De vare dyra....
Jeg skulle oppdaget de tidligere, no er det for seint. De oppholder seg inne blant trærne med et vaktsomt blikk og ørene på stilk. Et kvisteknekk eller en duft av menneske i den svale brisen er nok til at de forsvinner helt i den tette skogen. Ikke vits i å prøve å nærme seg når de er i dette lynne..
Slik ofte sluttresultatet blir før en vender hjemmover fra de dype skoger. De oppdaget meg først denne gangen å.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-12 15:58:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde750mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250 s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger425
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tomas W.

Hei Odd!

Det ble mye miljø her, og det skaper en markant gjennkjennelseseffekt for min del... Sånn sett er det godt å se at jeg ikke er alene om slite med å få skikkelig nærkontakt med disse sky hjortedyrene:)

- mvh Tomas
Avsluttet .

Syns det er veldig kjekt å se disse andreledes dyrebildene dine Odd.
Jeg kjenner meg godt igjen i denne situasjonen.
På tur og får øye på et eller annet,mang ganger er det borte før en får snudd seg:-)
Bra.
Hilsen Tone!
ketil o.

Hei!
Det skal ikke være så enkelt:) Da smaker det sikkert desto bedre når alt klaffer.... Synes bildet er fint jeg.
Mvh:ketil
Arild P.

Bilde nr 1 er er ett ok bilde som viser godt hva du leter etter når du er i skogen og ser etter dyr som du kan ta bilder av. Bilde nr 2 synes jeg ikke ble så bra. Her er begge dyrene ute av fokus.

mvh
Arild
Hans-Jørgen H.

Hei Odd!
Dristig fotosport dette her Odd....
Du har våga deg til skogs igjen ser jeg.
Intressant og spennende at du viser oss ''annerledes'' dyrebilder som Tone uttrykker det. Kjenner meg godt igjen i denne situasjonen ja. Ganske typisk at den står slik i skogkanten og værer...Fortellende miljøbilde.
Fortsatt en utmerket helg!
Hans-Jørgen
Ronny A.

Hei Odd. Det er godt å se at de ikke kommer springende til deg også;-) Har du forresten noen gode tips om hvordan man skal få tatt gode bilder av elg og rådyr? (disse jeg har i nabolaget) Er det nok å sitte å vente på dem da de lukter oss så fort?
mvh Ronny
Knut Børge S.

Hei Odd!

Et bilde som oser av stemning, fremhever virkelig stemningen og varheten det er når disse dyra lister seg gjennom skogen. Kjempebra!

mvh KBS
Odd E. k.

Tusen takk for kommentarene til bildet. Sikkert ikke lett å kommentere denne type bilde, da en opplever slike type hendelser forskjellig. De siste bildene mine er noen bilder jeg viser for å fortelle hvor vanskelig det er å ta gode bilder ute i naturen.

Ronny:
Det å komme på kloss hold av dyr og fugler er ikke lett. Skogens dyr og fugler er skye og vare og ønsker å beholde en viss avstand til oss mennesker. Den beste måten å komme innpå dyr og fugler er å legge ut åte, og da i den tid på året da det er vanskelig å finne mat ute i skogen. Mange legger ut høy om vinteren, noe hjorten, elgen og rådyret liker å komme til. Dette gjøres også for å holde dyrene borte fra jernbane og motorveiene. Det å la dyrene komme til deg gjennom hele året er ikke lett. Tolmodighet er nok det største hinderet. Må kanskje vente i dager og uker for å komme på kloss hold. Det å være på en strategisk plass hvor en kan forvente at dyrene/fuglene dukker opp er også viktig. Viktig å sette seg inn i dyrens adferd. Det å kamuflere seg er veldig viktig, i telt eller som kamuflasjeklær. Store kontraster til terrenget kan lett føre til mistenkelighet eller at dyrene/fuglene blir ekstra vare. Vindretningen mot deg, det lukter minst mulig menneske av deg og klærne ( ikke svettlukt og parfyme), at en lager minst mulig lyder, alltid rolige bevegelser, fallende bevegelser og det å ha rigget til fotoutstyret er nok generelle ting en må gjøre og få gode blinkskudd med kameraet og det å komme innpå dyrene. Også mange andre forholdsregler kan benyttes. Dette var noen råd.

Mvh

Odd E.
espen h.

Et annerledes dyrebilde, men ikke dårlig. Dette er dyr som er spesialister i å gjemme seg og gå i ett med omgivelsene, moro å se et slikt bilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu