Knoppsvane på isen
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjell Sigurd S.
Flott positur på denne Carsten. Nydelig lys som gir flott farger, en fin blåtone. Skarpt nok. I trangeste laget bak. Skulle gjerne hatt dette i samling :-)

Kjell S
Jan Erik L.
Endelig et svanebilde som er en svane verdig!
Står der majestetisk og tar i mot hyllesten fra almuen.
Som alltid upåklagelig presentert.
Morten R.
Jeg ser en engel...
Finn M G.
Flott bruk av manglende dybdeskarphet! Liker lyset i vingefjærene. Kan jeg spørre om brennvidde og blenderåpning? Føler at komposisjonen hadde blitt enda bedre om du hadde beskåret litt til venstre og over.
Erlend Johan Bjørke H.
Dette likte eg! Fin bevegelse og at det er fargereint.!

Hilsen Erlend
Bergliot E.
Heisann,
Fantastisk flotte vinger denne fuglen har når de slås ut. Sku nesten tro at denne svanen er dirigent for et svanekor på isen her den står og vifter med vingene. Flott skue. Dette var vakkert!

Bergliot:)
Avsluttet .
Hei,

Synes dette er langt unna de fleste andre bildene dine. Blir for uskarpt i hode synes nå jeg.
Posituren og lyset er flott, litt trrangt bak.

mvh
Tommy
Maiken S.
Morsomt bildet! Likte det veldig godt! Fantastisk! :) Morsomt å få til et slikt bilde av en svane da! :)
Rolf S.
Flott lys og fin positur.
Er ikke sikker på om det skal beskjæres hverken foran eller over, men jeg kunne ønsket litt mer luft bak fuglen. Men jeg regner med at du har dine grunner for at det er slik det er.
Rolv B.
Trenger ikke være mere luft bak. Svanen går tydelig inn for landing, og er i bevegelse mot venstre, altså hjemover iflg de gamle gode oppskrifter. Praktfullt!
Mvh Rolv B
Anne Ø.
Usedvanlig vakkert!!!

Anne:)
Jostein F.
Hei!

Stilfullt! Liker diagonalen som vingene lager. Noe vakkert skulpturelt over posituren til svanen. Synes komposisjonen er helt strøken her i forhold til det motivet formidler.

Mvh; Jostein
Odd Eirik S.
Blir ikke helt fortrolig med komposisjonen. Jeg synes det blir for mye luft i venstresiden og for lite i høyre. Noe som for meg skaper ubalanse og gjør bildet tungt i venstresiden.

Men ser jeg bort fra det så er det et nydelig og stilfullt motiv med en flott positur.

mvh
OddES
Kjell G.
Hvilken herlig strekk! - Meget vakkert.

Så vidt det holdt på baksiden, men den kom seg jo på innsiden av brikken din, tross alt.

mvh kjellg
Ketil K.
Dette bildet viser hvilke fantastiske muligheter og utfordringer det ligger i svanefotografering. Dette er tross alt kanskje den aller mest grasiøse og fotogene fugl som kan tenkes. Her får du vist lysspill og vingestrekk så det holder. Litt synd at holdet har vært så langt, går litt utover detaljer/skarphet.
Per Harald O.
Utrolig flott positur! Ser ut til at du får til det meste med de hvite linsene dine!
PHO
Tor Olav O.
Så elegant. Likte dette godt. Som flere har sagt, kanskje litt knapt bak

mvh
Tor Olav
Anne-Lise S.
Ikke lett å få full fokus på hele dette vingespennet i bevegelse. Kunne nok ha ønsket meg det for at dette bildet skal få full uttelling, men jøsses så godt foreviget likevel. Liker at fokuset sitter ganske godt på hode, hals, nedover på vingene og føttene. Artig å se dette her. Har aldri sett ei svane slik tidligere. Absolutt et bilde å være fornøyd med!!

Anne-Lise
Nina C. K.
Jeg ville bare si at jeg er imponert over dette praktfulle bildet hvor alt tilsynelatende klaffer - komposisjon og lys, og ikke minst svanens positur som du har klart å fange akkurat i det rette øyeblikket. Den ser ut som en lysende skulptur. Jeg ser at noen kommenterer plasseringen av svanen i forhold til resten av bildet. Jeg synes den er grei slik som den er, fordi svanen trenger luft foran seg siden vingene har slik kraftig bevegelse framover. Du har jo fått med halespissen, tross alt. Med dette bildet friskt i minne på netthinnen, er det bare å legge i vei på nye fototokt i jakten på det optimale svanebildet. Hilsen Nina
Carsten A.
Tak for kommentarer.

FMG: Det korte svaret på brennvidde og blenderåpning er 500mm brennvidde og f/8 med 1D Mark. II. Dette må imidlertid suppleres med at det bildet som er vist her er et kraftig utsnitt av originalopptaket. Et opptak med 1D Mark II har 3504 x 2336 piksler på en brikkeflate på 28.7 x 19.1 mm, mens dette utsnittet bare har benyttet 1215 x 810 piksler. Sagt med andre ord utgjør det viste bildet bare ca.9,9 x 6,6 mm på sensorbrikken, eller ca. 1/8 av opptaksflaten. 1215 x 810 piksler = snaut 1 mill piksler(1 megabyte). Hvilken bildevinkel dette svarer til har jeg ikke forsøkt å regne ut.

Det er derfor nok av plass for en annen beskjæring og eventuelt et (mye!) videre utsnitt (på alle kanter), men dette utsnittet er det jeg etter overveielse er blitt stående ved, forøvrig med den omtrent den begrunnelse som Nina C.K. har i sin kommentar. Å beskjære inn fra venstre og/eller ovenfra er iallfall helt utelukket. Trolig vinner også bildet på en anelse mer beskjæring inn fra høyre.

Ellers må det være en misforståelse at hele fuglen med vinger ikke skulle være i fokus. Imidlertid lander fuglen i ganske sterkt byget motvind, noe som fører til at vingetuppene og enkelte fjær båser opp.

MVH CA
Odd E. k.
Hei Carsten Arnholm!

En flott positur på svana der den fint holder vingene opp foran seg. Komposisjonen er meget bra sammen med utsnittet. Ser at bildet ikke er helt i fokus samt at enkelte partier har utbrendte soner, tenker da på høyre vingeforkant og noe utover mot håndsvingfjærene. Uansett et flott fanget motiv Carsten Arnholm!

Mvh

Odd E.
Finn M.
Heisann, dette var litt av et svanebilde! Her har du virkelig fanget fuglen i det rette øyeblikket. Posituren gir jo assosiasjoner til en orkesterdirigent.

mvh Finn
Gro K.
DEN SATT, Carsten.
Synes beskjæringen er som den bør være, skjønner ikke hva du selv mener med å ta mere inn fra HØYRE ?? Det er jo snaut nok for halen som det er ??
Uansett,
et flott bilde, der den rolige blågrå bakgrunnen framhever den hvite majestetiske fuglen som lander i motvind. De bevegelsesuskarpe vingetuppene er et + synes jeg.
Tror ikke mine egne bilder er like skarpe ?? Kanskje litt ''photoshopping'' kan hjelpe ?
Hilsen Gro.
Lars-Anders M.
Morrsomt. Dirigentsvane?
Mvh
L-A M.
Geir Arne M.
Lekkert , grasiøst.
Jeg ville ikke beskåret mer. Slik svanen er vendt føles beskjæringen riktig.

Fine farger og eleganse. Bra

mvh
geir
Kjetil S.
Bilde tatt i rett øyeblikk. elegant vingestrekk. Litt nærmere og noe lavere hadde nok gjort bildet enda bedre!

mvh Kjetil
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Kommentaren fra Ketil S. er jeg selvsagt enig i.

Kommentaren fra Odd E. kjølstad skjønner jeg ikke så mye av.

LAM: Kan se slik ut ja, men det er en ganske vanlig positur under landing på fast grunn (her is).

MVH CA
willy m.
flott positur på denne svanen C.A...i sannhet vakre fugler dette og du kan dette med å fange dem i gode positurer..likte det bare jeg da:) god påske
mvh willy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu