Stillheten.....
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger664
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244569} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Tone A.

Hei Fred
Flott tittel på dette vakre bildet som er mest malerisk i bakgrunnen pga morgondisen/frostrøyken som mest pakkar inn skogen bak. Det speilblanke vatnet forsterkar stilla med stråbeltet i forgrunnen, som står der bøygde etter vineren sine kalde vindar med frostlagte strå.
Speglingane i forgrunnen gir fin balanse til bildet, med det tette stråpartiet i venstrekanten og speglingane frå skogen bakerst.
Brun- og grøntonane i stråpartia gir litt varme til bildet.
Bakgrunnen med sine frostlagte tre ved vatnet, frostrøyken over vatnet og skogen så innhylla gir bildet også eit uttrykk av kulde og samstundes er det eitså mjukt eit uttrykk bakerst. Kanskje litt meir luft til høgre for stråpartiet i forgrunnen hadde gjort seg?
Elles eit nydeleg bilde som osar av ro. Du kan dette med tåkebilde, Fred.
:) Tone Aa.
Jon-Erik H.

Hei! nydelig bilde! pen komposisjon og veldig stemningsfullt!

mvh Jon-Erik.
Tor Olav O.

Vakkert bilde, jeg liker stilen.

mvh
Tor Olav
Ivar B.

Nja jeg er litt usikker her skal jeg være ærlig. Og det skal man jo være har jeg lært. Føler ikke du er helt i boks med komposisjonene. Du har en god diagonal mellom strå i forgrunnen og skogen i bakgrunnen, men savner litt luft til høyre for stråene for at linjeføringen skal bli sterk. jeg har litt vanskelig for å sette ord på hva som gjør at dette ikke tar helt av for meg. Men jeg har kommet til at mye av det ligger i bakgrunnen. For meg blir bildet dobbelt så godt om det kuttes til vannflata. Det blir stillere og formidler i mine øyne bedre det tittelen din sier du vil formidle. Du abstraherer også landskapet. Speilingen i vannet gir et hint om omgivelsene uten at alt blir avslørt som jeg føler det gjør i versjon 1. Bildet blir dermed også mer spennende da det åpner litt mer for fantasi og spørsmål hos meg som betrakter. Dersom det kuttes, kreves det litt mer av betrakteren, men jeg mener du får et bilde som holder spenningen lengre...... For et foredrag:-) Mvh Ivar.
Tom T.

Hei!

Ved første titt , så ut som dette bilde var arb mye med i ps. Ser at bilde ikke er gjort mye med. Dette er meget bra eksponert bilde+ komp+ lys.

bra utført:)

mvh Tom Tveitan
Stig S.

Vakkert, og med en tittel som står til bildet! Et par ringer i vannet (?) midt på som kunne vært fjernet, ut over det tillater jeg meg å bare like det uten reservasjoner :-) Flott, Fred!

--stig--
Per Harald O.

Dette er velkomponert, stilig og meget severdig!
Hilsen Per
Torill K.

Har vært innom dette flere ganger. Like herlig å se på hver gang. Stemningsfullt og vakkert!

Torill :))
Yngve Sem P.

Dristig overeksponering som sitter ! Men jeg sitter også igjen med en følelse av at noe kunne vært gjort bedre. Jeg synes stråene i forgrunnen er noe grove i forhold til bakgrunnen, og disen og dusen er ikke sval nok til at jeg kjenner den meditative stillheten ta skikkelig tak.
Komposisjonen liker jeg som den er.
Kjell G.

Det er en fin stemning i dette bildet. Det er en gjennomført stil og en god, harmonisk balanse.

mvh kjellg
Joachim H.

Hei Fred

Likte bildet bedre forrige gang du la det ut. Her har du dratt for mye i spakene

bilde nr. 203506

mvh

Leclic
Fred S.

nei pokker, det er ikke mulig.... I alle fall, takk til alle for kommentarer, men her har jeg sannelig lurt meg selv; tydelig at jeg har mistet oversikten over hva jeg har liggened ute. Jeg kikket gjennom bildene på dotten mine grundig nok, trodde jeg, og fant ut at dette bildet hadde jeg ikke lagt ut. Jeg har flere fra denne dagen ved et av Overhallas fjellvatn som jeg har jobbet med med tanke på å legge ut, men har bestandig funnet ut at med unntak av to som jeg fant ved gjennomgangen i dag, var ikke resten bra nok. Mente faktisk at også dette var et slikt. Bra du er mer våken enn meg, Joachim, men litt pinlig er det...

Vel, bildet er ganske riktig ikkke helt ''identisk'', grunnen er den lille dashen med ''glow'' som er lagt til. Er forresten enig i at denne diffuse glowen ikke helt harmonerer med den skarpt gjengitte gresstusten til høyre. Ser forresten at det etterlyses luft til høyre for den, men det var det så vidt jeg kan huske lite av; bare mer gress.
Trøster meg med at en god del av dere ikke har sett bildet før, utskiftingen her inne er enorm.....

vh fred
Fred S.

PS: nå ser jeg hva som lurte meg; formatet.....Jeg har rett og slett flyttet nederste gresstust nærmere den langstrakte øverste; formatet her er kvadratisk, det var ikke de forrige, som ellers er helt identisk.....

Såpass lenge siden sist jeg kikket på denne mappa at jeg hadde glemt hva det hatdde gjort...

fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Stillheten er fin, komp. er bra, men det blir litt vel lyst for min skjerm, men det er mulig at det var intensjonen din her.

Inger Anne
John H.

Hei
Dette var vakkert. Meget bra lys. Nesten high key. Grenser mot utbrent men er det ikke. Forbehold fordi jeg er på en dårlig statsskjerm no. Komposisjonen er grei, men kan gjøres bedre. Den store tua i forgrunnen stjeler roen i bildet. Kutt ovenfor denne tua og ett breiere format vil gjøre susen. Faren er da at det blir litt venstretungt (men det tror jeg ikke) Flott motiv og godt eksponert var det.
John
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred. Ja, her stusset jeg litt før jeg kom nedover siden. Det ser ut som at jeg er litt mindre begeistret for bildet nå, enn til forrige utleggelse. Mulig det er på grunn av den glowingen din; den kommer ikke godt ut i nedre del her. Derfor ville jeg nok ha kuttet en del i forgrunnen, helt til over den øverste øya. -Det blir litt sikk sakk i komposisjonen slik. Øyet får ikke helt ro.

vh ingebjørg
Erik J.

Jeg har ikke sett det forrige, men dette reagerte jeg umiddelbart positivt paa. Komposisjonen fungerer veldig bra for meg, og bildet er lekkert!
Espen A. I.

Jeg falt for dette umiddelbart, uvirkelig nydelig, minner meg om Narnias verden.
Glowingen gjør ikke meg noe, den tilfører noe romantisk-elegant.

Espen
Ann F.

Et selvmotsigende bilde.

Mykt og drømmende i stemningen, med alt det hvite som innhyler fargene på en slik måte,

Og samtidig virker konturene i gresstusten såpass harde i kantene og korningen fjerner det myke inntrykket.

Luft t.h. er det forsåvidt greit at du ikke har, det er ikke luft t.v. for den lenger ut på vannet, heller. Men jeg blir ikke enig med meg selv om korningen og det harde preget i gresset kler det myke hovedinntrykket eller ikke.

mvh Ann
Fred S.

Takker for nye kommentarer:
Inger Anne: Ja, det lyse preget er nok etter intensjonene...
John: Enig ang. tua i forgrunnen, og beskjæringsforslaget ditt er jeg enig i,
det har vært vurdert, og jeg har en versjon uten. (men gidder ikke
å legge den ut...)
Ingebjørg: ..som til John. Regnet nok med at du ikke ville like ''glowen''. Som
det naturbarnet du er har du vel ikke særlig sans for PS-lurerier.
Erik:Takker for ''lekkert'', men tjaaaa
Espen: Du har utviklet deg stort som fotograf her på dotten, men ikke som
kritiker. Karakteristikken av bildet er alt for rosenrød.....
Ann: Enig i det, nevnte det vel også lenger oppe. De harde kontrastene i
gresset i forgrunnen bryter med det oversoftede preget lenger bak

vh fred



Erik J.

Uansett, jeg syns det er lekkert!
Torild H.

Opplever både fred og opprør i bildene dine, så også her. (Har ikke lest de andre kommentarene; det får være nok det å bli enig med seg selv, i første omgang)
Med tanke på tittel: det er sant...dette er ikke noe sted en forestiller seg en badeglad ungeflokk med liv og spetakkel ....engler....finnes de?

Undringen min går mest på graset i forgrunn som er litt svevende, som en løsrevet tue som kommer flytende forbi, midt i en elv. Skulle den vært forankret på en eller annen måte...ikke bare til billedkanten.

Mvh Torild
Bergliot E.

Dette var et fint og enkelt bilde. Likte formatet du har valgt her. Granskogen i bakgrunn får motvekt i de fine gresstusene i forgrunn og skapte en visuell likevekt og balanse i det ellers så hvitpregete bildet. Stilrent og flott var det.

Bergliot:)
Avsluttet .

Nydelig og stemningsfult og selv om jeg ikke har peiling på komposisjoner syntes jeg dette er en utmerket komposisjon, flott..

Rune
Ronnie S.

Supert!
Masse grove korn og stort format vil kle dette bildet. Du kan gjerne henge det oppned også!

MVH
RS
Sissel N.

Du har utrolig mange vakre bilder! Herlig stemninger er Du god på!
Anne-Lise S.

Her har du skapt et foto med en stemning som begeistrer meg! Få farger og forholdsvis få elementer som gjør motivet interessant. Skulle gjerne sett litt luft til høyre for strårekka i vannet for omvendt gyllent snitt. Lekre strukturer. Et motiv jeg dras inn i. Blir sittende og føle ro....

Anne-Lise
Fred S.

Takk til alle, ikke minst de jeg har glemt å takke helt siden mars (!), og heller ikke minst til dere to siste, og absolutt ikke minst til Sissel, som tok fire av bildene mine i samme slengen. Jeg setter veldig pris på å få kommentarer på ''gamle'' bilder.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu