- Våren har kome til Jæren -
Her er det traktorspora etter gjødslinga med god vårvekst eg ville få fram. Dessutan var himmelen så spesiell saman med Windows-markå der vibene svirra rundt. Og dei forsvann fort då eg dukka opp i graset som var så gjødsla.
Bildet inngår i albumet - Med hjarta på same staden - - Denne windowsmarka vil eg følga gjennom ulike årstider.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-12 00:10:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-13 21:34:01
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-14 02:24:58
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetPå frihånd i kald nordavind og der eg desverre hadde gløymt å skrua ned ISO 200 til 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250384} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jan Frode A.

Det første som slo meg da jeg åpna bildet, var noe kjent ifra Windows. Og så la jeg merke til vibå. Leser så teksten din, og smiler.
Jeg liker veldig godt denne komposisjonen. Traktorspor som leder inn ifra venstresiden, og de samme linjene som går igjen på haugen der bakom. Flott deling av bildeflata, med en himmel som er veldig bra. Vibå vises godt igjen i bildet, sikkert på grunn av at den er så riktig plassert. Fargene er skikkelig gode. Dette er flott i all sin enkelhet.

mvh Jan Frode
Frode F.

Tone,

nyydelig bilde du presenterer her.

Som du sier; windows-marka - det blir nesten som et glansbilde.

Dette er så rent og pent og etter boka, liksom, at det nesten er for mye av det gode. Vipa synes jeg er et viktig innslag, den hever bildet. Prikken over i´en, på en måte. Det samme synes jeg om de skarpere grastustene i forgrunn, men jeg er litt usikker på om trærne for himmelsynet er et pluss eller om de forstyrrer. Kjemper litt om blikkfanget, føler jeg. Kanskje bildet hadde levd mer opp til førsteinntrykket om det rene og pene, om trærne var borte? Eventuelt at det kun stod ett tre der? Jeg vet ikke.

Skulle jeg velge meg et tre måtte det bli det helt til venstre. Til å bli værende, altså. Men kanskje det bare er meg. Det blir kanskje litt venstretungt med både vipa og treet der i venstrekanten.

Himmelen er nydelig, du har vært både heldig og dyktig her.

Et bilde som ikke inneholder så mange elementer, men som en likevel blir sittende og se på lenge...

Flott levert :)

FF
Simen B.

Igjen et flott lanskapsbilde og av den ordentlig minimalistiske sorten. Fine myke og buede linjer gjør det godt å se på. Sporene skaper fin dybde selv om de er svake. Jeg blir ikke forstyrret av trærne. Tvert imot liker jeg denne antydningen av et eller annet i det fjerne. Du er svært flink til denne typen motiver synes jeg.

mvh Simen
Avsluttet .

Enkelt og veldig pent Tone:-)
Her har du klart å formidle noe med et veldig enkelt bilde og det syns jeg er bra.
Så jeg liker windowsbildet ditt.
Hilsen Tone!
Marit O.

Dette var det behagelig ro over Tone.
Flott lys fine linjer og stilig med den buede horisontlinjen.
Samt linjene gir en fin dybde,enkelt men minimalistisk.
Likte dette veldig godt.
Marit :)
Steinulf L.

Et skikkelig glansbilde. Det blir spennende å se oppfølgerne.
Ronny A.

Det er vel her man skulle ha sprunget barbeint til krampa tar'n:-) Et vakkert og rent bilde, Tone, som innbyr til å tenke fremover.. Æ glede mæ t snøen etter påska e bort! :-))
mvh Ronny
Sathees Isak M.

Hei:-
Herlig og malerisk effekter her.
Syns du har laget et meget godt og flott landsakp bilde.
Mektig og vakkert!

mvh
Isak.
Stig Børre E.

Elegante saker. Liker ''tomheten''. Fine linjer i åkeren og en veldig
flott himmel. V1 er min favoritt. Kunne tenkt meg bildet enda renere, uten det svarte i overgangen bakke/himmel.

StigB
Torbjørn K.

Pent minimalistisk landskapsbilde. Jeg kunne kanskje tenke meg det enda mer minimalistisk, uten de forstyrrende elementene i venstre del av bildet. Linjene lager en veldig fin dybde, og jeg liker godt haugene i åkeren. Jeg synes forgrunnen blir litt vel mørk og himmelen litt vel lys. Jeg tror derfor at bildet ville tjent på gradert grå-filter eller bildebehandlig der du behandler åker og himmel hver for seg med en gradert overgang. Ang. iso-verdier, så skal 30D og 20D faktisk være best på iso 200. Du får minimalt ekstra støy på iso 200, men dynamikken skal være bedre. Min erfaring med 30D, var at det er helt problemfritt å gå opp til ISO640 med tanke på støy.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var ei flott windows-mark Tone, best i #2, den vipa vart vel liten i alt det store, så hadde du ikkje nevnt den hadd eg knappast lagt merke til den:-)

Mvh Inger Anne
Ivar B.

Herlig vårstemning. Liker lyset, renheten og stemningen. Bildet hadde hevet seg noen hakk dersom trærne i bakgrunnen ikke hadde vært der slik at vipas lette vingeslag var det eneste som bryter stillheten. Men bevares, utrolig flott. Mvh Ivar.
Eva Marie P.

Oj for en dybde i bildet ditt. Så rent og pent og fredelig...
Det enkle er ofte så utrolig fint. Her har du fått SÅ mye ut av lite.Kjempe bra Tone:) Du er så flink.
-epl
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Et slikt bilde er en av mine favorittmotiver. Synes slike buede linjer skapt av bakkelandskaper er bare utrolig vakre. Liker også enkelheten i bildet ditt. Du balanserer elementene på venstre side med plasseringen av bakkekammen litt til høyre for midten pluss linjebrytningene på høyre side. Flott bilde!
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar, gilde tilbakemeldingar og ulike forslag til forbetringar.
Desverre vart det lite tid til dataen i går så eg kjem i gjen i morgon. Då er det helg igjen.
Og i dag har våren verkeleg kome til Jæren med 11 grader og kun med ein lett bris. Så fuglesongen i kveld var som ein kjær vårsong med ein nydeleg solnedgang med sløra skyer. Då skulle eg ha vore ved sjøen.
Denne windowsmarka ligg langs ein traffikert veg med ein bratt sving her i venstrekanten. Difor var det mange som såg rart på meg der eg støtta meg til eit kumlokk nederst i marka. Det var nygjødsla og difor hadde eg lite lyst til å legga meg ned på marka for å unngå tretoppane i venstrekanten, som bildet så klart hadde vore reinare utan. Eg får prøva meg på ein klonejobb i morgon, men trur at det kan verta vanskeleg.

I dag er det ei veke sidan eg tok bildet og det har vorte mykje grønare der nå. Og det er ikkje lenge før det kjem både sauer og kyr der også. Nå var det så mange viper som fauk opp, at eg skulle ønska at eg hadde eit 300mm objektiv for ein dag.

Torbjørn: Eg har bestilt eit gradert gråfilter på foto&video etter di anvisning for sist sommar og dei ringte rett før påske og sa at det hadde kome. Eg må senda deg ei melding om det er rett type pga at det var ulike typer å velga i.

;) Tone
Avsluttet .

Marka vår. Nå lede du 2-1
Det er ikke så ofte jeg kjører forbi her, jeg bor jo i den andre enden ved riksveien.
Sist uke kjørte jeg her og la med en gang merke til alle traktorspora. En fin snev av hevdalokt lå over området.
Jeg vet ikke om det var så lurt å velge et lavt standpunkt her. Men det er jo slik du ville ha det. Jeg tror nok at jeg hadde tilstrebet meg et høyere standpunkt om mulig for å fått med mer av traktorspor.
De fine makrellskyene gjør mye for bildet ditt. Videre synes jeg at du kanskje kunne fått litt mer kontrast og lys i marka ved hjelp av etterbehandling.
Du må lære deg å klone, det er jo så lett. Vipa ville jeg ha klippet ut og satt opp på himmelen:)

Ha en fin helg

mvh arild

Frode F.

Tone,

hei igjen.

Jeg faller for versjon # 4.

Meget stilrent og pent :)

Godt jobbet.

FF
Avsluttet .

Se der ja. I v4 stemmer det. Mye bedre i farvene og kontrast.

Bra dette Tone
mvh arild
Anne Ø.

Så stilig, enkelt med fuglen i det grønne, vårlige og med en
flott himmel med linjene og mønsteret. Helklaff Tone i v 4.
E det vibå?

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu