Sommerfugl
Jeg beveger meg nå inn på ett område jeg ikke har peiling på. Dette er mitt første makro bilde. En uvant men spennende verden som må utforskes mer.Tips til forbedringer både det fotografiske og det tekniske mottas.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 105 f.2,8 macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260075} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Sigurd S.
Ikke værst debut dette Terje. Fargene på blomsten er fine. Sommerfuglen skarp og velplassert men med litt for liten dybdeskarphet. Det lyse feltet opp til høyre stjeler noe oppmerksomhet. Støvmerkene ville jeg fjernet. Skal bli spennende å se hva du får ut av macroinitiativet ditt Terje. Tidkrevende felt.

Kjell S
Terje S.
Enig i konklusjonen din Kjell. Blåste for kraftig til mindre blender. Men har ett med bedre dybdeskarphet men da med dårligere bakgrunn. Spennende arbeidsområde var det i allefall.


Terje
Knut Børge S.
Hei Terje!

Slettes ingen dårlig detbut i makroens verden dette nei. Fin skarphet, god komposisjon og fine farger. Kommer nok flere og endra bedre makrobilder fra deg etterhvert.

mvh KBS
Ivar B.
Frisk fargeklatt dette, Terje. Riktig dybde med makrofotografering er vanskelig synes jeg. Liten dybde må ofte til for å få fine omgivelser, men det gir samtidig et lite skarphetsfelt. Når det i tillegg ofte er dårlig lys, og vanskelig å bruke stativ, ja da er det ikke lett. Synes du har kommet godt ut av dette. Ideelt sett skulle jeg sett et trinn till nedblendet, men jeg ser at du skriver at det var endel vind, og da trenger du jo lukkertiden. Mvh Ivar.
Anne Ø.
The flying start Terje!!
Dette er et lekkert utrykk, enig i dybdeskarpheten, litt mer skarphet på vingen.
Men er et bilde som fenger og som jeg liker umiddelbart med de rosavalørene til blå-grå fargen på sommerfuglen.
Enig i det lyse området.
Dette kan du også Terje, er bevist.
Moro med macro, er hekta om dagen:))

Anne:)

Odd E. k.
Hei Terje!

Synest dette ble meget flott, der skarpheten ligger på hoderegionen, det området som enhver av oss vil ha som skarpt og klart i dette motivet.. Et makrobilde vil alltid inneholde problemer med dybdeskarpheten. Hver enkelt av oss har vår mening om hva som er bra og dårlig med et macrobilde, det finnes vel ingen mal på det. Noen ønsker et lite fokusområde som skal være skarpt, andre vil ha motivet helt ut av fokus, en annen farge eller et tettere utsnitt etc.. Synest hver enkelt av oss har vår enegn stil og av den grunn blir det vanskelig å bedømme andre sine macrobilder. Fra min side blir det på et generelt grunnlag.
Som nevnt er dette bildet meget bra, tenker da på fotovinkelen, fargene, lyset, skarpheten og utsnittet. Prikken over i'en har vært av følehorna også har ligget i fokus. Da har bildet blitt perfekt for meg!!

Ha en fortsatt fin søndag!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig debut, Terje! Og gratulerer med nytt objektiv!(?). Du har gitt deg ut på en spennende vinkel, og sommerfuglen har plassert seg på en kraftig farget blomst. Kanskje blir det slik at de to elementene konkurrerer litt om oppmerksomheten ettersom fargen er så sterk. Men det trekker ikke ned. Skarpheten ligger fint. Det er mulig at bildet kunne ha hatt litt bedre lys.

vh ingebjørg
Tom E.
Hei!
Litt mer dybdeskarphet kunne nok gjort seg her.Fin bakgrunnsfarge.Hva sommerfuglen heter vet jeg ikke.Ellers så synes jeg at utsnittet fungerte.Lett å bli hekta på dette også:)
mvh tom
Avsluttet .
En nydelig fargesammensetting og komposisjon men er enig med de over som mener at de lyse feltene forstyrrer noe , men en bagatell i et så nydelig bilde Terje..

Rune
Stig S.
Joda, debut til 19,5 - 19 - 19,5 - 18,5 - 19 ;-) Flott macro med fint fokus, og passe dybdeskarphet. Øøørlite bedre lys hadde gjort seg, det lyse feltet i h kant kan dempes, og så har du en flekk til v bak vingen.... Meget bra - fortsett med macro!

--stig--
Kjell Ivar Ø.
Har prøvd litt makro tidkrevende og vanskeleg. Synst du har en
flott start her Terje. Blir artigt og sjå vidare.
Mvh Kjell Ivar
Aleksander M.
Hei
Synes dette var et flott makrobilde, men ser nok at tipsene til Kjell Sigurd hadde gjort bildet enda bedre...

Mvh Aleksander
Kristin S.
Hei!

Jeg har ikke så lang erfaring med macrofotografering jeg heller, men jeg synes dette var veldig flott.
Fine farger og bra komposisjon.

Mvh Kristin
Anne-Lise S.
Hiver meg på Odd E. Kjølstads kommentar her! Han får sagt svært mye i sin tilbakemelding til deg, som jeg følger fullt ut!

Lykke til videre med macroene! Det skal bli spennende å se din videre ferd i dette, for deg, ukjente landskapet!

Anne-Lise
Robin J.
En forholdsvis ukjent verden for min del men det ser ut til at du behersker også denne delen av naturfoto på en utmerket måte. Syntes dette ble bra jeg.Fine farger som går godt sammmen.Mvh RJ
Monika Frisvold V.
Hei Terje
Dette synes jeg ble meget flott... Den største skarpheten sitter i hoderegion, men meget bra resten også..liker fargene også meget godt...Lekkert...
mvh monika
Avsluttet .
Syns dette bildet var litt spesielt akuratt pga sine farger,de fenget meg.
Nydelig sommerfugl og jeg syns du har starta godt:-)
Hilsen Tone!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu