Freia
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258821} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Nely d.

Dette er Norges reklame! Dint med den skråstilte bakken mot en flott himmel.
Hilsen, Nely
Thorbjørn R.

Jeg liker utsnittet her. Mer gress og flere kyr ville ødelagt.
Renate A.

Det at den midterste kua ser på oss, gjør dette bildet litt fiffig for meg. Vet ikke om det er med overlegg, men veldig artig altså :)
Avsluttet .

Fint bilde. Utsnittet er veldig bra:)
Fred S.

Takk for kommentarer:
Nely: Tja, kyr er kanskje noe en forbinder mer med Norge enn blå himmel. Lenge siden vi har sett den her oppe... Blå himmel altså, kyr er det nok av i Namdalen.
Thorbjørn: ja, utsnittet gir seg nesten selv mot en så høy himmel, vurderte ingen andre alternativer.
Renate: Med overlegg ? Joda, jeg rautet til den og ba den smile og se på meg.... Nei, spøk til alvor, jeg tenkte ikke så mye på det der og da, men når det først ble slik, er jeg enig med deg. Det at en av kyrne, og da gjerne den i midten, slik det tilfeldigvis ble, ser i en annen retning enn de andre, er slett ikke dumt med tanke på kompen.

vh fred
Fred S.

Takk til deg også, Anette, du kom ''i mellom''.

vh fred
Aud Elise S.

Herlig bilde!
Fint med den høye himmelen og kyrne som følger
linja som bakken danner. -Og fint med den sorte
som betrakter fotografen : )
Bra sjokoladereklame dette!

mvh Aud
Tove H.

Flott komposisjon og et veldig artig bilde. Tenkte på Freia melkesjokolade før jeg så tittelen.
Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg ser heilt klart freia-reklamen og eg likte godt fargene her,
eg ville imidlertid hatt med litt færre kyr og så fått de enda nærmere:-)

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

For et sommerlig bilde som dukker opp her da. Grønt gress og halvblå himmel med hviteskydotter. Måtte du så nært innpå for å vende deg til Namdalens dynnjlukt!? (kanskje det ikke går an å komme lengre unna oppi Overhalla!?;)

Bildets sterkeste punker er nok komposisjonen. Linjene er meget fine, og formkontrastene er gode. Du får servert en fin variasjon i positurer, noe som også er bra. Men de fire kuene med tilnærmet lik positur har veldig god rytme mellom seg. -Fine mellomrom der. Skulle nesten tro du har vært å skubbet på dem. Jeg liker bildet godt, men fikk mer lyst på sommer (selv om det ser ut som somer ute..) enn sjokolade. Jeg ville kanskje ha klipt ned gjerdet, både foran og bak i bildet.

vh ingebjørg
Jóhann Á.

Hei Fred!
Minner litt om Synnøve Finden det her. Gresset er grønnere, himmelen klarere i starten, men alle vet at det blir regn og gjørme om ikke alt for lenge. Og da skalker vi alle luker!!!
Nei, ellers et fint bilde hvor plasseringen av flater i rammen, samt fargene, står for det meste. Litt sånn småkoselig!!

MvH, Johann
Tone A.

Hei Fred
Her er det verkeleg flott Freia rekalame for melkesjokoladen som også er min yndlingssjokolade, men som eg ikkje har så godt av.
Også på Jæren har me hatt ein vår med mykje grå himmel, så slike blåtonar på himmelen er eit forfriskande syn.
Ikkje lett å dirigera desse kyrne som det faktisk er litt orden i. Spesielt dei 3 mørke kyrne som står med jamne mellomrom og dannar ein flott diagonal. ( 4 med den som beiter i venstresida som nr.2, men den er litt meir i bakgrunnen.) Flott med den svarte kua som snur seg mot fotografen. Friske grøntonar på den flotte åsen med si bølga form og her er det kyene i kontrast mot det skylaget som gir ein flott effekt. Her er det mest som om skylaget ligg rett over åsen og pga blåtonane mest som om regnet er i emning.
Friske blåtonar på himmelen der dei lette skyene øverst forsterkar idyllen. Nederst i venstrehjørnet ville eg ha fjerna gjerdet. Elles eit vakkert bilde med fargar, kyr og lys som ein flott Freiareklame. Dei 3 kyrne i høgrehjørnet er ein fin kontrast til dei andre kyrne pga at dei to fremste er mest lyse på kroppen. Sjølv om bildet nok hadde vore rolegare utan den gruppa.
Flott fotostandpunkt som gir ei kjensle av at kyrne går på eit fjell med himmelen rett over.
:) Tone



Fred S.

Takk til dere seks for nye kommentarer.
Her nok varianter med færre kyr, Inger Anne, men faøt for den lange rekken og den forholdsvis jevne fordelingen av dyra.
Er enig med i at kompen er det ''sterkeste'' puntet her, ja, Ingebjørg, hadde ikke kyrne stått som de stod, hadde jeg kjørt forbi.
Og standpunktet ga seg selv, Tone, jeg satt i bil nede på en lite trafikkert bygdevei, og rullet ned vinduet...
Synnøve Finden er vel en like god assosiasjon som Freia, ja, Johann, og med gråværet som følger etterpå, regner jeg med at du tenker på det som skjer i Namsos; nedleggelsene...

vh fred
Brit M.

Ja er det ikke typisk, de dyktigste fotografene ruller bare ned vinduet de, og ''skyter'' fra bilen og får et blinkskudd, mens vi lærlingene sliter med å få grønska fra dongeriknærne! Så snille skyene var som bygget opp om den flotte komposisjonen din. De kyrne som ser mot venstre, hva ser de på tro? Kua helt øverst til høyre ser ut til å være sjefskua, av en eller annen grunn. Også arti med de tre som står like under henne, bak den store gruppen, alle vendt mot deg. Og hvis kua til venstre ikke hadde spist, ville ikke bildet vært like godt.

Brit
Ann F.

Er det Firkløver som vokser i gressbakken, mon tro?

Spøk til side, bildet er et greit og artig og enkelt komponert stykke Norge. Ideelt uten ku-klumpen i høyre del - eller med en tilsvarende i venstre del, men Ok likevel siden bare en av dem ser på deg.

Men gjerdet bak dem mot himmelen, DET ville jeg glatt klonet vekk. Åkkesom. men ikke den lille busken som stikker opp nesten i venstre bildekant, i horisonten. Den skal få lov til å bryte linjen og erte øyet.

mvh Ann
Fred S.

Takk til Brit og Ann.
Brit: Den med ''de dyktigste fotografene'' tror jeg vi hopper bukk over, og jeg ser nå også at det kanskje kan høres litt noncholant ut å si ''at jeg tok bildet gjennom bilvinduet''. Slikt kan fort misforståes...I alle fall, jeg var på vei fra en foss til en annen for å ta bilder, med en eos 350D som jeg aldri blir fortrolig med, og en nyanskaffelse som jeg kjøpte fordi den kan puttes i lomma, den berømmelige Fuji Finepixen F 30. Kuene dukket opp, de stod nesten i sluttet orden på linje, i silhuett mot med en cumulusprakt og en blå himmel uten like, og jeg regnet med at hvis jeg gikk ut av bilen ville de bli urolige og flytte på seg, eller enda vrre, hun i det andre framsetet ville begynne å bjeffe og skremme dem. ( ikke kona, men hunden) Derfor fra vinduet. Jeg brukte Fujien, der kan du bare kikke på displayet, det er ikke noe søkervindu. Jeg hadde ikke ''sjåbrillan'' tilgjengelige, og håpet at kameraet fokuserte uten min hjelp, og at jeg traff motivet sånn cirka. Jeg er med andre ord fornøyd med fujien...

Ann: Masse firkløver, men husk at det er melkesjokoladen som har kyrne..
Gjerdet ? Ja, selv jeg ville vel kanskje ha klart å fjerne det uten å lage alt for mye rot, men jeg syntes det var såpass beskjedent at jeg lot det bli.
Kuklompen kunne jeg godt ha vært foruten, men alt i alt synes jeg de stod fortreffelifg godt plassert.

vh fred
Avsluttet .

Flott komponert, det meste er nevnt, imens henter jeg meg en melkesjokolade.

Arne:-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Sånn ved nærmere ettersyn likte eg også kuene i silhuett her og syns bildet er veldig bra komponert.

Inger Anne
Marit O.

Flott reklame for freia Fred!
Liker utsnitte og fargene,flott komponert.
Mvh Marit!
Espen A. I.

Freia til de grader, flott sommerbilde også. Jeg liker helt klart dette bildet, ikke noe med det, men det mangler kanskje noe. Et tre eller et stein som bryter opp.

Espen
Stig Børre E.

Totalt skivebom!
Det er jo ikke sorte kuer på papiret som omslutter en Freia Melkesjokolade.
Bortsett fra det så er det vel vanskelig å få det mere nasjonalromantisk enn dette, snødekte fjell istedenfor skyer i bakgrunnen kunne vel gjort litt.

Syns utsnitt, farger og kontraster er bra.

StigB
Fred S.

Takk til nye fem:
Arne: sjokolade er sunt....
Inger Anne: silhuetter er bra...
Marit: Reklame er det for mye av...
Espen: tre og steiner var det lite av....
Stig: Jeg spiste i 10 år bare Cuba (Nidar), da jef ble 60 for et par år siden fikk jeg 60 Cuba av den snille klassen min, og holdt på å spise meg i hjel. Da Cuba-krisen var over, gikk jeg over til en kokossak som heter Obs. Jeg har med andre ord ikke sett en Freia melkesjokolade på år og dag, og beklager fargevalget på det sterkeste. Skal ikke skje igjen...

vh fred
Bjørn H.

Sommerlig og deilig. Grønt gress, kuer og blå himmel med flotte skyer, mmm.... det oser av bonderomantikk dette, Fred.

Liker som sagt det jeg ser, men skulle gjerne sett motivet enda vassere. D.v.s. sterkere formasjoner eller linjeføringer i kugjengen.

Hvis alle f. eks hadde stått på rekke og rad, eller at de hadde stått tett sammen og glodd på deg, noe i den duren der, hadde nok motivet blitt adskillig sterkere. Men dette er bare, hvisser ......................... :)

Bjørn.
Isar P.

Hei. Fint bilde og skarpe farger. Liker godt måten kuene står i en linje, oppover bakken, og at de blir nesten et mellompunkt, mellom himmel og jord.

Mvh Isar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu