• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-26 00:29:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Tom T.

DET ER NOE AV DET BESTE DU HAR LEVERT STIG:) Bilde er helt nydelig komponert og etter arb i S/H av høy klasse. Anbefales :)

mvh Tom Tveitan
Avsluttet .

Syns også dette er meget bra.
Liker veldig godt komposisjonen på dette bildet.
Liker veldig godt greina som stikker opp av vannet og noe som kan likne spor som fører oss over mot den andre siden.
Meget bra og gratulerer med annbefalingen:-)
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Hei Stig! Synes dette var et kjedelig motiv og en komposisjon som halter mellom symmetri og ikke-symmetri, av vannrette flater og diagonale linjer. Jeg synes heller ikke proporsjonene mellom flatene er god. Et helt ordinært motiv som virker litt mer interessant med sepia-fargene. Tom: For at jeg skal skjønne din begeistring og eventuelt innse hvor feil jeg tar i min vurdering, hadde det vært flott å høre din begrunnelse konkret og faglig for hva som gjør komposisjonen ''helt nydelig'' og etterarbeidet ''av høy klasse''.
Rolf S.

Hei.
En fin vårdetalj, men personlig ville jeg nok foretrukket et breddeformat med litt ( ikke mye ) mer luft til høyre og kutting av skogen oppe. Synes du viser oss nok av miljøet med speilingen av skogen.

Rolf
Tom T.

Har ikke noe faglig stå sted i å bedømme et bilde. Ole: din oppfatning av bilde er helt sikkert riktig, du har sikkert et faglig syn og ser bilde på helt forskjellig fra meg. Når jeg ser bilde som kommuniser med meg, blir jeg lett revet med i det jeg ser. Kan hende jeg mister gang synet noen ganger(dessverre).
Ruth S.

Dette er bare vakkert! Det er et veldig spesielt bilde som er tatt i S/H..

Hilsen Ruth
Ivar B.

Synes du får et veldig godt tips fra Rolf Støa. Kutt i topp tror jeg hever bildet gjerne også med noe mer luft i høyre. Ellers fint skildret vårløsning. Mvh Ivar.
Geir F.

Jeg må bare kaste meg på begeistringen. Dette er meget, meget bra. Det som gjør det så bra er spenningen i hva som er opp og hva som er ned. Speiingen og det dype rommet i bunn. Nede finner jeg altså himmel og oppe finnner jeg selve foten og innngangen til skogen. Komposisjonen er nydelig og ryddig. Buen rammer inn bildet. Og i innrammingen finner vi roten av et tre.
Helt klart et av dine aller beste så langt.

Støtter anbefalingen!

-fløde-
Fred S.

Det var noe annet...... Fascinerer, dette, men for all del, jeg er milevis unna den begeistringen første mann legger for dagen. Er ellers enig med Rolf S: speilingen viser nok miljø, og en innstramming der bare isen ( og ikke minst spor...) blir igjen vil gjøre bildet enda bedre.

vh fred
Truls L.

Vakkert bilde. Likte sporene som er på isen, og stilig med greinen som stikker opp av vannet :)

Mvh Truls
Stig Børre E.

Takk for hyggelige kommentarer, kritikk, gode råd og anbefalinger!
Ole-Kristian: Takler greit at du ikke har sansen for bildet og syns det er kjedelig og uinteressant, men å kreve en''konkret og faglig begrunnelse'' for hvorfor andre liker bildet blir litt søkt. Hvis det er et kritiere for kommentering hadde det blitt svært få tilbakemeldinger å få her på dotten... ;-)

Rolf: Takk for forslag. Tenkte på det når jeg fotograferte. Har eksponeringer uten skogen i bakgrunnen, klarte ikke å bestemme meg for hva som ble best. Tenkte den mørke skogen tilførte ''historien'' noe. Komposisjonsmessig blir det nok renere uten. Skal legge ut en ny variant.

StigB
Rune S.

Jeg likte bildet og tonene du har brukt. Fint hvordan sporene kommer ut av den mørke skogen og forsvinner i det mørke vannet. Liker også speilingen i vannet og treet som stikker opp. Litt trolsk og mystisk stemning. Når det gjelder utsnittet, synes jeg det går fint som du har det. Kommer an på hva du vil ha fram. Jeg ville f.eks ha kuttet bort skogen oppe og et par cm nede.

Mvh
Rune S
Anders R.

Instämmer i kommentarerna ovan, bra efterarbete, , en spegling som ger känslan av bottenlöst djup. Bra linjer i spåren, vilket kittlar min första känsla när jag såg bilden, spåren som går ut till, eller upp ifrån(?) vattnet blir huvudlinjen i bilden för mig, sedan möts den med strandlinjen och korsas av spårlinje nr 2. Förlängs av is/vattenlinjen. En 90 graders linje skapas mot den av grenen i vattnet, som även blir uppfyllnad i inramningen som vattenspegeln bildar.

Absolute beginner, men jag måste nog säga att jag gillar kompositionen:-)

Lite läskig känsla får jag när jag tittar på bilden med tanke på spåren. Bra kreativitet, det som gör bilden så bra är kanske just din förmåga att se de ''ordinära'' motiven?

Mvh
Anders
Avsluttet .

Vel, du beveger deg ut på dypt vann med mange av dine siste innlagte bilder.
Du er en kløpper til å våge. Til å prøve. Til å finne nytt og ukjent og vise det frem på ''din måte''.

Det er gode egenskaper å ha. Synes du treffer meget bra mange ganger.

Her er jeg imidlertid litt uenig med noe av det du har gjort:
Først og fremst så passer ikke den sepia-tonen i bildet. Det gjør is og snø en skitten effekt.
Jeg ville ikke hatt med bredden på andre siden i dette bildet.
Her er det forgrunnen og fotspor som leder innover i bildet som er hovedelementer som utmerket klarer å stå alene i bildet.

Det kan nok også finnes andre bedre standpunkt for dette motivet, men det regner jeg med at du har kontroll på.

Nei, jeg mener nok det at du enten må få det opp i farver eller i et skikkelig s/hv-bilde. Her er gode kontraster som kunne passe i et s/hv.

Men jeg oppdager et problem med det jeg skrev om bredden på andre siden. Kutter du den som jeg skrev får vi problemer med fotsporene som da plutselig vil stoppe opp i øvre bildekant. Det var ikke så bra det forslaget da:)
Vel, jeg lar det stå slik som jeg har skrevet, bare slik at folket kan se at det er fort gjort og overse detaljer ved første øyekast.

Men farver eller s/hv. etterlyses:)

mvh arild
Ole-Kristian T.

Hei Stig! Jeg beklager min i overkant utfordrende tone, og er enig med deg at man ikke kan kreve begrunnelser for hva folk liker. Men ellers er vel ønsket mitt i tråd med tipset som foto.no gir: ''en velbegrunnet kommentar er det folk flest vil ha''. Men for all del, det er ikke alltid jeg begrunner det jeg skriver heller..Kanskje det var en reaksjon på det som lett blir forutsigbare kommentarer og som jeg selv tar meg i å bli en del av noen ganger. Dessuten et ønske om å lære når andre synes noe er veldig bra og jeg ikke forstår det.

For øvrig har jeg stor respekt for arbeidet ditt, du har tross alt lagt ut 400 bilder her, og du har vist mange kvaliteter. Til orientering har jeg mailet med T.T og moderert mitt utspill :)
ingeborg w.

Sporene som fører ut til kanten gir dramatikk og er et lite apropos til drukningsulykkene som har vært i vinter. Jeg ville kuttet oppe, for å få vekk skauen. Jeg synes ikke den bidrar til noe. Den er uansett med i speilingen. Når det gjelder anbefaling, synes jeg også at hvis en først anbefaler bør en være konkret på hva som er bra. Jeg tar meg dog i å skrive ubegrunnede kommentarer og noen ganger mer positive eller negative sådanne enn jeg bør, spesielt hvis jeg er sliten og har sett på for mange bilder i løpet av en dag.
Stig Børre E.

Takk for nye kommentarer!
Ole-Kristian: Den er grei - forlangte ikke noen beklagelse. Jeg bare stusset over hvordan du ordla deg. Bildekritikken skal visstnok stramme inn reglene og kreve mere av kommentarene. Det har vært en pågående debatt vedr. dette på forumet.

StigB
Stig Børre E.

V2 ble ikke bra - glem den!
Bildebehandling etter midnatt er ikke noen suksess...

StigB

Tom T.

Beklager min ubegrunnede kommentar:( Skal skjerpe meg på området. Til Ole: Du har rett i at jeg må gi begrunnelse for min anbefaling.

mvh Tom Tveitan
kåre l.

Liker v2 best her :-)
Med et lite minus... Synes ikke det skulle være speiling i vannet. Vil bli mye mer mystikk med helt svart vann tror jeg. :-)
Anne-Lise S.

Liker sepiaversjonen best. Grunnen er at jeg liker dybden i det, og hvordan fargevalget får frem detaljene i greina og isen. Synes også bakgrunnen her tilfører bildet spenning, idèt sporene går inn igjen i skogens mørke. Liker lyset. For meg mangler V2 denne mystikken, og det gir meg ingen undring, pirrer ikke min nysgjerrighet om du vil. Der er det mer rett på og du får hva du ser og intet mindre eller mer. I V1 blir jeg sittende og tenke og fundere. Det gir spørsmål uten svar. Et åpent motiv uten facit.

Anne-Lise
Elin I.

Likte bildet momentant, akkurat som det er på første versjon.
Falt for den myke buen på isen som dominerer bildet sammen med myk, naken grein. Stille vann og fotspor...her var det mye spennende å se på, men samtidig rolig og behagelig.
Sepiatone liker jeg nesten aldri på egne bilder, men her synes jeg den passet fint.
Hvilke farger er det på originalen ?
Stig Børre E.

Takk for nye kommentarer!
Kåre: Ja, tror bildet hadde blitt hakket mere mystisk med dempede refleksjoner. Burde tatt meg tid til å skru på et polafilter.

Anne-Lise og Elin: Enig v1 er best. V2 blir tamme saker syns jeg.

StigB
Anne Ø.

Et spennende bilde der jeg er svært begeistret for V 2.
Et flott stykke arbeid!!!

Anne:)
Helge R.

Hei!!
Du får et annet og ganske spennede bilde om du flipper v2 vertikalt.
Jeg er svak for bruntonen i v1 og beskjæringen i den andre.
Ha en fin kveld hilsen
:)Helge
Stig Børre E.

Takk Anne og Helge!
Helge: takk for forslag!

StigB
Bergliot E.

Wow....dette bildet likte jeg. Det var noe magisk over det, akkurat som at bildet viste to forskjellige verdener. Den ene over isen og den andre under isen liksom. Speilingen var så blank men så kom de hvite greinene stikkende opp. Merkelig. Syns bildet var veldig bra jeg, og jeg likte det i sepia tonene du har valgt i v1. Ser jo ikke ut som at det er ren snø oppå isen akkesam, så da blir den jo like skitten og ujevn i s/h syns nu jeg da.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu