Jeg vet hvor Haren hopper. Foran kamera mitt
Jeg har nesten aldri orket å drasse på det store speilreflekskamera mitt når jeg trener fuglehund. Men i går fikk det være med på turen til tross for sine snart 4 kg. Jeg hadde egentlig i tankene å fotografere rype som hundene tok stand på. I stedet for stand på rype så ble det stand på hare. Haren kom i fullt firsprang på 7-8 meters hold. Da angrer enn på at 1,7 x converter ble satt på. Ikke enkelt å følge dette lynet på 7-8 meter med en 500 mm. Den som ikke har prøvd bør prøve........

500 mm på frihånd er ikke å anbefale.
Greit ut i fra rådene lysforhold,brennvidde og fart. P.s bilde er ikke beskjært.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger759
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Avsluttet .

Kjempebra fanget. Du har brukt riktig lukketid for å fryse bildet.
Steinulf L.

Meget bra.
Monika Frisvold V.

Hei Terje

Dette ble blink skudd :)
Bare nydelig....
mvh monika
Avsluttet .

Hehe,dette var stilig:-)
Fanget den midt i spranget,artig.
Fint lys ig fine farger.
Hilsen Tone!
Stian H.

Hei.

Jævelsk bra treff med fokus og eksponering. Ser du har godt lys, og bra dybdeskarphet. Uansett ikke enkelt å følge fanten når han har fått opp dampen som her. Imponert.

Stian
Eldrid S.

Hei!
Ikke verst å fange den i luften! Stilig bilde!
Morsom tittel :-)

mvh Eldrid
Knut H.

Bilde ufyller tittel på en meget god måte.
Meget god skarphet som viser alle detaljer
på en topp måte.Rått actionbilde med
sprut og fart.Flott lys i bilde.
Knut
Cornelia T.

helt utrolig bilde, flott fanget, og bra teknisk også etter min mening.

mvh, Lia
Terje S.

Takk så langt alle sammen for kjempekritikker. Den som ikke har holdt ett digitalt speilrefleks i hånden med 500 mm bør prøve å se det begrensede bildefeltet. Her er det flaks inn i bilde også . Tok flere bilder med hare hode og bakføtter også. Fikk vel med hele haren på en 5-6 bilder. Bra at jeg traff med fokus på en 4-5 bilder.

Mvh Terje
Tom T.

Hei! Kjempe bra Terje:)

mvh Tom Tveitan
Eva Marie P.

Hei Terje

Dette var et flott bilde:) Utrolig flott effekt at du har knipset den i lufta.
Det er så levende og herlig se på. Dette kan du være kry av!
-epl
Odd E. k.

Hei Terje!

Dette var bra Terje. Ikke lett å få has på denne skye fyren. Her har du et glimrende bilde av harepus, der den sikkert trykket veldig for ikke å bli oppdaget. Jeg misunner hunden sin luktesans når det gjelder å oppspore de skye dyr. Flott skarphet og et fint lys du har mestret meget bra. Noe fremtredende bakgrunn, men det overveier ikke blinkskuddet av harepus!

Mvh

Odd E.
ketil o.

Hei!
Et nydelig bilde som jeg misunner deg ''litt'':)
Mvh:ketil
Kjell Ivar Ø.

Gratulerer med blinkskudd Terje. Topp bilde.
Mvh Kjell Ivar
Aleksander M.

Hei
Selvsagt kunne det vært litt bedre lys osv, men veldig bra fanget situasjon.

Mvh Aleksander
Ole Birger S.

Dette bilde oser av villmark, fart og spenning. Jeg liker det meget godt. mvh obs
Terje S.

Takk alle sammen for kommentarer. Jeg skulle med fordel ønsket litt mindre dybdeskarphet men var ikke forberedt på situasjonen. Jeg hadde stilt inn kamera på 1/800 sek og da valgte kamera blender 14. Aller helst skulle jeg hatt 1/2000 sek og blender 4. Hva som er feil med lyset osv Aleksander vet vel bare du ?

Mvh Terje
Avsluttet .

Knall bra igjen Terje, like imponert vær gang du legger ut nå.

Knall bra..

Rune
Knut Børge S.

Hei Terje!

Imponert over at du har klart å fange denne lynkjappe krabaten i full firsprang, meget, meget bra. Tipptopp dette, gratulerer!

Ha en riktig god påske!

mvh KBS
Inge S.

Hei.
Jeg er imponert. Et herlig blinkskudd.
Helt topp.

Mvh Inge
Espen B.

Slenger meg på den gode kritikken her. Her er det stor fjaskofaktor med tanke på å treffe fokus men her har du greid det meget bra. Synes lyset er flott. At haren er i lufta med snøsprut en halvmeter bak sier noe om farta her. Dette er et av få fluktbilder av hare her inne, ikke minst i vinterdrakt. Anbefales!

P.S. Fint om du kunne kritisere noen av mine bilder en gang :)

mvh
Espen Bergersen
Vidar S.

Blinkskudd, Terje! (synd med bakgrunnen) :o) Vidar
Terje S.

Helt enig Vidar vedr bakgrunn og dydbeskarphet men vi må ikke bli så forvent at vi på død og liv skal ha sterile og kledelige bakgrunner til alt av naturfoto. Dette er øyeblikksfoto med meget høy vanskelighetsgrad og det vet du Vidar. Snakket med en kompis i sted og jeg kom med forslaget om å sette opp en stor læretbakgrunn så fikk jeg bikja til å jage haren foran .
Knut mente at jeg kunne klippe ut haren og lime den inn i en fin bakgrunn. Er vi på villspor ? Ja, jeg tror det.

Ha en fortsatt fin påskefeiring alle sammen.


Mvh Terje
Bergliot E.

Jøss...det var litt av et blinkskudd. I et sånt øyeblikk skal man ikke se på hverken bakgrunn eller forgrunn syns nu jeg. Jeg syns at du har fått til et knallbilde utfra de forhold du beskriver. Veldig bra dette.

Bergliot:)
Kjartan T.

Veldig bra Terje! Bildesamlinga her begynner å bli veldig omfangsrik og svært god.

Du får ta med gullbikkja neste gang du kommer til Namdalen da... Så kan du selv starte fototurisme med hund:)
Vidar S.

En ting helt først: Jeg vet det, vanskelighetsgraden er høy og jeg er imponert over resultat! Jeg er helt enig med deg vedr ''det perfekte'' i et slikt øyeblikksbilde, Terje, og det var også noe jeg kommenterte i dette bildet bilde nr. 300352 til Knut Hovdhaugen...

''men situasjonen er ubetalelig så derfor får du honnør for det! (skal vi alltid rakke ned på det tekniske så får vi sjelden eller aldri se slike bilder).''

Nogenlunde det samme kunne jeg skrevet med referanse til bakgrunnen på ditt bilde også, Terje. Parentesen var ikke ment å være noe negativt i min første kommentar - bare en bekreftelse på det du selv nevnte om mindre dybdeskarphet....det ble litt kort og upresist fra min side. Håper du ikke ble fornærmet på meg for det var ikke meningen.

:o) Vidar
Terje S.

Takk for nye flotte og konstruktive kommentarer. Til Vidar vil jeg si at jeg på ingen måte ble fornærmet. Knut er kompis av meg og vi diskuterte akkurat dette med bakgrunn. Han satt faktisk meget stor pris på din kommentar. Jeg også. Jeg er faktisk helt enig meg deg. Nå idag stilles det veldig store krav til naturfoto og jeg vet enkelte vegrer seg å for at de ikke greier å holde nivået. Her er det plass til alle i mine øyne. Vi må ikke bli så blaserte fordi enkelte serverer knall bilder. Personlig er jeg knall fornøyd med bilde her. Bakgrunn hadde ønsket vært litt bedre men i løpet av 2 minutt skulle jeg limet denne flotte haren i verdens peneste bakgrunn. Men det er feil vei å gå i mine øyne. Her er det situasjon som i mine øyne er knall.

P.s Det jeg ikke liker er at enkelte på død og liv skal pirke i uvesentlig ting som ikke har noe med sunn fornuft og gjøre . Jeg skal ikke gå nærmere inn på hva og hvorfor .

Mvh Terje

Ha en flott påske alle sammen .


Til Kjartan kan jeg si at jeg har fuglehunder og ikke harehunder. Men de står på det å. Men jeg skyter ikke hare for dem .Det får de med Munsterlander gjøre.Du får komme nedover så skal jeg gi deg masse rype og harebilder. I følge utsagn fra Stian er det langt mellom rypene der oppe. Her er det flust. Igår hadde jeg over 20 fuglearbeid på 2 hunder på ett par tre timer.

Vidar S.

Det var godt å høre. Da er vi på bølgelengde og med samme holdning.
Er riktig god fotopåske! :o) Vidar
Ole Martin D.

Du er helt konge for tiden Terje!! Bare det å være så på hugget når det skjer+ å treffe med eksponeringen! Imponert.
Du har selvfølgelig ein fordel i og med at du har Norges beste harestøkkende engelsksetter. Jager den alt denne villmannen di? Som eier så hund?
Ser at det har kommet flere ørnebilder og det er jo et helt utrolig lys!!
Hus å ta med deg bakgrunn neste gang og jeg skal bygge et kjempeskjul for landskapsfotografering.Go påske og la fuglene få fred fra dine hunder i den stille uke.
Marit O.

Hei Terje
For meg spiller ikke bakgrunnen eller forgrunnen noe, steike ta dette er bra fanget disse er lyn kjappe.
Du er dyktig.
Marit :)
Terje S.

Takk for nye flotte kommentarer. Mine hunder er spesalister på hønsefugl men en og annen hare blir det stand på også. I fjor kom det rev fra samme hund på samme sted. Ser virkelig frem til å få prøve ny skjulet ditt Ole Martin til landskapsfoto. Skjønner ikke helt hvorfor vi skal kamuflere oss for å ta landskapsbilder jeg da ? Men tanken var ikke dum. Bare helt borti granskauen genial.

Ha en flott påskefeiring alle sammen.

Mvh Terje


Robin J.

Blinkskudd og ferdig med det. Mvh RJ
Kjell Sigurd S.

Herlig fanget Terje. Blikket gjør mye for bildet synes jeg. At den hopper fra fotografen er kanskje ikke ideelt men samtidig er det sånn disse krabatene ofte oppleves - i flukt bort fra oss. Skyggen er topp og teknisk sitter det som et skudd.

Kjell S
John H.

Hei Terje
Øving gjer meister. Her har du på ein meisterleg måte fanga øyeblikket. At du skyt so bra med hagle og rifle er heilt klart overførbart til kamera. Toppers.
God påske
John
Egil O.

Helt utrolig godt gjort.

mvh egil
Terje S.

Takk for masse ros og positiv omtale. Håpte jeg skulle få noen flotte hare og rypebilder i påsken men 1 meter nysnø på hytta spolerte planene.

Mvh Terje
Jan-Eilert P.

Skikkelig tøft harebilde. + for lavt kamerastandpunkt. Bedre enn det du har lagt ut nå sist med uskarphet. Dette er det mye mer fart i .

Helt sikkert salgbart. Tøft.

Jan-Eilert
Avsluttet .

Harer er alltid et flott syn, likte jo dette!
Mye aksjon og spenning hær.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu