette er et bilde jeg liker veldig godt!

mvh ilmy
Stig Børre E.

Et av de bedre blomstermakrobildene jeg har sett. Etterarbeidet
gjør dette veldig spesielt. Fargesprakende og grafisk uttrykk. Flott!

StigB
Tommy H.

Jeg satt og nøt v1, men ble henfallen når jeg så v2. Det blir en naturlig fading ut uten det lille kronbladet. Jeg kan bare beundre arbeidet - vakkert!

Tommy
Tine F. B.

Hei, her kan jeg bare slutte meg til alle de andre og gratulere med et fantastisk flott bilde! Fargene er en fryd, komposisjonen likeså. Vakkert skue!
mvh Tine
Helge R.

Hei lau!!
Hva skal jeg skrive om noe så vakkert som dette. Med god musikk på öret blir klippingen til en lek med former og farger. Bra satt sammen, et riktig drømmelandskap. v1 holder for meg, det er et praktfullt uttryk, blomstrende, takk for at du tar meg med inn i din verden.
Anbefaler dette, ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Anne Lene B.

Hei Lau
Nydelig, fargesprakende vitaminpille dette!! Vakkert komponert og etterbehandlet og en drøm for øyet!! :-)

Hilsen Anne Lene
Odd E. k.

Hei Laurberg!

Et flott fargesprakende bilde fra naturens skaperverk. Flott komposisjon, der hovedblomsten ligger fremst opp i lyset og fremmer fine fargevalører. Den blåe blomsten passer fint inn og gir en fin fargebalanse til den røde blomsten. Den bakerste blomsten er med på å indikere den fine dybdeskarpheten som ligger i bildet. Den mørke bakgrunnen fremhever hovedmotivet uten forstyrrelser. Bien på blomsten gir en fin stemning og ettertanke til dine fine ord.

Mvh

Odd E.
Kathe N.

En flott komposisjon! Versjon 3 med den smale rammen falt best i smak hos meg. Lyset fremhever et helhetsintrykk av et bilde som lover oss sommer :-)
Dette er et bilde av høy kvalitet.
Mvh.
Kathe.
Laurberg G.

Tak til Ilmy Karine Dolmen, til Stig Børre Elvegård, til Tommy Hågensen, til Tine F. Berg, til Helge Rudschinat Grønli, til Anne Lene Baanrud, til Odd E. kjølstad og til Kathe Noraas.

Hav en god dag alle. Håber at I har bedre fotovejr end vi har her. Her regner det i piskende forårsbyger, og lyset er gråt i gråt. Verden er konturløs, - men i min vindueskarm står en lille buket af mirrebelletræets grene, fuld blomstende som en lille snehvid sky. Efter at de var kommet ind i varmen tog det kun 10 - 12 timer inden alle blomsterne var sprunge ud. Så knopperne er så fuldt udviklede at foråret kan være her når som helst. mvh. lau
Tone A.

Hei Laubert
Nå var det bare pirk med det siste kronbladet i venstrekanten i eit elles velarbeida og flott komponert bilde.
Eg syntes bare at gråtonane i rammen i versjon var litt mørke til sjølve bildet som oser av friske fargar og flott lys.
Versjon 2 likte eg best med kloninga av det vesle kronbladet. Rammen har lyse gråtonar som står flott til blomane.
Kjempebra jobba!
På Jæren er det igjen meldt stiv kuling og mykje vind heile helga. Men me hadde ein flott vårdag i går.
:) Tone
Laurberg G.

Hej Tone Aarsland Øgreid. Takker for din kritik som førte til version 2 med en lysere ramme. Jeg tror at du har ret i din vurdering. Så tak for rådene. mvh. lau

PS.
Ja - der kan være megen forskel med nogle få hundrede km. imellem. En af de ting som jeg synes er morsomt her på side, at man ofte kan se hvordan året og vejret udvikler sig her og nu.
Helge R.

Kjære lau!!
Jeg blir borte fra nettet noen dager, men sjekker opp bildene dine mot slutten av uke, om alt går som det skal.
Her nede er det sommer, busker og trær smykker seg med årets blomster, folk bader og soler seg. Februar var den varmeste noen gang så det sier litt om hva som er i ferd med å skje.
Ha en flott dag, hils din kone fra
:)Helge
Laurberg G.

Hej Helge. Tak for visitten og din hilsen her. Ser frem til genkig om en uges tid. Ha´det rert dernede, og pas på med varmen. Kan ære farlig for os blege vikinger. med velig hilsen. lau
Avsluttet .

Jeg er enig i at dette er et av de bedre blomstermakrobildene her på dotten. Det at bildet nærmest har et grafisk uttrykk er noe jeg fester meg ved. Liker de kraftige fargene mot den sorte bakgrunnen.

MvhJRH
arvid k.

Fargen, lyset og skarpheten mot den sorte bakgrunnen er meget flott. Bilde lyser mot meg når jeg ser det. Et vakkert skudd dette.
Arvid
Lars B.

Dette er jo et vakkert kunstverk! Flott farger og et fint uttrykk der blomstene ''svever'' i bildet mot den svarte bakgrunnen. Nydelige skygger og detaljer på bladene. Må bare anbefales :o)

Hilsen Lars
Tone B.

Jeg slutter meg til all den velfortjente rosen du har fått her! Dette var i mine øyner rå bra!
Laurberg G.

Tak til Jan Roar Hansen, til arvid klokk, til Lars Biørn-Hansen og til Tone Blom.. Rigtig mange tak alle for Jeres venlige kommentarer. De har givet mig en stor glæde at modtage så mange fremragende fotografers anerkendelse på dette billede. Noget der sparker en videre og som giver lyst til at lege. TAK. mvh. lau
Ruth S.

De andre har sagt det meste :-)

Et uvanlig flott bilde.

Ruth.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu