Vårlig
Mangler fokuspunkt,men fungerer det?
Bildet inngår i albumet Tulipanvariasjoner 2007 - Tulipaner på forskjellig vis
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-14 12:09:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger299
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244683} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Hei Steinulf
Nå har jeg sittet og studert bildet ditt en stund. Som jeg kjenner deg, så vet jeg at det er bevisst med utbrentheten. Og det er greit.

Jeg finner tre punkt som bryter litt med den bevisste linjeføringen i bildet.

1. Nedre venstrehjørne, der ville jeg ikke hatt med det lille brune? Klon det bort.

2. Jeg synes at toppen bryter litt med resten av linjeføringen, så derfor ville jeg kutter ned slik at det bare gjennsto ørlite over blomsten.

3. Det lille som ligger bakenfor i venstre bildekant ser ut for å være mer skarpt en det foran, så det burde du ta å tone ned.

Da ville jeg ha vært fornøyd med resultatet, ville du?

Synes det ligger vår i luften så absolutt, vi får ihvertfall kjøpt tulipaner i butikken nå:)

Pent bilde når du får rettet opp etter mine meninger. Trur eg:)

mvh arild
Steinulf L.

Det var tre gode poenger. Skal se hva jeg kan gjøre med saken. Dette bildet er forøvrig et av flere utsnitt hentet fra samme opptak.
Det kommer nok flere...
Inger Anne Maritsdotter V.

Når eg scroller dette bildet slik at eg kutter ca. 6-7 cm av øvre del så opplever eg at bildeflaten harmonerer mer og blir roligere i sitt uttrykk.
Ellers flott!

Inger Anne
Laurberg G.

En noget usædvanlig gengivelse af et fotografisk yndet motiv, hvor al skarphed og markans på forhånd er fravalgt, ligesom udbrænding i hvad jeg opfatter som hovedmotiv er en del af billedet karakter og nok valgt meget bevidst.
Fra et fagfotografisk synspunkt forekommer billedet her ikke repræsentere en harmonisk tonebalance, da baggrundens stærke dybe violette og blå trænger sig på før hovedmotivet, og ikke finder nogen samklang med hovedmotivets svage pink-farver. Graduationen i de forskellige farveforløb er fornemme, hvorimod colorbalansen forekommer mig at hænge i en meget tynd tråd. Her er en voldsom disonans , mellem den grønne trekant og de valgte baggrundsfarver. Samtidig har den grønne helt klart en dominans i for hold til hovedmotivets farver og tyngde i nuancer.
Ovenstående er klart dikteret af de farve og formforståelser, der findes hos undertegnede, og som måske kan afvige fra andre betragteres. Det forekommer mig dog, at skulle billedet have et dækkende navn måtte det være: ''Billedet der blev væk''. mvh. lau
Bjørn H.

Er usikker på om dette funker helt Steinulf.

Du nevner selv fokusen... Tja.... hadde nok vært fint om bare noe, kunne vært litt mer i fokus, en liten flik av et eller annen bare.. Men alikvel ikke som plager meg mest. Det hvite feltet møter meg brått, og ellers for å være dønn ærlig mangler det endel på komposisjonen og det estetiske for at bildet tar helt av. :))

Bjørn.
Espen A. I.

Dette er pent, utvilsomt et befriende pust fra det perfekte makro, som skal være skarpt. Du viser nye veier og takk lov for det!

Espen
Bjørg S.

Hei Steinulf!
Liker fargene i bildet ditt, men har sett på det flere ganger og er usikker på om jeg liker at det er så uklart på hele bildet.
Føler kanskje at om toppene av tulipanene hadde fokus så hadde bildet blitt enda mer behagelig å se på.
Duse bilder er vanligvis vakre. Fine farger i bildet ditt ellers da.

Bjørg :-)))
Tone B.

Hei Steinulf, fin linjeføring og fine duse fargetoner. Jeg enig i at IAV sitt forslag til kutt ville forsterket linjeføringen. Jeg savner et skarpt fokuspunkt. Helhetsinntrykket gikk ikke helt hjem hos meg denne gang.

mvh Tone
Steinulf L.

Takk for kommentarer og gode råd. Jeg tror nok ikke at denne her er flyvedyktig,linjeføring og et for stort utbrent område drar for mye ned. Selv mener jeg at mangel på på skarphet noen ganger kan fungere, men da må bildet ha tilstrekkelig med andre bærende elementer, som dette bildet mangler.

Lauberg G; Jeg velger å lese din kommentar i lys av at jeg har uttrykt en kritisk innstilling til et av dine bilder, både mht innhold og presentasjonsform. Jeg synes din kommentar er svært så undeholdende, men i motsetning til endel av de øvrige kommentarer er den ikke særlig konstruktiv. Men som sagt, underholdningsverdien er høy!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu